kesport.hu

Parádés második félidővel ütötte ki a Békést a KTE-Piroska Szörp

A KTE-Piroska Szörp az NBI/B 8. fordulójában a Békés vendége volt. A Békési FKC otthonában az elmúlt 5 évben egyszer sem tudott nyerni a hírös városi alakulat, ám ezúttal megtört az “átok”. A kecskeméti együttes ugyan a mérkőzés elején többgólos hátrányba került, összesen 18 percnyi (!) emberhátránya ellenére is hatalmasat játszott a második félidőben, így nyolcgólos sikerrel tartotta meg vezető helyét a bajnokságban. 

A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, hiszen Ferenczi, majd Bíró révén mindkét csapat gólra váltotta első labdabirtoklását. A folytatásban a Békés el tudott lépni, Borbély elképesztő bravúrokat mutatott be a kapuban, így bő hat perc alatt 4-1-re ment el a hazai együttes, amire kecskeméti időkérés volt a válasz. A sorok rendezése bejött, hiszen Bíró góljaival rögtön feljött 4-3-ra a KTE-Piroska Szörp, ezt azonban egy öt percnél is hosszabb gólcsend követte, mely során vagy a kapusok olvasták a lövéseket, vagy a mezőnyjátékosok hibáztak. A 14. percben Füstös kapta az első kétpercet, ami után zsinórban háromszor talált be a Békés, kétszer eladott labda után üres kapura (7-3). A játékvezetők innentől nem spóroltak a kiállításokkal, ami elsősorban a kecskemétieket érintette hátrányosan, de 8-4 után Bíró góljaival így is meccsben maradt a KTE-Piroska Szörp. A 24. percben jött a fordulópont, ekkor Podoba hétméterest fogott, majd Bíró és Tóth góljaival először szereztek előnyt a kecskemétiek (9-10). A Békés ugyan folyamatosan visszajött egálra, de a félidő végén zajló hétméteres párbajból a KTE-Piroska Szörp jött ki jól, Nagy Máté kétszer is higgadt volt, így szűk vendég vezetéssel ért véget a félidő (11-12). 

Fordulás után emberhátrányban kezdett a Kecskemét Szrnka hajrában összeszedett kiállítása miatt, de az első szó így is az övék volt, Bíró talált be azonnal, így először vezettek kettővel.  A Békés ugyan szépített ezt követően, de Bíró Balázs tarthatatlan volt, így öt perc elleteltével is maradt ez a különbség (12-14). Bár ezt követően rövid egymás után Mazák, Tamás és Kátai is kétpercet kapott, ez sem törte meg a kecskeméti lendületet, a Békés érezhetően nem találta a ritmust, Bíró ráadásul ihletett formában kézilabdázott, góljaival már 13-16-ra lépett el a Kecskemét szűk tíz minutum elteltével. Bár a hazai szurkolók ébresztőt fújtak, a Békés nem tudott kapaszkodni, sőt, Haszilló kiállítása után a 45. perce tovább nyílt az olló, Csordás góljával már 14-18 volt az állás, amit hazai időkérés követett. Ez sem zökkentette ki a kecskeméti játékosokat, hiszen bár Szrnka kizárásra került, Kátai, Tóth és Bíró révén újabb gólokkal sokkolták a Békést, így 15-21-nél újra időt kellett kérnie Papp Bálintnak. A Békésnek gyakorlatilag minden gólért vért kellett izzadnia a kemény és határozott védekezéssel, végső esetben Podobával szemben, közben a KTE-Piroska Szörp könnyed és szép gólokat szerzett, így az 53. percben 18-24 állt az eredményjelzőn. A hajrára egy kecskeméti időkéréssel, illetve ötgólos vezetéssel fordultak rá a csapatok, amit higgadt, fegyelmezett és pontos játékkal abszolváltak a kecskeméti játékosok, Bíró gyors három góljával az 57. perc elejére el is dőltek a lényeges kérdések (19-27). Az utolsó három perc kérdése már csak az maradt, mennyi lesz a végén közte, a parádés második félidőt produkáló KTE végül fiataljait is bedobva nyolccal verte a Békést (21-29). 

A KTE-Piroska Szörp így önbizalomtól duzzadva készülhet a megyei “El Clasicora” a Lajosmizse ellen, melyre november 23-án (szombaton) 18:00-kor kerül sor a Messzi István Sportcsarnokban. 

Bencze József (KTE-Piroska Szörp, szakmai tanácsadó): – Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést, nagyon sok hibával játszottunk az elején. Rengeteg kiállításunk volt, amit a Békés nagyon jól kihasznált. A második félidőben viszont a védekezésünk kezdett összeállni, és látszott az ellenfélen, hogy két meghatározó játékosuk hiányzott, ez beszűkítette variációs lehetőségeiket, amit ki tudtunk használni. Gratulálni szeretnék mindenkinek, mert ez igazi csapatmunka volt! Nagyon örülünk a sikernek, de tudjuk, hogy egy rangadó vár ránk, így megpróbáljuk helyén kezelni ezt a győzelmet. Most már teljes mellszélességgel a Mizsére fogunk koncentrálni!

Optimum Solar-Békési FKC – KTE-Piroska Szörp 21-29 (11-12)

Férfi kézilabda NBI/B, Keleti-csoport, 8. forduló 
2019.11.16. (szombat), 18:00
Városi Sportcsarnok Békés, Csíkos u. 4. 
Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba 

Kecskeméti gólszerzők: Bíró 14, Tóth 4, Csordás 3, Kátai 3, Nagy 3, Füstös 1, Mazák 1 

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2
Kiállítások: 6 perc, illetve 18 perc  

(Nyitray András) 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés