kesport.hu

Jászberényben is győzött – jó szériában a KTE-Duna Aszfalt

Jászberénybe látogattak a hírös városi férfi kosárlabdázók és egy végig szoros, küzdelmes meccsen végül 85-78-ra felülmúlták a hazaiakat.

Az első etapban Miller kezdte meg a pontgyártást egy eladott labda után, 2-0. Ezután 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Wittmann vágott be egy hármast, nem sokkal később egy ziccert is értékesített, 8-13. Wittmann pontjai után is a Kecskemétnek állt a zászló, Karahodzsics dobta be büntetőit, majd Djeraszimovics volt eredményes távolról, 8-18. Nem sokkal később ismét a szerb-magyar center keserítette meg a hazaiak sorsát, Djeraszimovics passza után dobta be ziccerét, 8-20. Az első negyedet végül megnyugtató, tizenhárom pontos előnnyel zárta a KTE, Lewis és Djeraszimovics voltak a pontszerzők, 11-24.

A második játékrészben már két perc elteltével tizenhéttel mentek a hírös városiak, 13-30. Ezután felébredt a Jászberény és fokozatosan egyre közelebb férkőztek a vendégekhez, a negyed feléig sikerült nyolc pontra lecsökkenteniük a hátrányukat, 26-34. 30-38-ig a pontváltások miatt maradt a nyolcpontos differencia, de a Jászberénynek a szünetig sikerült még többet javítania a játékán, ami azt eredményezte, hogy a dudaszó megszólalásakor már csak négy egység volt a két együttes között, 38-42.

A harmadik etapban Wittmann volt először eredményes, ziccerből dobott kosarat, majd egy perccel később értékesített két büntetőt is, 38-46. Pantelics kosarával hatra zárkóztak a hazaiak, amire Djuraszovics egy triplával válaszolt, 40-49. Egészen a negyed feléig a KTE akarata érvényesült, de ezután a Jászberény egy fokozattal feljebb kapcsolt, így le tudtak faragni hátrányukból és az utolsó etapnak behozható, ötpontos hátránnyal vághattak neki, 56-61.

Az utolsó játékrészben Brbaklics ziccerével már csak három egység választotta el a két csapatot egymástól, 58-61. Az etap harmadik percéig minden esélye megvolt a hazaiaknak, hogy egalizáljanak, de Wittmann és Thomas egy-egy trojkájával nyolc pontra nőtt a differencia, 65-73. Ezután folyamatos pontváltások következtek, majd a hatodik minutumban nagy meglepetésre a vendégek centere, Karahodzsic vállalkozott távolról, próbálkozása a gyűrűben landolt, így már tízzel ment a Kecskemét, 69-79. Komolyabb sansza ezután már nem volt a Jászberénynek arra, hogy esetleg hosszabbításra mentse a mérkőzést, így a hírös városiak 85-78-ra behúzták a meccset.

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt): – Nehéz meccsre számítottunk, mert mindenki azt várta, hogy simán nyerjük a meccset, hiszen utolsó a Jászberény. Mi még nem vagyunk azért annyira komoly csapat, hogy bárki ellen azt lehessen mondani, hogy kötelező nyernünk, ráadásul a Jászberény teljes kerettel tudott kiállni, visszatértek a sérültjeik. Azonban magabiztosan játszottunk, végig vezettünk, egyszer tudtak hozzánk közelebb kerülni, de a srácok nem estek kétségbe, és végül mondhatni, simán nyertünk. Köszönjük a szurkolóknak, hogy elkísértek minket, és gyakorlatilag leszurkolták a hazaiak táborát, nagyon sokat segítettek a kritikusabb pillanatokban.

Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 78 – 85 (11-24, 27-18, 18-19, 22-24)

kecskeméti pontszerzők: Wittmann 21/6, Djuraszovics 7/3, Djeraszimovics 20/6, Thomas Jr. 11/3, Karahodzsics 17/6, Révész 4, Lewis 5/3.

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu – archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés