kesport.hu

Harminchét percig pariban volt a címvédővel a KTE-Duna Aszfalt

Vasárnap a negyedik fordulóból elmaradt mérkőzésüket pótolták a kecskeméti férfi kosarasok. A KTE-Duna Aszfalt ellenfele a hazai bajnokságban eddig hibátlan, nemzetközi porondon is érdekelt Szombathely gárdája volt. Az összecsapáson abszolút nem játszottak alárendelt szerepben a hírös városiak, sőt, a negyedik negyedben még vezettek is, de a végjátékot jobban bírta a Falco (81-93).

A találkozó első kosarát Perl szerezte a hárompontosvonalon túlról, majd a vendégek másik magyar válogatott játékosa, Váradi is beköszönt egy triplával, 0-6. Derasimovic értékesített kettőből egy büntetőt kecskeméti részről, majd Révész dobott kosarat faulttal együtt, és Djurasovic triplájával már a hazaiak vezettek, 7-6. Djurasovic újabb nagyszerű megmozdulásával és Thomas három pontjával a negyed felénél már 14-9 állt a táblán. Benke dobott hármast miközben szabálytalankodtak vele szemben, és a támadásból szerzett négy ponttal 16-15-re zárkózott a Falco. A 10. percben Curry büntetőivel visszavette az előnyt a Szombathely, végül 21-23-mal zárult a negyed.

A második játékrész a nyáron Franciaországból szerződtetett szombathelyi irányító, Hooker pontjaival indult, de Derasimovic és Djurasovic tripláival már a Kecskemétnél volt a fór, 31-28. Öt perccel a szünet előtt Filipovity kettő plusz egyes akciójával egalizáltak a sötétmezesek, 34-34. Ezt követően Wittmann szerzett okos ziccert, ám a túloldalon előbb Perl passzát Lake zsákolta be, majd Váradi süllyesztett el egy triplát, és 38-41-nél Forray mester időt kért. A játékmegszakítást követően Derasimovic csapta be Filipovityot egy testcsellel és dobott kosarat, ám a magyar válogatott játékos triplával válaszolt, mellyel növelte a vendégek előnyét. A félidő utolsó pillanatában Benke bedobta a Falco tizenegyedik hármasát is, és a szünetre 45-53-mas eredménnyel vonultak a csapatok. 

Karahodzic kiváló védekezése nyitotta meg a harmadik felvonást, ám Reddic tízre növelte a különbséget, 45-55. Thomas szerzett labdát és dobott faulttal együtt ziccert, illetve Wittmann eresztett meg egy sikeres triplát, mellyel 52-57-re jöttek fel a lila-fehérek. Karahodzic küzdött hatalmasat az ellenfél palánkja alatt, ziccerével és Derasimovic pontjaival a 28. percben újra utolérte a Falcot a Kecskemét, sőt, Karahodzic bravúrtriplájával már vezettek a hírös városiak, 65-64. A negyed utolsó minutumában egy 5-0-ás rohammal azonban visszavette a fórt a Szombathely. Thomas dudaszós hármasával 68-69-es állásnál ért véget a játékrész.

A záró tíz perc Thomas két csontnélküli büntetőjével kezdődött, míg a másik oldalon Reddic zsákolt be egy gyorsindítást, 70-71. Thomas zsinórban nyolcadik pontját szerezte újabb trojkájával, ekkor újra a KTE állt jobban, 73-71. Ebben a periódusban egymást követően változott a vezető fél kiléte, a hazaiaknál a fiatal Lewis szerzett fantasztikus kétpontost, 78-77. Három és fél perccel a vége előtt 79-79-nél viszont megváltozott a mérkőzés. Váradi dobott be egy hármast, és Benke vezérletével elléptek a vendégek, Forray időt is kért, 79-86. A játékmegszakítás követően azonban először a meccsen kétszámjegyűre növelte előnyét a Szombathely. Sokkal hosszabb rotációjának köszönhetően a végjátékot jobban bírták a vendégek, 12-0-ás rohanást produkáltak három perc alatt, mellyel eldöntötték a meccset. A végeredmény 81-93 lett. 

A Falco győzelmével megtörte a KTE hazai veretlenségét, míg a szombathelyiek zsinórban huszonharmadik győzelmüket aratták Magyarországon. A Kecskemét következő összecsapását jövő csütörtökön rendezik a Messzi István Sportcsarnokban a Sopron KC ellen. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Gratulálok a Szombathelynek, de a saját játékosaimnak is jár a dicséret. Büszke lehetek rájuk, és a közönség is büszke lehet, illetve köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mai meccsre. Az első félidőben elképesztő dobóformát mutatott a Falco, idegenben tizenegy triplát dobtak. A második játékrészben ennek ellenére még a vezetést is átvettük. Azonban a szombathelyieknek nagyon bő a rotációjuk és azt az energiát és a nyomást, amit a végjátékban ránk helyeztek, azt nem bírtuk tartani. Jó fizikai állapotban vannak a játékosaim, de ekkor többször is belehibáztunk, így könnyű gólokat kaptunk. Mindent kiadtunk magunkból, emelt fővel hagytuk el a pályát, ezért azt gondolom, az általunk kitűzött célokat el fogjuk érni a bajnokságban, míg a vendégeknek további sok sikert kívánok a Bajnokok Ligája-szerepléshez és a bajnokságra is! 

Gasper Okorn vezetőedző (Falco KC Szombathely): – Nagyon elégedett vagyok. Nehéz meccsre készültünk, hiszen Kecskeméten senkinek sincs könnyű dolga. Sokkal agresszívebb és keményebb kosárlabdát játszottunk, mint az előző meccsünkön a Sopron ellen. A második félidőben, különösen a végjátékban koncentráltabbak voltunk a hazaiaknál, ezért megérdemelten győztünk. Ám a védekezéssel nem vagyok elégedett, soknak gondolom a nyolcvanegy kapott pontot. 

KTE-Duna Aszfalt – Falco Vulcano Energia KC Szombathely 81 – 93 (21 – 23, 24 – 30, 23 – 16, 13 – 24)

férfi kosárlabda, NB I. A, 4. fordulóból elmaradt mérkőzés
2019. december 01. vasárnap, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur, Praksch, Balogh Gy.
MKOSZ ellenőr: Fekete L. 

KTE: Djurasovic 13/9, Thomas 17/6, Derasimovic 23/6, Karahodzic 11/3, Wittmann 12/3. Csere: Vukcevic -, Lewis 2, Kucsera -, Révész 3. Edző: Forray Gábor.

Falco: Reddic 18, Perl 15/3, Váradi 12/12, Benke 11/6, Krivacsevics -. Csere: Washington 3/3, Lake 2, Filipovity 14/3, Curry 10/6, Hooker 8/6.  Edző: Gasper Okorn.

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés