kesport.hu

Búcsúzott a Magyar Kupától a KNKSE

A KNKSE az NBI-es Szent István SE együttesét fogadta a Magyar Kupa III. fordulójában. A mérkőzés elején még fej-fej mellett haladtak a felek, de az első félidő végére tetemes előnyt szerzett a vendég gárda, így végül tíz góllal, 32-22-re megnyerték a meccset.

Egészen 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd nem sokkal később , már 4-6 állt az eredményjelzőn. Németh ziccerével egyre zárkózott a KNKSE, de pár párc elteltével  Horváth és Aron találatával háromra növelte előnyét a Szent István SE, 5-8. Varga József ekkor időt kért, hogy megtörje a vendégek lendületét. A timeout után Maláti távoli dobásával kettőre csökkent a különbség, de Tieff hamar visszaállította a háromgólos differenciát, 6-9.  8-11-ig hárommal vezetett a Szent István, ekkor a vendégek trénere élt a játékmegszakítás lehetőségével, ugyanis övéi rengeteg ziccert elpuskáztak. Az időkérés után a Szent István hat góllal el tudott lépni, 8-14. Palotás találatával még ötre zárkóztak a hírös városiak, de két gyors egymásutánban szerzett góllal tovább mélyítette a szakadékot a vendég gárda, 9-16. A hétgólos vezetést a szünetig sikerült megtartaniuk, így  10-17-nél mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben három SZISE-játékos is leült a kispadra két percre, ám a hazaiak nem tudtak jelentősen faragni a hátrányukból. A vendégek két lerohanásból dobott góllal tovább duzzasztották a különbséget, 17-25. Palotás találatával ugyan szépített a Kecskemét, de  pár perc leforgás alatt ismét vágtak kettőt a fővárosiak, 17-26. Kilencnél már nem is tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a hírös városi gárda, végül 32-22-re behúzta a meccset a Szent István. 

Varga József (vezetőedző, KNKSE) : – Kijött az NBI és az NBI/B  közötti sebességkülönbség. Nagyon gyermeteg hibákat vétettünk, ami az egész meccsre jellemző volt. Fegyelmezetlenek voltunk, mind támadásban, mind védekezésben. Sok sikert és könnyű ellenfelet kívánok a Szent Istvánnak.

Vojkovics Gyula (vezetőedző, Szent István SE) : – Egy rendkívül nehéz  hárommeccses mérkőzéssorozat után látogattunk ide Kecskemétre,  úgy kellett nekünk ez a győzelem, mint egy falat kenyér. A célkitűzésünket teljesíteni tudtuk, jobban működött a védekezésünk, mint az eddigi találkozókon, a támadó játékunkon van még mit csiszolni, de erre a játékra lehet építkezni.

KNKSE – Szent István SE 22 – 32 (10-17)

Hazai gólszerzők: Palotás 7, Pénzes 2, Maláti 2, Orell 4, Németh K. 3, Tóth L. 1, Kaiser 1, Gulyás 2.

Kiállítások:  4 perc ill., 12 perc
Hetesek:  3/2 ill., 3/3

(Szarvas Zsombor) (Fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés