kesport.hu

Megszakadt a KTE-Duna Aszfalt győzelmi sorozata

Szombaton Debrecenbe látogattak a kecskeméti férfi kosarasok az idei pontvadászat nyolcadik fordulójában. A lila-fehérek ezúttal nem tudtak meglepetést okozni, a DEAC 73-57-re győzött. 

Wittmann és a debreceniek légiósa, Moody pontpárbajával indult a találkozó; a 3. percben mindketten már hét pontnál jártak, majd Derasimovic is beszállt a partiba egy triplával és egy ziccerrel, 7-11. A negyed közepén Borisov kétpontosával egalizált, majd Polyák triplájával átvette a vezetést a Debrecen, 16-13. Armwood sikeres büntetőjével zárult a negyed, 18-16.

A második felvonás sokkal jobban alakult a hajdúságiak számára, Bognár, Borisov és Manigat révén 7-0-ás rohammal indított a DEAC, 25-16. Thomas törte meg a hírös városi kosárcsendet, ám Borisov vezérletével – aki a mezőnyben először elérte a tíz pontot – a 14. percben már kétszámjegyű különbséggel vezetett a Debrecen, 34-21. Forray mester ekkor időt kért, és Wittmann triplájával folytatódott a találkozó. A hazaiak magasemberei azonban újra megvillantak, előbb a magyar válogatott centere, Tóth zsákolt nagyot, majd Bognár szerzett zsinórban négy egységet, 40-27. Végül Manigat kosarát követően 45-27-nél jött a nagyszünet. 

A második félidő Derasimovic középtávolijával kezdődött, de a túloldalon Tóth elemében volt, ismét zsákolással, majd okos ziccerrel fejezte be a hajdúsági akciókat, amellyel már húsz volt közte, 49-29. Thomas hárompontosával és Derasimovic közelijével kezdte meg felzárkózását a Kecskemét, de támadásban sok hiba és kihagyott dobás jellemezte a vendégek játékát, ennek köszönhetően csak tíz pontig jutott ebben a periódusban a vendégsereg. A kosárszegény negyed Djurasovic kosarával ért véget, az utolsó játékrészre 58-37-tel fordultak a csapatok.

A záró tíz perc Karahodzic szép ziccerével indult, amivel húszon belülre került a KTE, de Borisov tarthatatlan volt – újabb trojkájával 61-39 állt az eredményjelzőn. A lila-fehérek részéről Derasimovic vette fel vele a kesztyűt, egymás után két kosarat szerzett, amivel már tizenhat pont állt a neve mellett. Ez a hírös városi szurkolók számára bizakodásra adhatott okot, de Borisov mellett Tóth is remek napot fogott ki. Zsinórban szerzett pontjaival visszaállította a húsz pontos fórt, 70-50, ezzel minden kecskeméti remény eloszlott. A végeredmény 73-57. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt): – Nagyon jól kezdtük a találkozót, minden a megbeszéltek szerint zajlott. Aztán a második negyedtől kezdve a Debrecen nagyon agresszív védekezése ellen nem játszottunk jól, és sikerült a hazaiaknak kiépíteni egy nagyobb előnyt. Ezt követően nem tudtunk visszajönni a meccsbe, semmi nem jött össze nekünk. A játékosaim hozzáállása maximális volt, becsületesen küzdöttek, sajnos ma ennyire futotta. Az esélyesebb és a jobbik csapat nyert. 

DEAC – KTE-Duna Aszfalt 73 – 57 (18 – 16, 27 – 11, 13 – 10, 15 – 20)
férfi kosárlabda, NB I. A-csoport, 8. forduló
2019. november 16. szombat, 18.00
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok 
Vezeti: Földházi, Minár, Balog Gy. (MKOSZ ellenőr: Dernei)

DEAC: Moody 10/6, Tóth Á. 19, Borisov 21/12, Polyák 3/3, Harrison -. Csere: Manigat 9/3, Omenaka 4, Bognár 6, Armwood 1, Gáspár M. -. Edző: Kovács Adrián

KTE: Wittmann 15/6, Karahodzic 6, Derasimovic 19, Thomas 9/9, Djurasovic 2. Csere: Révész 3, Kucsera -, Lewis 3/3, Molnár D. -, Vukcevic -. Edző: Forray Gábor

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu/archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés