kesport.hu

Vereséget szenvedett a KKC a jó erőkből álló Pinkk SE-től

A KKC a pécsi PINKK SE csapatával csapott össze a női NBI/B. Piros csoportjának hatodik fordulójában. A vendégek érvényesítették a papírformát és 80-66-ra legyőzték a hírös városiakat.

Az első negyed elején Burján B. kezdte meg a pontgyártást, dobás közben faultolták, mindkét büntetőt értékesítette, 2-0. Ezután gyors egymásutánban kétszer is a pécsiek dobtak pontot, majd nem sokkal később Schlégl vágott be egy ziccert, majd távolról is szerzett egy kosarat, 7-4. Nem tudta tovább növelni előnyét a Kecskemét, hiszen Kovács K. a büntetővonalról, míg  Jáhni a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes, fordított a Pécs, 7-8. 11-14-ig folyamatosan vezetett a PINKK, de Burján L. két közelijének köszönhetően visszavette a vezetést a KKC, 15-14. Nem örülhettek azonban a hazaiak, hiszen ezek voltak az utolsó pontjaik ebben a játékrészben, zsinórban dobott nyolc pontot a Pécs, így behúzták ezt az etapot 22-15-re.

A második játékrész jól kezdődött a hírös városiak számára, Schlégl dobott be egy trojkát, négy egységre csökkentve ezzel a különbséget, 18-22. Egészen a félidő feléig a folyamatos pontváltások miatt nem tudott közelebb zárkózni a KKC, valamint tovább növelni előnyét a PINKK. Majd a hetedik percben Jáhni középtávolijával, Szabó L. hármasával és Horváth Zs. ziccerével tizeneggyel elhúztak a vendégek, 25-36. Kishíján a hosszú szünetre is ezzel a differenciával mentek a csapatok, de Burján L. két bedobott ziccerével felkapaszkodott hét pontra a KKC, 34-41.

A harmadik etapban hasonló mederben folyt tovább a játék, a PINKK fizikai fölényével nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak. Ez azt eredményezte, hogy a negyed felére már tizenkettővel ment a Pécs, 39-51. A játékrész végéig már nem következett be változás és nem sokon múlt, hogy a vendégek tizenhatpontos előnnyel vágjanak neki az utolsó negyednek, de Fekete az utolsó másodpercekben bevágott egy triplát, tizenhárom egyégre csökkentve ezzel a különbséget, 49-62.

Az utolsó etapnak úgy vághattak neki a felek, hogy a mérkőzés már eldőlt, és a KKC már csak valami csoda folytán fordíthatta volna meg a mérkőzést. Hiába küzdöttek nagyot a kecskeméti lányok, nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, így tizennégy ponttal nyerte a mérkőzést az esélyesebb csapat, 66-80.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Ellenfelünk sokkal jobb volt fizikálisan, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni, és  rutintalanabbak is vagyunk jóval a Pécsnél. A lányok ennek ellenére becsülettel küzdöttek, gratulálok nekik ezért, valamint a PINKK-nek a győzelemhez.

KKC – PINKK SE 66 – 80 (22-15, 19-19, 15-21, 17-18)

kecskeméti pontszerzők : Burján B. 8, Kálló 7/6, Burján L. 15/3, Fekete 3/3, Schlégl 16/6, Horváth A. 3/3, Tasi 2, Kiss V. 9/3, Buzánczky 3.

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu – archív)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés