kesport.hu

Futsal: Récsei Péter minden pillanatát élvezte a válogatottságnak

Egyedül Récsei Péter kapott meghívót Kecskemétről az U17-es futsalválogatottba. A nemzeti együttes egy nemzetközi tornán szerepelt Csömörön a napokban, amelyet végül megnyertek a szerbek és a szlovákok előtt. Az SG Kecskemét Futsal játékosa nagyon élvezte a játékot, és bízik benne, hogy a továbbiakban is számítanak majd rá. 

Milyen érzés volt, hogy a korosztályod legjobbjai között szerepelhettél?

Ez volt az első lehetőség, hogy a hazámat képviselhessem, nagyon megtisztelő volt ez számomra. Minden nagyon profin meg volt szervezve, a legjobb ellátásban részesültünk ebben a pár napban. Büszke vagyok és hálás, hogy lehetőségem volt ide eljutni, és bízom benne, hogy lesz is még lehetőségem a későbbiekben a nemzeti csapatban szerepelni.

A szlovákok és a szerbek ellen is játszhattál, végül megnyertétek a tornát. Mennyire vagy elégedett a nyújtott teljesítménnyel?

Csömörön kiváló hangulatot teremtettek a helyi drukkerek, illetve a játékosok családtagjai, a klubok képviselői. Telt házas meccseken tudtunk pályára lépni mindkét meccsen. A szlovákok ellen vasárnap sokkal jobbak voltunk, de a kapu előtt nem tudtunk higgadtak maradni, így 0-0-ra végeztünk. Kedden már az erősebb játékerőt képviselő szerbek ellen bejött minden, és 5-3-ra győztünk, ezzel a tornát is megnyertük. Nagy iram volt, talán még az NBI-es tempót is meghaladta. Úgy gondolom, hogy jól sikerült számomra a debütálás, és hasznos tagja voltam a válogatottnak annak ellenére, hogy magasabb szinten még csak egy éve futsalozom.

Lehet-e tudni már valamit a folytatásról?

Egyelőre még nincsenek konkrétumok, a szövetségi kapitány az elköszönéskor azt mondta, hogy le a kalappal mindenki előtt. Bízom benne, hogy a továbbiakban is számítanak majd rám.

Veszprémbe nem tudtál a kecskeméti csapattal menni a válogatott szereplés miatt, de a Nyírgyulaj ellen már bevethető leszel. Hogyan készülsz, készültök?

Még csak a mai edzésen tudok visszacsatlakozni a munkába, szeretnék bekerülni az utazó keretbe. A célunk nem lehet más, mint javítani az elmúlt meccsek hibáit, és ponttal, pontokkal hazatérni!

(scoregoal.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés