kesport.hu

Elképesztő formában a KTE-Duna Aszfalt – újabb bajnokaspiránst győzött le

Pénteken rendezték a KTE-Duna Aszfalt második hazai találkozóját az NB I. A-csoportjának hetedik fordulójában. Az ellenfél a nemzetközi porondon is remekül teljesítő Egis Körmend gárdája volt. A találkozó nagy izgalmakat hozott, egylabdás meccsen végül a Kecskemét győzött (75-74). 

A körmendiek légiósa, Taylor nyitotta a pontok sorát, amire Karahodzic óriási zsákolással válaszolt. Több technikai hiba jellemezte a kecskemétieket támadásban, az eladott labdákból jól profitáltak vendégek, így a negyed felénél már 2-10 állt a táblán. A kezdőbe bekerülő, mindössze 17. életévében járó Takács triplájával kétszámjegyűre nőtt a Körmend előnye. Forray időkérését követően Karahodzic bravúrhármasával zárkózott a KTE, 5-13. Hét percet kellett várni, hogy a centeren kívül más is betaláljon a hazaiak közül, ekkor Thomas dobott okos kosarat, majd rögtön Derasimovic, Wittmann és Djurasovic is betalált, de a negyed vendég vezetéssel, 14-21-es állásnál zárult. 

Derasimovic büntetőivel indult a második játékrész, majd Wittmannt hagyták üresen, aki triplával büntetett. 19-21-nél időt is kért a vasiak német trénere, akinek hangos fejmosása hatásos volt, egy perccel később már újra nyolccal mentek a körmendiek, 21-29. Időben kapcsoltak a kecskemétiek, Djurasovic kosarával háromra közelítették meg ellenfelüket, 26-29. A 16. perc a káprázatos kosarakról szólt, a vasiaknál Taylor és Edwards zsákolást, míg a túloldalon Derasimovic két tanítani való megmozdulást mutatott be, 32-36. Két perccel a félidő előtt Djurasovic már a negyedik faultját ütötte be, de lecserélése ellenére sem szakadtak le ellenfelüktől a hírös városiak, sőt, egy pontra zárkóztak, 41-42. 

A második félidőben Djurasovic helyett Kucsera kezdett. Hidegzuhanyként érkező két triplával kezdtek be a körmendiek, 41-48, de a KTE még időben reagált, Karahodzic újabb extra zsákolásával és Lewis második hármasával 48-50-re jött fel. A negyed felénél kihasználva, hogy hullámvölgybe kerültek a vasiak, Wittmann és Derasimovic trojkájával – először a találkozón –  a vezetést is átvették a kecskemétiek, 56-52. A vendégeknek ebben a periódusban semmi nem jött össze, kihagyott ziccereiknek és rossz támadásaiknak köszönhetően 63-57-es hazai előnnyel zárult a harmadik felvonás.

A záró tíz perc Vukcevic elképesztő védekezésével indult, a földön kúszva szerzett labdát, melyből Karahodzic dobott pontot. Támadó lepattanók terén is sokkal jobb volt a Kecskemét, az egyik visszaszedett labdabirtoklásból Wittmann dobott csontnélküli hárompontost, mellyel már a KTE vezetett tízzel, 67-57. A piros-fekete mezesek Turner két triplájával indították meg rohamukat, 71-63, ekkor Forray mester jó érzékkel kért időt. Ám Turnert nem lehetett megállítani – hiába állt a neve mellett mindössze két pont három negyed után – nagyon belendült, zsinórban szerzett tizenkét pontjával visszavették az előnyt a vasiak, 73-74. Az utolsó percben Thomas ziccerével újra a Kecskemét vezetett, majd Turner az ellentámadás során eladta a labdát, így a lila-fehérek győztek. 75-74-es sikerével újabb bajnokesélyest vert meg a KTE-Duna Aszfalt. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt): – Nagyon boldog vagyok, köszönöm ezt az estét a játékosaimnak és a szurkolóknak! Az első negyedben álmosan kezdtünk, el kellett telnie öt-hat percnek mire felvettük a nemzetközi porondon edzett Körmend ritmusát. A szünetben átbeszéltük a hibáinkat, pontosítottuk a taktikánkat támadásban, és a második félidőben átvettük az irányítást. A vasiak erejét mutatja, hogy visszajöttek nagy különbségről a meccsbe. A végén kellett a szerencse is, de nem foghatjuk erre a győzelmünket, mert nagyon komolyan megdolgoztunk ezért a sikerért.

Matthias Zollner vezetőedző (Egis Körmend): – Jobban indítottuk az összecsapást, mint a hazaiak. A második és harmadik negyedben azonban összesen 49 pontot kaptunk, ez okozta a vereségünket. A végén az egylabdás meccsből a kecskemétiek jöttek ki jobban, és gratulálok nekik! 

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 75 – 74 (14 – 21, 27 – 21, 22 – 15, 12 – 17)
férfi kosárlabda, NB I. A-csoport, 7. forduló
2019. november 08. péntek, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1000 néző
Vezeti: Cziffra, Török, Frányó (MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás)

KTE: Djurasovic 10, Thomas 9, Derasimovic 19/3, Karahodzic 12/3, Wittmann 11/9
Csere: Vukcevic 3, Révész 4, Lewis 7/6, Kucsera -.
Edző: Forray Gábor

Körmend: Varnado 23/15, Takács 6/6, Taylor 12, Edwards 4, Turner 14/6
Csere: Kastrati 8/6, Durázi 5/3, Ferencz -, Németh 2
Edző: Matthias Zollner (német)

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-7. 7. p.: 5-13. 13. p.: 23-29. 17. p.: 32-38. 23. p.: 43-50. 27. p.: 56-55. 34. p.: 69-57. 37. p.: 73-67.

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés