kesport.hu

Győzelem a Vecsés ellen – elképesztő formában a KTE-Piroska Szörp

Rangadóval folytatódott a pontvadászat a KTE-Piroska Szörp számára. A kecskeméti férfi kézilabdázók a dobogó harmadik helyén álló, és tavaly még az első osztályban játszó Vecséshez utaztak. Az összecsapás nagyon izgalmasan alakult – a második félidőre döntetlennel fordultak a csapatok, de a végjátékban a Kecskemét sokkal magabiztosabb volt, így 35-29-es sikert ért el. 

Hazai góllal indult az összecsapás, Félegyházi talált a kapuba, amire Kátai válaszolt, majd Félegyházi megszerezte második és harmadik találatát is, 3-1. Kétgólos hátrányát két perc alatt ledolgozta, sőt megfordította a KTE, Bíró és Csordás találataival már 3-5 állt a táblán. Podoba nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, egymást követően több védést is bemutatott a hírös városi hálóőr, és a félidő felénél 5-7-re vezetett a Kecskemét. Gyurcsovics góljával zárkózott a Vecsés, de Füstös és Tóth találataival ismét elléptek a vendégek, 6-9-nél időt kért Molnár József, a hazai tréner. Ezt követően Gyurcsovics zsinórban harmadszorra vette be Podoba kapuját, 7-9. Tíz perccel a félidő előtt egy gólra jött fel a Vecsés, de az egyenlítés ekkor még nem jött össze, ugyanis a túloldalon Kátai, valamint Csordás talált a hálóba, 9-12. A 27. percben időkérésre kényszerült a KTE, majd sikerült az egalizálás a Vecsésnek, és a szünetre döntetlen állással vonultak a csapatok, 15-15. 

Bíró hétméteresgóljával indult a második játékrész, de átvette a vezetést a Vecsés, köszönhetően két vezére, Gyurcsovics és Antal találatainak, 17-16. Fej-fej mellett haladva szerezték a csapatok a gólokat, de 21-20-nál 4-0-ás rohammal újra kialakítottak egy nagyobb előnyt a vendégek, 21-24. Félegyházi góljaival tartották magukat a vecsésiek, majd az 50. percben Szrnkát már harmadjára állították ki a játékvezetők, így már nem térhetett vissza a parkettre. Az izgalom kezdett a tetőfokára hágni. Mint oly sokszor a találkozó során, az 52. minutumban is felzárkózott egy gólra a Pest megyei alakulat, de jött a megszokott forgatókönyv; Füstös és Berkes volt eredményes utána és már három volt közte, 27-30. Öt perccel a vége előtt Podoba lélektanilag nagyon fontos szituációban hétméterest hárított, ekkor összetört a Vecsés. Az utolsó percekben Bíró, Kátai és Tóth is betalált, megsemmisítve a hazaiakat. A második felvonásban hússzor mattolta ellenfelét a KTE-Piroska Szörp, így a vége 29-35 lett. 

Győzelmükkel továbbra is tart a kecskeméti férfi kézilabdázók elképesztő szériája, zsinórban hetedik győzelmüket aratták, és a tabella élén állnak.

Bencze József szakmai tanácsadó (KTE-Piroska Szörp):Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem játszottunk jól a meccs kezdeti szakaszában, de küzdöttünk, hajtottunk. A második félidőben a 45. perctől kezdve produkáltuk azt a hozzáállást és játékot, ami elvárható. Az utolsó periódusra összeállt a védekezésünk, és a húzóembereink komolyan hozzátettek a mérkőzés végkimeneteléhez. A Vecsés is nagyot küzdött, jól játszott, de az utolsó negyedórában el tudtunk tőlük lépni és megérdemelten győztünk. 

Vecsési SE – KTE-Piroska Szörp 29 – 35 (15 – 15)

férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 10. forduló
2019. november 29. péntek, 19.00
Üllő, Városi Sportcsarnok 
Vezette: Altmár, Horváth M.

KTE: Kátai 8, Bíró 8 (4), Füstös 6, Tóth 5, Csordás 4, Berkes 2, Szrnka 2

Kiállítások: 10 perc, illetve 16 perc

Hétméteresek: 4/2, illetve 5/4

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu/archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés