kesport.hu

Két góllal múlta felül az FTC U19 a Kecskeméti NKSE-t

A pozitív mérleggel álló FTC U19 ellenfele volt szombaton a GBB ZRT KNKSE az idei pontvadászat tizedik fordulójában. A mérkőzés nagyon sok gólt, feszült ütközetet, és kétgólos ferencvárosi győzelmet hozott (39-37). 

Hullámzó első félidőt produkáltak a felek. Maláti góljával indult a találkozó, majd Pénzes is betalált, de – a kecskeméti kapus, Pálinkás kivédett hétméteresének ellenére – az 5. percben az FTC vezetett, 3-2. Fej-fej mellett haladtak a gólszerzéssel a csapatok, a vendégek részéről Pénzes, Maláti és Palotás is remekül játszott. A félidő felénél Gulyás és Karacs góljaival 8-10-es előnyben volt a KNKSE. A 16. percben 9-11-nél Simics Judit, a Fradi trénere időt kért, és a játékmegszakítása igencsak hatásos volt, ugyanis 3-0-ás rohanással visszavette a vezetést az FTC, 12-11. Ekkor a túloldalon Varga József is jó ütemben kért időt. Az utolsó tíz perc aztán sokkal jobban alakult a zöld-fehéreknek, hiszen ezt a periódust 9-5-re nyerte a Ferencváros, melynek köszönhetően 22-17-es állással vonultak szünetre a csapatok.  

Pénzes találatával kezdődött a második játékrész, majd két hazai gól következett, de a 35. percre egy 3-0-ás rohammal 25-22-re zárkózott a Kecskemét. Ekkor azonban feljebb kapcsolt a Fradi, és a budapestiek is hoztak egy nagyobb futást Háfra vezérletével. Varga mester ekkor 28-22-es eredménynél újra magához hívta játékosait, és a megbeszélés sikeres volt, hiszen Pénzes és Maláti góljaival 28-25-re jöttek fel a hírös városiak. Egy pillanatra sem adta fel a KNKSE, folyamatosan ott loholt ellenfele nyakán, melynek meglett az eredménye. Hiába vezetett nyolc perccel a vége előtt néggyel az FTC, Pénzes és Palotás is többször bevette a hazai kaput, és öt minutummal a vége előtt már csak egy gól volt közte, 35-34. Sőt, az 58. percben Kaiser volt eredményes, mellyel egalizáltak a kecskemétiek, 37-37. Ám az utolsó két perc nem hozott vendég gólt, Orell nagy helyzetben hibázott, míg a Fradi fiataljai kétszer is bevették Pálinkás kapuját, így 39-37 lett a végeredmény.  

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Most sem sikerült átlépni az árnyékunkat. Két perccel a vége előtt 37-37-nél volt lehetőségünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Ekkor nem sikerült kivédekeznünk az FTC akcióját, utána ziccert hibáztunk, így eldőlt a mérkőzés. A probléma egyértelműen a kapott gólok száma. Hiába lövünk 37 gólt idegenben, ha agresszivitás nélkül védekezünk és ilyen sok találatot kapunk. 

FTC KN KFT U19 – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 39 – 37 (22 – 17)
női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 10. forduló
2019. november 30. szombat, 17.00
Budapest, Elek Gyula Aréna
Vezette: Héjjas, Kránitz 

A KNKSE gólszerzői: Pénzes 11 (1), Palotás 8 (3), Maláti 7, Karacs 4, Kaiser 2, Gulyás 2, Németh 2, Orell 1. 

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 5/4

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu/archív)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés