kesport.hu

Csúfos vereségbe szaladt bele hazai pályán a KNKSE

A PC Trade Szeged csapatát fogadta a Kecskeméti NKSE. Már az első félidőben fölénybe kerültek a szegediek, de a második etapban  nem adtak esélyt a hírös városiaknak, így végül  37-30-ra megnyerték a mérkőzést. 

Az első etapot a vendégek kezdték jobban, gyors egymásutánban kétszer is mattolták Pálinkást, 0-2.  Ezután még szépített a Kecskemét, de nem sokkal később már, 1-4 állt az eredményjelzőn. Varga József a hazaiak vezetőedzője ekkor időt kért, hogy rendezhesse sorait a Kecskemét. Az időkérés után rögtön Maláti talált be, de gyorsan érkezett rá a válasz, Speth értékesített egy hetest. A folyamatos gólváltások miatt, 5-8-ig hárommal vezetett a Szeged, de lerohanásból négyre növelték előnyüket, 5-9. Ezt követően Pálinkás mutatott be egy bravúrt, majd Németh  és Karacs találatával kettőre zárkózott a Kecskemét 7-9, de Bató kétszer is eredményes volt büntetőből, amire csak Gulyás találata érkezett válaszként, 8-11. Jól látszik, hogy  rendkívül küzdős mérkőzés volt, ugyanis a Szeged zsinórban három két perccel gazdagodott. A kecskemétiek remekül használták ki emberelőnyüket és hamar ki is egyenlítettek, 11-11. Egészen 13-13-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, majd Bató szerzett vezetést sajátjainak,13-14. Ismét egalizálhatott volna a KNKSE, de az ex-kecskeméti Dobó Mónika két bravúrt is bemutatott, majd a kontrából Speth mattolta Pálinkást, 13-15. A félidő végéig már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a hírös városi alakulat, sőt Bató két találatával tovább mélyült a szakadék a csapatok között, 14-18.

A második játékrészben Orell kezdte meg a gólgyártást ziccerből, 15-18. A KNKSE játéka a mérkőzés ezen szakaszában mind támadásban, mind védekezésben szétesett. Ennek eredményeként mindössze két gólt szereztek, míg ellenfelük hetet, 17-25. Ezután teljesen összeomlottak a kecskeméti lányok,  egyszerűen nem tudták bevenni Dobó kapuját. A Szeged ezt kihasználva tízre növelte előnyét, 18-28. A szegediek tartani tudták a tíz gólos differenciát egy ideig, így rövid időn belül biztossá vált, hogy már csak a becsületéért küzdhet a KNKSE, mert eldőlt a mérkőzés. A vendégek trénere a magabiztos előny birtokában már pályára küldte rutintalan játékosait, de így is csak kozmetikázni tudtak a kecskemétiek, hét góllal nyert a Szeged, 30-37.

Varga József (vezetőedző, KNKSE) : – A gratuláció kizárólag a szegedi csapatnak szólhat ma, végig fegyelmezetten játszottak, ami rólunk nem mondható el. Hiába készülünk fel, ha utána a pályán teljesen az ellenkezőjét csináljuk. Nagy sok mindent át kell gondolnunk, mert ha ez így megy tovább, annak nem lesz jó vége. Ha röviden akarnám értékelni ezt a meccset, csak annyit mondanék, hogy gyalázatos és szégyenletes.

Zsadányi Sándor (vezetőedző, PC Trade Szeged) : – Először is gratulálok a Kecskemétnek a hozzáállásukért és a sportszerű játékért.  Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, hiszen azonos pontszámmal álltunk a KNKSE-vel a mérkőzés előtt.  A  sajátjaimnak elsősorban azért  gratuláltam, mert a szezon során először láttam azt, hogy mindenki felvette a kesztyűt és küzdött a másikért.

KNKSE – PC Trade Szeged 30 – 37 (14-18)

Hazai gólszerzők: Karacs 2, Konfár 1, Kaiser 2, Gulyás 2, Palotás 7, Németh 3, Orell 4, Tóth 1, Pénzes 5, Maláti 3.

Kiállítások: 8 perc ill., 8 perc

Hetesek:  3/3 ill., 9/8.

(Szarvas Zsombor) (Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés