kesport.hu

Kecskeméti Röplabda Club: sima győzelem a nyitányon

A Sümegi RE-t látta vendégül a KRC. Rendkívül fiatal játékosok alkották a vendég csapatot, ennek ellenére nagyon bátran játszottak, de a hírös városiak rutinból lehozták a meccset, 3:0-ra múlták felül ellenfelüket.

Képgaléria hamarosan!

Az első szett elején meglepetésre két pontos előnyre tett szert a Sümeg, 0:2. Ezután felébredtek a kecskemétiek és előbb egyenlítettek, majd nem sokkal később már vezettek is, 3:2. A vendégek mestere, Németh Zoltán  8:4-nél kért időt, hogy rendet tegyen a fejekben. Az időkérés után azonban a szakadék  tovább mélyült a két csapat között és fokozatosan egyre több ponttal vezetett a KRC.  Három pont volt a legkisebb különbség a két csapat között 11:8-nál, de ennél közelebb nem tudtak férkőzni ellenfelükhöz a vendégek, így a hírös városiak magabiztosan, 25:16 arányban behúzták ezt a játékrészt.

A második etapban is a Sümeg kezdte meg  a pontgyártást, de a Kecskemét gyors egymásutánban ütött hatot, így nem sokkal később már 6:1 állt az eredményjelzőn. Németh Zoltán ekkor megszakította a játékot, hogy  rendezni tudja csapata sorait. A játék képe a timeout után is változatlan maradt, továbbra is a KRC akarata érvényesült, ami  18:10-es állásnál újabb vendég időkéréshez vezetett. A Sümegi RE azonban érdemben nem tudott javítani, így 25:15-re ezt az etapot is magabiztosan nyerték Dávid Zoltán tanítványai.

A harmadik játszmát jobban kezdte a vendég együttes, két ponttal vezettek már rögtön az elején, 0:2. A hírös városiak ekkor még egyenlítettek, de nemsokára már három egység volt a Sümeg előnye, 2:5. Hamar összekapták magukat a hírös városiak és előbb egalizáltak, pár másodpercre rá a vezetést is megszerezték, 6:5. Úgy tűnt egy pillanatig, hogy a Sümeg tartani fogja a lépést, de a kecskemétiek egy fokozattal feljebb kapcsoltak és kezdtek eltávolodni ellenfelüktől. Németh Zoltán 16:11-nél kért időt, hogy megtörje a hazaiak lendületét, de a kecskemétiek egy pillanatra sem engedtek ki, és ennél közelebb már nem is engedték magukhoz a Sümeget, így nagyon simán 25:16-ra a meccsjátszmát is hozta a KRC.

Dávid Zoltán (vezetőedző, KRC) : – Egy dolgot kértem a srácoktól meccs előtt, hogy találják meg a motivációjukat, ez nagyjából sikerült is. Összességében elégedett vagyok, hoztuk a kötelezőt. A Sümegnek szeretnék gratulálni, nagyon bátran játszottak, ahhoz képest, hogy milyen fiatalok.

Kecskeméti RC – Sümegi RE 3:0 (25:16, 25:15, 25:16)

(Szarvas Zsombor. Fotók: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés