kesport.hu

Ju Jitsu: korosztályos kecskeméti Európa-bajnoki arany- és ezüstérem Krétáról

2019. október 25-27-én rendezték meg a görögországi Kréta szigetén az U18-as és U21-es Ju-jitsu Európa- bajnokságot. Városunkat 2 versenyző képviselte, mindketten a Tatami Centrum ZR Team versenyzői.

Győri Levente 1. helyen végzett (U21, -69 kg), ezzel Európa-bajnoki címet szerzett,

Gálik Máté 2. helyezett (U21, -77 kg) lett.

Levi 2014-ben próbálta ki ezt a sportágat, ami rövidesen a szenvedélyévé vált. Hazai színtéren hamar az élbolyba verekedte magát hatalmas akaraterejével és alázatos hozzáállásával. Európa-bajnokságra a tavalyi évben kvalifikálta magát először, ott élete első nemzetközi versenyén U18-as kategóriában 5. helyezést ért el, azaz tisztesen helyt állt, de az azóta eltelt egy évben mindent megtett azért, hogy az idei kontinens viadalon ennél még szebb eredményt érjen el. Reggel szakadhatott az eső, lehetett még vaksötét, az biztos volt, hogy amikor mások még egyik oldalukról fordultak a másikra, Levente már az edzőteremben volt és dolgozott a szeme előtt lebegő cél eléréséért. Utána suli, aztán délután újra edzés. A rengeteg munka pedig kifizetődött, Levi nem talált legyőzőre a tornán.

Városunk másik versenyzője Gálik Máté, már korábban letette a névjegyét, 2016-os junior világbajnokként az egyik fő esélyesként érkezett meg Kréta szigetére. Nála úgyszintén meg kell említeni a példaértékű hozzáállását, idén kezdődő egyetemi tanulmányai mellett minden szabadidejét a felkészülésnek szentelte. Máté magabiztosan verekedte el magát egészen a fináléig, ahol Fortuna nem volt mellette, egy szituációból szerencsétlenül jött ki, ennek köszönhetően a döntőben sajnos alul maradt lengyel ellenfelével szemben, de így is egy nagyon értékes második hellyel térhetett haza.

A fiúkat Lakatos Sándor készítette fel, aki idén újra bizonyította, hogy az ország egyik legjobb és legeredményesebb utánpótlás edzője ebben a sportágban.

(Győri Domonkos)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés