kesport.hu

Móra duplázott, de így is kikapott Veszprémben az SG Kecskemét

A férfi futsal NB I. kilencedik fordulójában az SG Kecskemét a találkozót megelőzően az utolsó helyen álló Veszprém gárdájához utazott. Hiába Móra Viktor duplája, az alsóházi derbi végül a bakonyiak sikerét hozta (4-2). 

Nagyon küzdelmes játékot produkáltak a csapatok az első félidőben. Mindkét oldalon adódtak komoly lehetőségek, az első gólt végül a veszprémiek szerezték. A hetes mezszámú Bognár kapott remek ütemű passzt, aki bezúdította Tombácz kapujába a labdát, 1-0. Az első játékrész második szakaszát a hátrányban lévő kecskemétiek uralták. Több helyzetet is kidolgoztak, majd a sokadik akció során, a 18. percben tehetetlen volt a bakonyiak hálóőre. Móra szerzett nagyszerű egyenlítő gólt, 1-1. 

A második felvonás eleje nem úgy alakult az alföldiek számára, ahogyan azt eltervezték. Gyorsan kaptak két találatot, előbb a 24. percben Gyurcsányi, öt minutummal később Tatai mattolta az SG Kecskemét védelmét, 3-1. Úgy tűnt megpecsételődött a ScoreGoal sorsa, de a hírös városiak nem adták fel, és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A 37. percben aztán jött is a reménysugár, ugyanis Móra megszerezte második gólját, 3-2, de a Veszprém szinte rögtön a középkezdésből eloszlatott minden kételyt afelől, hogy ki nyeri az összecsapást. Tatai másodszor volt eredményes, mellyel 4-2-re nyertek a hazaiak, és sikerükkel elmozdultak az utolsó helyről, megközelítve a kecskemétieket egy pontra. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal):Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez! Felemás érzéseim vannak, és a saját játékosaimnak is jár a gratuláció! Annak köszönhetik a hazaiak a győzelmüket, hogy a végjátékokban pontosabbak voltak, míg mi a megszerzett labdákból sokszor pontatlanul építkeztünk. Rossz passzokat adtunk egymásnak, gyakorlatilag sokszor amint megszereztük, vissza is adtuk a labdabirtoklást az ellenfélnek. Látni kell azt, hogy ez a szint más kategória, és az alapemberek, akik folyamatosan játszanak, az utolsó tíz percre rendre elfáradnak mind fizikálisan, mind mentálisan. Ezért vétünk olyan hibákat, amiket az élvonalban kíméletlenül kihasználnak. 

Futsal Veszprém – SG Kecskemét Futsal 4 – 2 (1 – 1)
futsal, NB I., 9. forduló
2019. november 11. hétfő, 18.30
Veszprém, Március 15 Sportcsarnok
Vezette: Kubicsek Máté
Asszisztensek: Vass István, Bíró Ottó

Veszprém: Spandler – Gyurcsányi, Boromisza, Bencsik Á., Bencsik R.
Csere: Schidmajer, Miklós, Tatai, Tar, Fülöp, Varga Á., Bognár. 
Edző: Frank Tamás

SG Kecskemét: Tombácz – Csamangó, Rutai, Sallai, Dobosi
Csere: Csővári, Nagy R., Móra, Kovács J., Patai, Maczelka 
Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Bognár (7.), Gyurcsányi (24.), Tatai (29., 37.), illetve Móra (18., 37.)
Sárga lapok: Bognár (37.), illetve Csamangó (17.), Kovács J. (31.)

(Vizi Zalán) (Fotó: kesport.hu – archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés