kesport.hu

Nem sikerült a bravúr Ajkán a KKC-nek

A tabella második helyén álló Ajkához látogattak a hírös városi lányok. A harmadik negyedig pariban volt a két csapat, de végül érvényesült a papírforma, nyert a hazai együttes, 78-59-re.

Az első negyedben a bakonyiak kezdték meg a pontgyártást, Szabó P. J. Vágott be egy trojkát, 3-0. Egészen 7-5-ig pontcsata folyt Burján L. És Szabó P. J. között, ők szerezték csapatuk összes pontját a mérkőzés ezen szakaszában. Ezután előbb egyenlített a hírös városi együttes, majd nem sokkal később már vezetett is, mind a négy pontot Horváth A. jegyezte, 7-9. Ezt követően a folyamatos pontváltások miatt 15-15-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Kishíján így is maradt az etap végéig, de az utolsó másodpercekben Takácsot faultolták, aki az egyik büntetőt be is dobta, 16-15.

A második játékrész rosszul kezdődött a hírös városiak számára, ugyanis 6-0-s futása volt a hazaiaknak, 21-15. Nem sokkal később Fekete kapott nagyszerű passzt, amiből kosarat is szerzett, majd Kurtz is bedobott egy büntetőt, háromra zárkózott a KKC, 21-18. Továbbra sem adta könnyen magát a Kecskemét, ha pontot dobott az Ajka, akkor egyből érkezett rá válasz. 26-23-ig tudták tartani a tempót a vendégek, ezután némileg kiengedtek, amit a bakonyiak könyörtelenül kihasználtak, kilencpontos előnyre tettek szert, 32-23. A rossz szériát Horváth A. törte meg egy középtávolival, 32-25. Közelebb azonban már nem tudtak kerülni ellenfelükhöz a kecskemétiek, az Ajka végül megnyugtató, nyolcpontos előnnyel mehetett a szünetre, 40-32.

A harmadik etapban három perc elteltével már tizenkét pont volt a két együttes között, 44-32. Nem sokkal később meglepte ellenfelét a KKC, előbb Kurtz vágott be két büntetőt, majd Burján L. Volt eredményes, szintén büntetőből, majd pár másodperccel utána egy hármast is elsüllyesztett, 44-40. Kálló ziccerével már csak két egység volt a hátránya a vendégeknek, 44-42. Ez ébresztőleg hatott az bakonyiak számára és összeszedték magukat, az etap végéig már csak nyolc pontot engedtek ellenfelüknek, mindeközben dobtak húszat, 64-50.

Az utolsó játékrészre már eldőlt a lényegi kérdés, így már csak a becsületéért küzdött a hírös városi alakulat. Kilenc pontot még így is sikerült összeszorgoskodniuk, de a meccs kimenetelén már nem tudtak változtatni, 78-59-re nyert az Ajka.

Ajka – KKC 78 – 59 (16-15, 24-17, 24-18, 14-9)

A Kecskemét pontszerzői: Burján L. 20/9, Horváth A. 14 Kurtz 9/6, Kálló 8, Schlégl 5/3, Fekete 3

Kónya Levente (vezetőedző, KKC) : – Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, az ellenfélnek a győzelemhez, az enyéimnek a mutatott játék miatt. Okosan, higgadtan kosaraztunk, de sajnos az ellenfél fizikai fölényével nem tudtunk mit kezdeni, így végül ők nyerték meg az összecsapást.

(Szarvas Zsombor)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés