kesport.hu

Papírforma győzelmet aratott a KNKSE a sereghajtó ellen

Vasárnap a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának hetedik fordulójában a nulla pontos Tempo KSE volt a KNKSE vendége. Hiába lőtték a fővárosiak a szezon során az eddigi legtöbb góljukat, a legtöbbet is ezen az összecsapáson kapták, így végül simán nyert a KNKSE. A vége 43–27. 

Mivel a kecskemétiek számára eddig nem úgy alakult a szezon, ahogyan azt elképzelték, az utolsó helyen tanyázó Tempo ellen kötelező volt a győzelem. Ehhez mérten is léptek pályára a hírös városiak. 

Az első gólt a fővárosiak szerezték, amelyre a KNKSE szélsője, Karacs, majd Palotás válaszolt, 2-1. Öt perc elteltével Pálinkás mutatott be hazai oldalon egymás után két óriási védést 3-2-nél, majd az ellentámadás során Kaiser kapott nagy ütést, és orvosi ápolás miatt le kellett cserélni. Támadásban nagyszerű megmozdulásokat láthattunk a kecskemétiektől, egyik szép akciót Gulyás váltotta gólra, de védekezésben sebezhetők voltak, a 10. percben 5-5 állt a táblán. Ekkor azonban beragadtak a fővárosiak, három minutum alatt 4-0-ás rohamával ellépett a Kecskemét, 9-5-nél jött is a vendég időkérés. A játékmegszakítás után két támadásból is eredményes volt a Tempo, de 10-7-nél ismét behúzták a kéziféket, amit a hazaiak ezúttal 5-0-ás futással büntettek, 15-7. A 25. percben már a kétszámjegyű különbség is kialakult Németh góljával, 19-9. A Tempo játékosainak sikerült még felkapaszkodniuk tízen belülre a szünetig, de úgy tűnt, egy félidő alatt eldőlt a meccs. A szünetre 21-13-as eredménnyel vonultak az együttesek. 

Németh és Maláti is az ötödik gólját szerezte a második felvonás elején, mellyel gyorsan visszaállt a tíz közte, 23-13. Pálinkás folytatta remeklését a kapuban, ám egy nagy védését követően a kipattanót a vendégek kaparintották meg, melyből nyolcra zárkóztak, 23-15. A meccs képe alapján ekkor sem volt benne a pakliban, hogy itt a Tempo csodát tehet; Karacs ziccerével 26-16 volt az állás húsz perccel a vége előtt. A következő periódusban egymás után potyogtak a gólok, öt perc alatt tíz találatot láthatott a publikum, 31-21. A Kecskemét ekkor először a találkozó folyamán tíz gólnál is nagyobb fórt alakított ki. A szakadék csak tovább nőtt, köszönhetően többek között Orell teljesítményének, aki nyolc góllal szállt be a második játékrészbe. Hiába lőtte a Tempo KSE a szezon során az eddigi legtöbb gólját, a legtöbbet is ezen az összecsapáson kapta, így végül simán nyert a KNKSE. A végeredmény 43-27. 

Varga József vezetőedző (KNKSE):A támadójátékunk elfogadható volt, még a második félidőben mutatott több hibánk ellenére is. A védekezésünk azonban még mindig nem akar összeállni. Az ellenfél játékosai bátran lőttek minden pozícióból, amit nem tudtunk meggátolni azokkal a mélységi kilépésekkel, amik a lövőszándéknál szükségeltetnek. Ezen kell tovább dolgozni.  

Kovács Attila vezetőedző (Tempo KSE):Az eredmény megfelel a realitásnak. Győzött a jobb csapat, gratulálunk is a kecskemétieknek! Mi még nem tartunk itt. Szokták mondani, hogy bátraké a szerencse, na hát mi ezzel hadilábon állunk, jó példa erre, hogy még nyilatkozni sem mernek többen a csapatomból. Ezzel semmi baj nincs, csak a kognitív és az emocionális képességekben itt tart a csapat gerince.

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Tempo KSE 43 – 27 (21 – 13)
női kézilabda, NB I/B. Keleti-csoport, 7. forduló
2019. november 10. vasárnap, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Őri, Pozdena

A KNKSE gólszerzői: Karacs 5, Krenner 2 (2), Gulyás 7, Palotás 5 (1), Németh 7, Orell 8, Tóth L. 3, Maláti 6. 

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/2
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc. 

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés