kesport.hu

Továbbra is nyeretlen a Kecskeméti KC

Az MTK Budapest csapatát fogadták a hírös városi kosaras lányok a Bolyai János Gimnázium sportcsarnokában. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, de a második játékrészben jobban kosárlabdáztak a fővárosiak, így 63-45-re megnyerték a meccset.

(Képgaléria hamarosan!)

Az első etapban Burján L. szerezte meg a vezetést ziccerből, amire egy hármassal válaszolt az MTK, 2-3. A folyamatos pontváltások miatt 9-8-ig fej-fej mellett haldtak a csapatok, ezután a fővárosiak egy trojkával és egy ziccerrel öt egységre növelték az előnyüket, 9-14. A szünet végére visszajött egyre a Kecskemét, Burján B. és Schlégl révén, 13-14.

A második negyed nem kezdődött jól a kecskemétiek számára, hamar nyolcpontos hátrányba kerültek, 16-24. Ez ébresztőleg hatott a hírös városiakra, Burján L. és Schlégl bevágtak egy-egy triplát, majd nem sokkal később Schlégl egy ziccert is értékesített, amivel kiegyenlített a KKC, 24-24. Ekkor az MTK trénere, Nagy Dorottya időt kért, hogy megtörje a kecskemétiek lendületét. A negyed végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a dudaszó megszólalása előtt egy középtávolival megszerezte a vezetést az MTK, 28-30.

A harmadik etapban rendkívül rosszul kezdtek a hírös városiak, aminek az lett az eredménye, hogy amíg a fővárosiak dobtak tizennégyet, ők csupán ötöt, 33-44.  Ekkor a KKC másodedzője, Halmai Gábor – Kónya Levente helyett ő ült a padon, mivel Kónyát eltiltották – időt kért, hogy rendezni tudja csapata sorait. Az időkérés után megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, Kálló kétszer, míg Horváth A. egyszer szerzett kosarat, így 40-47-nél ért véget az utolsó előtti negyed.

Az utolsó játékrészben már hitehagyottan játszott a hírös városi alakulat, csupán öt pontot szereztek, Burján L. és Schlégl jóvoltából. Ellenfelük mindeközben tizenhatot dobott, így megnyerte a meccset 63-45-re.

Kónya Levente vezetőedző (KKC) : – Először is gratulálok az MTK-nak a győzelemhez. Pocsékul játszottunk, a második félidőben kicsit agresszívabban kosárlabdáztak a fővárosiak, mi meg elkezdtünk hisztizni, remélem ha kicsit rutinosabbak lesznek a lányok, kinövik ezt.

Kecskeméti KC – MTK Budapest 45-63 (13-14, 15-16, 12-17, 5-16)

A kecskeméti pontszerzők: Schlégl 18/3, Burján L. 12/9, Kálló 6, Horváth A. 2, Burján B. 7/3.

(Szarvas Zsombor) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés