kesport.hu

Megszerezte idei első győzelmét a KKC

A MAFC csapatát fogadták a hírös városi kosaras lányok és 70-66-ra felülmúlták a fővárosiakat, így  megszerezték idei első győzelmüket.

Az első negyedben Tasi kezdte meg a pontgyártást büntetőből, 2-0, majd nem sokkal később már 8-1 állt az eredményjelzőn. Ekkor a vendégek mestere időt kért, hogy rendezze csapata sorait. Az időkérés után megkezdte a felzárkózást a MAFC, feljöttek háromra, 12-9. Ennél közelebb azonban már nem tudtak kerülni ellenfelükhöz és fél perc leforgása alatt Buzánczky büntetőivel, valamint Burján L. triplájával már nyolccal ment a Kecskemét, 17-9. A félidő végéig magabiztosan vezettek a hazaiak, majd Kálló zárta le a negyedet egy nagyszerű félpályáról elengedett hármassal, 22-15.

A második etap nem kezdődött jól a hírös városiak számára, a fővárosiak hamar kiegyenlítettek, 24-24, majd egy darabig fej-fej mellett haladt a két együttes, aztán a negyed vége előtt át is vették a vezetést a vendégek, 30-34. A játékrész utolsó percében összeszedték magukat a hazaiak és Burján L., valamint Buzánczky ziccerével kiegyenlítettek a szünet előtt, 37-37.

A harmadik játékrész Burján B. parádéjával kezdődött, hat pontot dobott zsinórban, 43-37. Ezután két labdalopást követően kettőre zárkózott a MAFC, 43-41, majd Burján L. triplájával ötre növelte előnyét a Kecskemét, 46-41. Ezt követően folyamatos pontváltások voltak, így hol hárommal, hol öttel vezetett a KKC, 52-47-ig, aztán Schlégl vágott be egy triplát, 55-47-re módosítva ezzel a mérkőzés állását. Az utolsó percekben még a Burján testvéreknek, valamint Feketének volt fejenként egy dobott kosara, amivel tizenegy egységre nőtt a szakadék a felek között, 61-50. A dudaszó előtt még egy rövidzárlatnak köszönhetően kozmetikázni tudtak a hazaiak egy üres hármassal, valamint egy ziccerrel, 61-55.

Az utolsó játékrészt egy trojkával és egy középtávolival nyitották a vendégek egy pontra csökkentve ezzel hátrányukat, 61-60. Ezt követően Horváth A.-nak volt szerencséje, ugyanis egy elhibázott dobás után visszapattant hozzá a labda, másodjára már nem rontott, 63-60, majd egy gyors pontváltást követően időt kértek a vendégek, 65-62-nél. A játékmegszakítás után fél perccel sikerült egalizálnia a fővárosiaknak, izgalmassá téve ezzel a végjátékot, 66-66.  Burján B. azonban betörésből megszerezte a vezetést sajátjainak, majd el is döntötte a mérkőzést két bedobott büntetővel, 70-66.

Kónya Levente vezetőedző (KKC) : – Gratulálok a lányoknak az első győzelem megszerzéséhez, de úgy gondolom, hogy ennél sokkal jobbak is tudunk lenni. Főként annak köszönhető a győzelmünk, hogy ellenfelünk rengeteg hibát vétett.

KKC – MAFC 70-66 (22-15, 15-22, 24-18, 9-11)

kecskeméti pontszerzők: Kálló 5/3, Burján L. 22/6, Burján B. 13, Horváth A. 4, Schlégl 6/3, Kiss V. 6, Buzánczky 6, Tasi 6, Fekete 2

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu – archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés