kesport.hu

KNKSE: Visszavágott a kupavereségért az Orosháza

onkc.hu/Antal János

Orosházára látogattak a kecskeméti női kézilabdázók szombaton, a bajnokság negyedik fordulójában. A találkozót uralták a hazaiak, végig vezettek és végül öt góllal győztek (30-25). 

A két csapat nemrégiben a Magyar Kupában is összecsapott Orosházán, akkor a 29-29-es döntetlennek a kecskemétiek örülhettek, hiszen – a vendégcsapat jogán – ők jutottak tovább.

A szombati mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, támadásban beragadtak a hírös városiak, aminek köszönhetően hamar ellépett az Orosháza. Próbált kapaszkodni a KNKSE, de a 9. percben, 7-3-nál kénytelen volt időt kérni Varga József mester. A játékmegszakítást követően Pénzes és Palotás találataival zárkózott a Kecskemét, azonban a védekezés olyannyira nem állt össze, hogy a félidő felénél már a negyedik hétméteresből szerzett gólt a Békés megyei alakulat, amivel 10-6 volt az állás. Palotás egymást követően háromszor is eredményes volt, de ez sem volt elég ahhoz, hogy egyenlítsenek a vendégek. A félidőre 15-12-vel vonultak a felek.

A második felvonás abszolút reményt keltően indult a kecskemétiek számára, hiszen rögtön megközelítették az Orosházát egy gólra, 15-14. Az egalizálás viszont ezúttal sem jött össze, Tóth és Kenyeres vezérletével tartották előnyüket a hazaiak, és a 45. percben 23-19-nél újból élt időkérési lehetőségével a KNKSE. A fórjával a hátralévő időben jól sáfárkodott az Orosháza, míg a Kecskemétet felőrölte az, hogy végig az eredmény után kellett szaladnia. Az 53. percben Bíró góljával 27-22-nél eldőlni látszott az összecsapás. A végeredmény volt már csak kérdéses, amely végül egy utolsó másodperces hazai góllal 30-25 lett. 

A KNKSE következő mérkőzésére október 20-án kerül sor, amikor a PC Trade Szeged együttese látogat a Messzi István Sportcsarnokba. 

Varga József (KNKSE, vezetőedző): – Az 50. percig volt szoros az összecsapás, többször sikerült feljönnünk minimális különbségre, de az egyenlítés sose jött össze. Sokszor volt erre lehetőségünk, de döntő szituációkban nagyokat hibáztunk. Vagy támadásban, vagy védekezésben vétettünk olyan bakikat, amik miatt nem tudtuk utolérni ellenfelünket. Fegyelmezettebb játékának köszönhetően megérdemelten nyert az Orosháza. 

Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club – Kecskeméti NKSE 30 – 25 (15 – 12)
női kézilabda NB I/B, Keleti-csoport, 4. forduló
2019. október 12. szombat, 18.00
Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Garai, Varasdi

KNKSE: Karacs 3, Kaiser 2, Gulyás 3, Palotás 9 (5), Orell 1, Pénzes 3, Maláti 4. 

Hétméteresek: 5/5, illetve 7/5
Kiállítások:12 perc, illetve 10 perc.

(Vizi Zalán. Fotó: onkc.hu/Antal János)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés