kesport.hu

A Magyar Kupa után a bajnokságban is győzne Orosházán a KNKSE

Orosházára utaznak a kecskeméti női kézilabdázók az NB I/B Keleti-csoportjának 4. fordulójában. Igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás, nüanszok dönthethetnek arról, hogy ki fog győzni – kezdés szombaton, 18 órakor. 

A két csapat két héttel ezelőtt is megmérkőzött egymással. Akkor a Magyar Kupa második körében egy izgalmas küzdelemben 29-29-es döntetlen született, amely a versenyszabályzat értelmében a vendég alakulat, azaz a Kecskemét továbbjutását eredményezte. 

A bajnokságban hasonlóan áll a két fél; mindkét csapat két vereséget és egy győzelmet számlál. A Békés megyeiek a két idegenbeli meccsüket, az Eszterházy SC és a Pénzügyőr ellenében elbukták, míg hazai pályán az FTC U19 ellen kétgólos győzelmet arattak (30-28). 

Tudva, hogy az előző szezonban végig a tabella hátsó felében tanyáztak az orosháziak, nem mondható negatív meglepetésnek az eddigi teljesítményük, ám a kecskemétieké annál inkább. A tavalyi bronzérmes KNKSE ugyanis egy nem várt vereséggel indította az idei bajnokságot – a Balmazújváros tudta elvinni a pontokat a Messzi István Sportcsarnokból. Ezt követően Kispesten is kikaptak Varga József tanítványai, de lendületből, győzelmi kényszerrel várhatják az orosházi túrát, hiszen az előző fordulóban a Göd ellen megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

A Kesport.hu stábjának tippje: egy góllal nyer a Kecskemét

Varga József (KNKSE, vezetőedző): Biztos, hogy mind a két csapat a győzelemre fog törni. Az Orosháza megpróbál majd visszavágni azért, hogy a Magyar Kupából kiütöttük őket, míg mi javítani akarjuk az eddigi mérlegünket. A felkészülésünk óta végig a védekezéssel vannak problémáink, ha ezen sikerül változtatni, és hátul stabilabbak tudunk lenni, akkor nagy esélyünk van a győzelemre. 

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – Kecskeméti NKSE 

női kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 4. forduló
2019. október 12. szombat, 18.00
Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Garai, Varasdi

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés