kesport.hu

Papírforma győzelemmel hangolódott a jövő heti, Kazincbarcika elleni derbire a KRC

Vasárnap a férfi röplabda NB I ’A’ csoportjának 4. fordulójában a Kecskeméti RC a Szeged gárdáját fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A mérkőzés az esélyeknek megfelelően alakult, 3:0-ra győztek a hírös városiak. 

Nagyszerű szegedi nyitás-fogadással és ponttal indult a találkozó, de a KRC hamar átvette a vezetést az albán válogatott négyes ütő, Qepa pontjaival. A kecskemétiek másik légiósa, Vaiopoulos is megvillant centerposzton, de a Szeged akart leszakadni, és egy rossz hazai nyitást követően 6:5 volt az állás. Pesti bődületes ütéssel jelentkezett, ám a következő labdamenetekben kétszer is jól blokkoltak a csongrádiak, amivel egyenlítettek, 9:9. Miután Pesti fogadhatatlan ütéseket mért a vendégekre, ejtéssel verte át az ellenfelet, 15:11. Ekkor Nusser mester, a szegediek trénere szánta el magát időkérésre, de a kecskeméti erőfölénnyel és a tudásbeli különbséggel nem tudtak mit kezdeni. Hol Pesti vagy Krupánszki a szélről, hol Qepa vagy Gacs középről támadott jól, melynek köszönhetően tíz ponttal, 25:15-re nyerte az elsőt a KRC. (1:0) 

A második szett eleje újra Pestiről szólt, nagy pontszerzéssel indított, majd a következő ütését az egyik játékvezető szabálytalannak látta, de az ítéletben nem volt egyetértés, így újra játszották a labdamenetet, mely során Pesti blokkolta le az egyik szegedit. „A labda nem hazudik” alapon csak a Kecskemété lett a pont, meg még zsinórban három, és 5-1-nél kért időt a vendég edző. A játékmegszakítás nem volt túl hatékony, bár kicsivel később, 11:2-nél egymás után háromszor is a csongrádi alakulat ért el pontot. Természetesen ez sem okozott semmilyen problémát hazai oldalon. Sőt, a kezdőcsapat több tagja pihenőt kapott, de a fiatalokkal is kétszámjegyűre növelte a fórt a KRC, 21:11. Innen még tudott kozmetikázni az eredményen a Szeged, végül 25:17 lett a játszma vége. (2:0)

Pesti, Krupánszki és Deák már nem is tért vissza a pályára. A harmadik szettben 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor Qepa és Gacs vezérletével elléptek a hazaiak, és 10:5-nél időt kértek a vendégek. A fiatal Dobos és Horváth is megcsillogtatta tudását a kecskemétieknél, akik tartották ötpontos előnyüket, 14:9. Innen azonban futószalagon szállították a jó megmozdulásokat a hazaiak. 19:10-nél még becsületből újra időt kért a Szeged, de a KRC nagyon magabiztosan hozta a szettet és a mérkőzést, a vége 25:15. (3:0)

A Kecskemét következő mérkőzése igazi röplabdacsemege lesz, hiszen Pesti Marcellék Kazincbarcikára látogatnak. A VRCK – KRC derbit november 10-én, vasárnap 17 órától rendezik.

Dávid Zoltán vezetőedző (KRC):Kötelező győzelmet arattunk, erre számítottam. Aminek különösen örülök, hogy elvállaltuk a szervákat. Nagyon jól működtek a nyitásaink, és remélem jövő héten is így fognak. Gőzerővel készülünk a Kazincbarcika ellen. Az lehet a kulcsa a jövő heti derbinek, hogy hinnünk kell abban, amire képesek vagyunk. 

Kecskeméti RC – Vidux-Szegedi RSE 3 : 0 (-15, -17, -15)
férfi röplabda NB I ’A’ csoport, 4. forduló
2019. november 03. vasárnap, 17.00 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Csizmarik József, Villás Tibor.

Kecskeméti pontszerzők: Qepa 14, Pesti 13, Krupánszki 8, Horváth 7, Vaiopoulos 6, Dobos 4, Gacs 4, Szabó B. 1, Bogdán 1. 

A meccs alakulása: 1. játszma: 8:6, 16:12, 21:13, 25:15. 2. játszma: 8:2, 16:7, 21:11, 25:17. 3. játszma: 8:5, 16:10, 21:10, 25:15. 

(Vizi Zalán) (foto: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés