kesport.hu

Kimaradtak a helyzetek, döntetlennel zárta az évet a KTE HUFBAU – frissítve!

A KTE HUFBAU a Rákosmente KSK ellen zárta az NBIII. őszi szezonját a Széktói Stadionban. A lila-fehér alakulat rengeteg lehetőséget és helyzetet dolgozott ki a mérkőzésen, de ezeket nem sikerült gólra váltani, így a hajrában még a döntetlenért is meg kellett izzadnia. KTE HUFBAU – RKSK 1-1.

A mérkőzés egy köszöntéssel indult, a kecskeméti labdarúgást immáron 40 éve szolgáló Erdei Sándor kapusedzőt köszöntötték családjával. Erdei Sándor 12 éves pályafutása alatt közel 400 meccsen védte a KSC kapuját, 1992 óta kapusedzőként dolgozik a város labdarúgásában. Szinte napra pontosan 40 éve, 1979. november 29-én jött Kecskemétre Hajdúhadházáról.

A mérkőzés jól indult számunkra, gyorsan fölényt harcoltunk ki, az RKSK csak a védekezésre tudott koncentrálni. Jó tíz perc elteltével egy kontrából Lucz előtt is adódott sansz, de utána Babolek lövését kellett védenie Ordasinak, majd Erdei tekert fölé 16 méterről. A 16. percben Grünvald közeli lövését blokkolták, majd a szöglet után Vágó fejelt fölé nem sokkal. A 21. percben a kapu torkából sem tudtunk betalálni, Babolek lapos passza elment Hegedűs lába előtt. A 27. percben egy vendég kontra végén Kiss lövése pattant szögletre, utána azonban Vágó tesztelte a kapust, majd a 38. percben Babolek vágott fölé egy lecsorgó labdát ballal. A félidő végén szerencsénk is volt, egy hosszúra átívelt labdát Kiss lőtt mellé bevetődve.

Fordulás után is Kiss vezette fel az eseményeket, egy kontra végén kevéssel lőtt a jobb alsó mellé a 48. percben. Meddő fölényünk továbbra is megvolt, de Hegedűs lövésébe is beleléptek, majd az 59. percben Erdei próbálkozott kapásból, de Ordasi ezt kipiszkálta a pipából. A hajrát Vágó átlövése vezette fel, de 16-ról nem találta el a kaput ballal. A 87. percben kihasználta nagy hibánkat az RKSK, saját térfelünkön adtuk el a labdát, majd az akció végén Lutz talált be (0-1). Nem adtuk fel, ennek legalább egy pont lett az eredménye, a 90. percben Vágó szabadrúgása után Urbán bólintotta át a hosszúra a labdát, amire Kéri robbant be a hosszún, majd a léc alá lőtt (1-1).

Farkas István (KTE HUFBAU):

„A srácoknak is elmondtam, hogy ez a meccs nekem tetszett, véleményem szerint gólokkal kellett volna nyernünk. Az első félidőben öt-hat lehetőségünk és helyzetünk volt, abból mindenképpen legalább egy gólt kell lőni, akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. A helyzeteink a második félidőben is megvoltak, de kimaradtak, ellenfelünk egyszer eljött a végén és meg is szerezte a vezetést. Annak örülök, hogy volt bennünk annyi tartás, hogy ki tudtunk még egyenlíteni. A döntetlen számomra így is csalódás a látottak alapján.”

Gálvölgyi István (RKSK):

„Az első félidőben jobban játszott a hazai csapat, a helyzeteik is megvoltak, de szerencsére ezeket nem értékesítették. A második félidőre feljavultunk, mert bár mélyen védekeztünk, de már nem volt annyi helyzete a Kecskemétnek. A 86. percben azt hittem, hogy eldöntöttük a meccset, de ez hiú ábránd maradt, mert egy felívelés után egyenlített a Kecskemét. Így fájó a döntetlen, de összességében reális véleményem szerint.”

Döntetlenünkkel a 11. helyen telelünk 19 ponttal.

KTE HUFBAU – Rákosmente KSK 1-1 (0-0)

NBIII. 17. forduló

KTE: Mészáros – Tamaskó, Nánási, Urbán, Grünvald – Hirman, Vágó – Kéri, Hegedűs, Erdei – Babolek.

RKSK: Ordasi – Horváth B., Nagy, Horváth G., Aranyos – Kiss, Balaskó, Vattai, Horváth P. – Lucz, Kokenszky.

Sárga lap: Hirman, Kéri ill. Nagy, Horváth, Aranyos, Vattai

(kecskemetite.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés