kesport.hu

Csak megszorongatni tudta a Kazincbarcikát a KRC

A kupagyőztes Kecskeméti RC a bajnokság ötödik fordulójában a bajnok Vegyész RC Kazincbarcika vendége volt. A képzeletbeli szuperkupát a hazaiak emelhették a magasba végül, a KRC egy szett kivételével csak megszorongatni tudta a címvédőt. 

Az első játszma rögtön idegőrlőre sikerült, hiszen közel 30 percig gyűrték egymást a csapatok. Bár az első pontot a Kazincbarcika szerezte, a remeklő Pesti révén két ponttal is elhúzott a KRC, amiből egyet gyakorlatilag folyamatosan sikerült megőrizni, elsősorban Qepa, Pesti és Vaiopoulos pontjainak hála. Először 16-16-nál volt egál, de innen még újra előnyt tudott szerezni a KRC, 20-20 után azonban már a hazaiak bírták jobban idegekkel a szettet, majd 21-20-as vezetést is sikerült szerezniük. Innentől már felváltva fordult meg ide-oda az eredmény, 24-23-nál először a hazaiak előtt adódott meccslabda, de Gacs és Vaiopoulos pontjainak hála aztán már a KRC volt helyzeti előnyben. Az őrült végjátékban azonban rendre megremegtek a kezek, végül azonban a VRCK a harmadik játszmát érő pontját Blázsovics bravúros blokkjával már behúzta (28-26). 

A második szettben sem változott kezdetben a forgatókönyv, itt is ott is előnyt tudtak szerezni a nagy erőket mozgósító csapatok. Két Krupánszki-ponttal ugyan gyorsan ellépett a KRC, de a Kazincbarcika 6-5-nél már átvette a vezetést, és innentől nem is engedte azt ki a kezéből a remeklő Árva-Braga-Blázsovics trió közreműködésének köszönhetően. Az olló egyre csak nyílt, és 17-15-nél tulajdonképpen el is ment a szett, hiszen zsinórban négy pontot húzott be a VRC. Ugyan sikerült még ezen kecskeméti részről szépíteni, de a második játszma végét simán húzták be a hazaiak (25-18). 

Nagyobb lett a teher a KRC-n, hiszen az életben maradásért kellett harcba szállniuk a harmadik szettben. Ez meg is látszott a lelkesedésen, hiszen Vaiopoulos azonnal vezetést szerzett, és Gacs remek blokkjai és pontjai révén kettővel is sikerült ellépnie rövid időre a kecskemétieknek. Ezt a szett során többször is sikerült megismételni, azonban megtartani egyszer sem, a Vegyész rendre visszakapaszkodott, majd 17-16-nál a vezetést is átvették. Ekkor a KRC számára jött ismét egy jó periódus, hiszen Qepa, Pesti és Krupánszki pontjai révén 19-17-es előnyt sikerült kiharcolni, amire jött is a hazai időkérés. Marek Kardos vezetőedző fel tudta rázni játékosait, hiszen többek közt Braga révén 21-20-ra fordítottak, amire már Dávid Zoltánnak kellett reagálnia. Itt is ültek az edzői meglátások, hiszen Braga játékát sikerült semlegesíteni, rendre a blokkba vagy pályán kívülre bombázott, aminek eredményeként a VRCK már nem is tudott vezetni a szettben. A KRC 24-22-nél két meccslabdát kapott, amiből a másodikkal éltek is, a győztes pontot Gacs vitte be (25-23). 

A Kazincbarcika magas fordulatszámon pörögve kezdte el a negyedik szettet, Blázsovics két gyors pontjával el is léptek, és a több szervahibát is vétő KRC csak az eredmény után futott ezután is. Bár a remek szettet kifogó Gacs sorra szállította a pontokat, 12-8-nál már négy volt közte. Innen maximum kettő pontra sikerült visszajönnie már csak a KRC-nek, Páez Diaz, Árva és Blázsovics is remek megoldásokat választott, de 19-17-ig tartotta valahogy a lépést Dávid Zoltán csapat. Akkor azonban megtört valami, amiből már az időkérés sem tudta felrázni a KRC-t, a Kazincbarcika egy 6-0-os szériával lezárta a meccset (25-17). 

Dávid Zoltán vezetőedző (KRC):Az első szett után lélektani előnybe is került a Kazincbarcika, ez az ilyen hosszú szettek után általában így szokott történni. A mai napról annyit, hogy végre elkezdtünk küzdeni, végre azt a röplabdát játszottuk, ami jellemez minket. Azt viszont már tavaly elmondtam a srácoknak, és ezt meg is kell jegyezniük, hogy ettől még nem fogunk mindent egyből megkapni. Gondolok itt arra, hogy az elmúlt három hónapot nem így játszottuk le már a felkészülés alatt sem. Ilyen a sors, hiába teszed oda magad egyszer, attól még nem fogod megkapni azt, amit szeretnél. A következőkben is valószínűleg ilyen meccseink lesznek, hogy hiába fogunk mindent megtenni, nem kapjuk meg egyből azt, amit szeretnénk. Ez viszont már egy lépéssel több, mint ami eddig volt, ebből kell építkezni, rá kell jönni arra, hogy folyamatosan fel kell pörgetni magunkat, hiszen ezért nevezzük magunkat profi játékosoknak. Ettől függetlenül elégedett vagyok a játékkal, még úgyis, hogy sok olyan taktikai elemben hibáztunk, amiben nem kéne, de nem lehetek én se telhetetlen. Meg kell tanulnunk azt, hogy nem elég egyszer küzdeni! 

VRC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3-1 (-26, -18, -23, -17)
Férfi röplabda NBI ’A’ csoport, 5. forduló 
2019.11.10. (vasárnap), 17:00 
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont 
Vezette: Adler László, Sík Barbara 
Kecskeméti pontszerzők: Pesti 17, Gacs 15, Qepa 14, Vaiopoulos 9, Krupánszki 4, Deliu 3

A meccs alakulás: 

1. játszma: 3-6, 12-14, 21-20, 28-26 

2. játszma: 7-6, 14-11, 21-15, 25-18 

3. játszma: 4-6, 13-15, 21-20, 23-25 

4. játszma: 7-4, 15-12, 20-17, 25-17 

(Nyitray András) (fotó: kesport.hu – archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés