kesport.hu

Sokáig vezetett az SG Kecskemét, végül három perc alatt felülkerekedett a Nyírgyulaj

A dobogó harmadik helyén álló Nyírgyulaj gárdájához utazott hétfőn az SG Kecskemét a férfi futsal NB I. tizedik fordulójában. Az összecsapás során harminc percig úgy tűnt, meglepetést okozhatnak a hírös városiak, ám a végén három perc alatt három gólt értek el, és fordítottak az esélyesebb hazaiak (3-1).

Nagyszerűen indították a mérkőzést a kecskemétiek, az első perctől kezdve stabil játékot produkáltak, melynek a 4. percben meg is lett az eredménye. Egy tanárian végigvitt kontratámadást Dobosi fejezett be, 0-1. Meddő mezőnyfölényben játszott a légiósokkal is felvonultató Nyírgyulaj, de a vendégsereg nagyon magabiztosan verte vissza a támadásokat. A hírös városiak lelkesedésből és küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, és a szünetre ScoreGoal-vezetéssel vonultak a csapatok. 

A második félidőben feljebb kapcsoltak a nyírségiek, de az SG védekezése, és Tombácz kapus teljesítménye továbbra is remek volt. Kontralehetőségei is voltak a vendégeknek, de aztán a 32. percben megváltozott a találkozó. Ekkor már kapus nélkül ostromolták a hazaiak a Kecskeméte, és a tízes mezszámú Siska megtörte a jeget, 1-1, majd a középkezdést követően szinte azonnal már a vezetést is átvette a Nyírgyulaj. Az ukrán játékos Lapa talált a hálóba, 2-1, de itt még nem volt vége a kecskeméti lejtmenetnek. Mindössze három perccel az első gólját követően, újabb találatot jegyzett és eldöntötte a meccset a nyírgyulaji klub, ekkor Kondás volt eredményes, 3-1. Harminc percig remekül kontrollálták a találkozót Koós Károly legényei, de a végére elfogytak, így a rutinosabb Nyírgyulaj gazdagodott három ponttal.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét):Gratulálok a Nyírgyulajnak, amely remek játékerőt képvisel; biztos vagyok abban, hogy dobogós helyekért fognak küzdeni a nyírségiek. Nem mi uraltuk a mérkőzést, azonban dicséret illeti a csapatomat, mert harminc percen keresztül kontrollálta a meccset. Ha átjátszották a védelmünket, akkor a kapusunk mentett meg bennünket a góltól, és remek hozzáállással, kiválóan teljesítettünk abban a fél órában. Kicsit sajnálom, hogy kontralehetőségeink során nem hoztunk bátor megoldásokat. A végén öt a négy ellen támadtak a hazaiak, sikerült is feltörniük a védelmünket. Az első bekapott gól mentálisan megrogyasztott minket, fordított a Nyírgyulaj és már nem volt lelkierőnk visszajönni a meccsbe. 

Nyírgyulaj KSE – SG Kecskemét Futsal 3 – 1 (0 – 1)

férfi Futsal, NB I., 10. forduló
2019. november 18. hétfő, 18.00
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Deme Rajmund
Asszisztensek: Katona Brigitta, Szabó Ferenc Szilárd

Nyírgyulaj: Pallai – Siska, Vlasovych, Csoma, Lapa. Csere: Opre, Dobó, Vass O., Nagy B., Fekete, Pazonyi, Baitsur, Kondás. Edző: Lovas Norbert.

SG Kecskemét: Tombácz – Rutai, Récsei, Sallai, Dobosi. Csere: Váczi, Nagy R., Móra, Kovács J., Molnár E. Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Siska (32.), Lapa (33.), Kondás (35.), illetve Dobosi (4.)
Sárga lapok: Fekete (12.)

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu/archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés