kesport.hu

Elindult a Hírös Olimpikonok Alap elnevezésű program – KÉPEKKEL

2019. november 27-én, csütörtökön a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre KMJV Önkormányzatával együttműködve elindította a Hírös Olimpikonok Alap elnevezésű programot. A fő cél a 2020. évi XXXII. nyári olimpiai játékokon történő részvételre esélyes kecskeméti sportolók felkészülésének támogatása. 

A program elindulásának kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Sinkó Lajos Sporttörténeti Kiállítóteremben (Kosárlabda Akadémia épületében) tartották. A rendezvényen Dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke köszöntötte az egybegyülteket. Ezt követte Falu György alpolgármester beszéde, aki kiemelte: „példaértékű az a tevékenység, amely a városban folyik az Olimpiai Barátok Körének köszönhetően, hiszen elképesztő áldozatokkal, anyagi vonzattal jár a sportolók számára a felkészülés egy-egy világversenyre, és ebben az újonnan elindult Hírös Olimpikonok Alap kiváló támogatást nyújt.”

„A program felöleli a nyári és a téli olimpiákon, paralimpiákon induló sportolók és egyesületek támogatását. Különbféle helyi és országos sportrendezvények támogatását, illetve olyan sportok támogatását is, mely nem szerepel az olimpiai játékokon. Emellett a kiemelkedő sportolók edzőinek támogatását is magába foglalja a program, mely elősegíti a tehetséggondozást, a lokálpatriotizmust, a társadalmi felelősségvállalást és az üzleti alapú szponzorációt.” – hangzott a program ismertetése Dr. Bodóczky Lászlótól. 

Kecskemét Önkormányzata pályázatok alapján két millió forintot biztosított a 2019-es évre a Hírös Olimpikonok Alap részére, melynek szétosztásáról az egyesületen belüli kuratórium döntött. A bizottság tagjai: Dr. Salacz László, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Bogasov István, Bán János, Boros Zoltán, Ujhidy Tibor és Dr. Bodóczky László. 

A támogatott sportolók: 

Árva Cintia, a KTE súlyemelője: 

2002-ben született Kecskeméten. Többszörös magyar bajnok, 2018-ban az ifjúsági olimpián 4. helyezést szerzett, az U17-es Európa-bajnokságon 6. helyezést ért el. 2019-ben az ifjúsági világbajnokságon 7., míg a felnőtt világbajnokságon a legfiatalabb indulóként 18. helyen végzett. Eredményei alapján nagy reményei vannak a következő két olimpián való szereplésre. Edzője: Bálint Csaba.

Kmegy Máté, a KTE súlyemelője:

Cegléden született 1997-ben. A magyar férfi súlyemelés egyik legkiemelkedőbb alakja, többszörös magyar bajnok és csúcstartó. A magyar 2020-as olimpiai súlyemelő keret tagja. 2018-ban az U23-as EB-n 6., 2019-ben az olimpiai kvótaszerző világkupán 3. helyen végzett. Eredményei alapján jó esélye van az olimpián való részvételre. Edzője: Bálint Csaba.

Boronkay Péter paratriatlonista: 

Kecskeméten született 1981-ben. A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének versenyzője. 2007 óta folyamatosan versenyez, paratriatlon sportágban 3 Világbajnoki és 4 Európa-bajnoki címet szerzett. A 2016-os Riói Paralimpiai Játékokon a 9. helyen végzett. 2019-ben a világkupán ezüstérmes lett. Nagy reményei vannak a következő olimpiákon való részvételre. 

Szvitacs Alexa para-asztaliteniszező:

Debrecenben született 1990-ben, a Kecskeméti Spartacus és Közösségi Tér versenyzője. Edzői: Szabó Krisztián és Vajda Viktor. 2018-ban bekövetkezett betegségéig a magyar női asztalitenisz nagy tehetségeként serdülő Európa-bajnoki ezüstérmet és ifjúsági Világbajnoki bronzérmet szerzett. Igazi példakép alkat, aki méltósággal és a sikeres jövőbe vetett hittel vette tudomásul megváltozott egészségügyi állapotát, és hisz abban, hogy a sportnak köszönheti az életét. 2019-ben élete második para versenyén, a para EB-n aranyérmet szerzett, ezzel Kecskeméten elsőként kvalifikálta magát a 2020-as Tokiói Paralimpiára.

Ön is támogathatja a Hírös Olimpikonok Alapot, mellyel hozzájárulhat a sportolók sikeres felkészüléséhez, jövőbeni sikereihez, illetve ahhoz, hogy ezáltal városunk hírnevét növeljék. Nem véletlen, a program mottója: Kecskemét a bajnokokért. A bajnokok Kecskemétért. 

Hogyan lehet támogatni a programot?

A támogatás történhet készpénzben, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre bankszámlájára való befizetéssel, de természetesen más, nem pénzbeli támogatásokat is szívesen fogadnak a szervezők (pl: utaztatás, étkeztetés, szállás, felszerélesk biztosítása, masszázs szolgáltatások stb.) 

 Minden nagyobb összeget felajánlóval a támogatási összeg felhasználásával kapcsolatosan külön szerződést kötnek a szervezők. 

Az együttműködés keretein belül a sportolók vállalják, hogy kecskeméti testület színeiben készülnek a világeseményekre, illetve sikeres kvalifikáció esetén kecskeméti egyesületek tagjaiként versenyeznek az elkövetkezendő olimpián, olimpiákon. 

A támogatást eljuttatható: 

  • a szervezők irodájába: 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky Endre krt. 2. II/31.
  • átutalással: CIB Bank Zrt., számlaszám: 10702112-48995605-51100005 (az utaláson kérjük tüntesse fel a támogató nevét, illetve a Hírös Olimpikonok megjegyzést!)

A különféle mértékű támogatásokhoz reklám-illetve marketingszolgáltatásokat biztosít a Baráti Kör, valamint a támogatók minden esetben személyreszabott ajándékokat kapnak. 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés