kesport.hu

651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra Kecskeméten november 17-én

A Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Egyesület Kecskemét város fennállásának 651 éves évfordulója alkalmából mindenkit szeretettel vár egy formabontó kerékpáros kihívásra. A november 17-én megrendezendő bringás esemény 100, illetve 50 kilométeres útvonala a Hírös város közigazgatási határán kanyarog végig. 

Kecskemét a régió legjelentősebb kerékpáros központja lett az elmúlt pár évben. A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti versenyzői rendszeresen állnak dobogóra országos versenyeken, de télen sem állnak le. Sőt, az egyesület mindent megtesz azért, hogy egyre többen pattanjanak nyeregbe, és ha már bringára ültek, ősszel és télen se szálljanak le róla. A város évek óta otthona a Cyclocross Magyar Kupa futamoknak, 2020-ban a Cyclocross Országos Bajnokság is Kecskeméten lesz.  A város környékén pedig rendszeresen vannak szervezett kerékpáros teljesítménytúrák (ilyen a Vad Kunság kerékpáros tájékozódási túra), valamint több fordulós terepversenyek (Winter Kúp terepkerékpár-verseny). 

A gravel kerékpárok elterjedése nagyban segíti a terepes ügyeket, hiszen épp arra találták ki, hogy a Kecskemét környéki vegyesvágottat (homok, aszfalt, murva, még több homok, földút, sokkal több homok, és ezek csapadék által való extrém átváltozásai) minden gond nélkül falja. 

Ilyen gépet és embert próbáló lesz a 651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra” is november 17-én, Kecskemét város fennállásának 651 éves évfordulója alkalmából. A Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Egyesület ugyanis formabontó kerékpáros kihívásra vár mindenkit, a 100, illetve 50 kilométeres útvonal a Hírös város közigazgatási határán kanyarog végig. 

A vállalkozó kedvű kerékpáros edzettségétől és kitartásától függően két távon ismerkedhet meg Kecskemét, illetve saját határaival a november 17-ei eseményen. Az egyik 100, a másik pedig 50 kilométer, változó minőségű útviszonyok között. November közepe, ismeretlen terep- és időjárási viszonyok, előre megjósolhatatlan körülmények várják a résztvevőket. Az izgalom garantált, hiszen csak igazán csak november 17-én reggel derül fény arra, száraz homok, eső, sár, hó, szél, segíti vagy akadályozza a nagy menetet.

A Kecskemét közigazgatási határán kanyargó túra igazi bringás élményt ígér, de a fokozott koncentráció elengedhetetlen. Tavaly, legnagyobb meglepetésünkre 120 kerékpáros vágott bele az ismeretlenbe. A túra egy átlagos kerékpáros számára teljesíthető, de fontos,  hogy a kerékpárja nagyon jó műszaki állapotban legyen, és a bringás ismerje saját határait. Aki itt egy kicsit elkalandozik rosszkor, rossz irányba kanyarodhat vagy éppen a földre huppan. Ami közös: mindenki számára egyaránt kihívás a közel 100 km-es, illetve az 50 km-es nyomvonalon, több fajta útburkolaton (homok, erdei ösvény, aszfalt, földút) zajló bringás esemény – emelte ki Sáfár Tamás, a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES elnöke.

A szervezők gondoskodnak arról, hogy az év egyik legemlékezetesebb kerékpáros élményeként maradjon meg mindenkiben a „651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra”. Ennek érdekében a résztvevők energiapótlást és emlékérmet kapnak, megismerkedhetnek az ország legbátrabb formabontó bringás projektjével, a Deepspace-szel, a Csepel mellett pedig a Kellys legújabb gravel kínálata is bemutatkozik. És a legfontosabb: ez esemény végén a végén egy igazi lazítási lehetőség vár mindenkit! A nevezési díj tartalmaz egy belépőt a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdőbe, ahol a termálvízben átmelegedhet a bringás, miközben friss élmények megosztja a többiekkel.  

Rendező: Szeleshát Birtok Kecskeméti ES
Időpont: 2019. november. 17. (vasárnap), esőnap nincs 
Helyszín: Kecskemét környéki murvás, homok, aszfalt, föld-és erdei útjai
Versenyközpont: ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, (http://www.aranykor.hu/wellness) Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

Rajt: mindkét távnak lassúrajt 10:15-kor a Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő elől

Útvonalak: a körülbelül 50 km-es túra változó terepviszonyok között, a Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Kecskemét, a körülbelül 100 km-estúra változó terepviszonyok között, Ballószög Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Talfája, Hetényegyháza környékét érintve, a nyomvonalakról kisméretű térkép és letölthető fájl is készül, amit a GPS alapú eszközökre erősen ajánlott felrakni

Cél: Ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő, Ballószög, V. körzet tanya 168, 6035

További részletek: https://www.elsosor.com/2019/09/11/651-arkon-bokron-kerekparos-teljesitmenytura/

 Rendszeresen frissülő információk itt:  https://www.facebook.com/events/1447844165340066/

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés