kesport.hu

A forduló rangadóját vívja pénteken a KTE-Duna Aszfalt

Pénteken rendezik a KTE-Duna Aszfalt második hazai bajnokiját az NB I. A-csoportjának 2019/20-as kiírásában. Az ellenfél a jó erőkből álló, nemzetközi porondon is érdekelt Egis Körmend gárdája lesz. Kezdés 18 órakor. 

Remek formában vannak a kecskeméti férfi kosarasok, hiszen zsinórban három győzelmet arattak. Az első fordulóban is közel álltak a sikerhez Pakson (ott még vereséget szenvedtek), de ezt követően a Szeged, a Fehérvár és a Jászberény sem tudott győzni a KTE ellen. A viszontagságos nyári felkészülés után kellemes meglepetés a Kecskemét fantasztikus teljesítménye, de az eddigi talán legnagyobb megmérettetésére pénteken kerül sor, amikor a tavalyi ezüstérmes Egis Körmend csapata látogat a Messzi István Sportcsarnokba.  

A körmendiek kerete nagy mértékben változott a tavalyihoz képest. A jelenlegi, tizenöt fős bő keretből kilenc játékos a nyáron csatlakozott a csapathoz, így szinte teljesen ismeretlen csapat érkezik pénteken Kecskemétre. A friss emberek közül három amerikai, egy koszovói és egy kanadai légiós igazolt Körmendre, illetve mellettük négy fiatal magyar. A nyár talán legnagyobb körmendi igazolása Keller Ákos volt, ám őt már nem láthatja piros-fekete szerelésben a publikum, ugyanis a magyar válogatott centere időközben az ABA Ligában szereplő KK Zadar gárdájába igazolt.

 A körmendiek egyébként a hírös városiakhoz hasonlóan nagyszerűen menetelnek, hiszen eddigi tizenegy tétmeccsükből csupán háromszor kaptak ki. Összevetve a kecskemétiekkel, akik mindössze négy bajnokit vívtak a 2019/20-as szezonban, a körmendiek lábában sokkal több játékperc van, ez köszönhető annak, hogy az Alpok Adria Kupában és a Fiba Európa-Kupában is érdekeltek. Utóbbi kupasorozatban ráadásul veretlenül vezetik a csoportjukat, amely mutatja, hogy milyen komoly játékerőt képviselő együttes lesz a KTE-Duna Aszfalt pénteki ellenfele. 

A Kesport.hu stábjának tippje: három ponttal nyer a Kecskemét 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt): – Nagyszerű a hangulat az öltözőben, az elmúlt három mérkőzésünkön nyertünk, és folytatni szeretnénk a remek sorozatot. Nagyon bízunk abban, hogy úgy, mint az előző hazai meccsünkre, most is nagyon sok néző látogat ki, hiszen a szurkolóink támogatása nagyon sokat segít a játékosoknak. A Körmend egy bajnokesélyes csapat, ahhoz, hogy nyerjünk, az egész csapatnak együtt kell mozognia, gondolkodnia mind védekezésben, mind támadásban. Feltérképeztük a körmendieket, nagyon kevés gyenge pontjuk van, de megpróbáljuk ezeket megtalálni. Kutyanehéz feladat lesz, hiszen a Körmend nemzetközi porondon is kiválóan teljesít, amihez ezúton is gratulálok! Fel kell kötnünk az alsóneműt, de szeretjük a kihívásokat, és szeretnénk nyerni. 

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend
férfi kosárlabda, NB I. A-csoport, 7. forduló
2019. november 08. péntek, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Cziffra, Török, Frányó (MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés