kesport.hu

Vasárnap a bajnoki címvédőt fogadja a KTE-Duna Aszfalt hazai pályán

A Messzi István Sportcsarnok eddig bevehetetlennek bizonyult a KTE-Duna Aszfalt ellenfelei számára a 2019/20-as szezonban. Vasárnap azonban az eddigieknél is nagyobb bravúrra hajtanak a kecskeméti férfi kosarasok, ugyanis a címvédő, Magyarországon huszonkét meccs óta veretlen Falco KC Szombathely látogat a hírös városba. 

Ha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy hét meccs után öt győzelmet fog számlálni a KTE-Duna Aszfalt, bizonyára sokan kételkedtek volna benne. Forray Gábor tanítványai azonban hétről hétre megmutatják, hogy sohasem lehet leírni őket, még akkor sem, ha ilyen viszontagságos felkészülésen vannak túl, mint az idei nyáron, és akkor sem, ha kiállítják az egyik kulcsemberüket (mint az Alba ellen Derasimovicot), vagy ha épp egy bajnoki címre törő gárda az ellenfél. Márpedig győzött már le ilyen célokat kitűző együttest idén a KTE, amikor az Egis Körmendet verte meg egylabdás meccsen. 

Hasonló bravúrra lenne szükség vasárnap is, hiszen a nemzetközi szinten is érdekelt, elképesztő játékosállománnyal rendelkező Szombathely csapata érkezik Kecskemétre. A kétszeres magyar bajnok kerete változásokon esett át a nyáron; ami főbb távozókat illeti, az amerikai-magyar Govens Darrin az Albába, Stefan Balmazovic Szegedre igazolt. Az erősítés viszont igencsak jól sikerült a sárga-feketéknél, hiszen a magyar válogatott húzóembere, Benke Szilárd, a szintén válogatott Filipovity Márkó, és mellettük még négy amerikai is Szombathelyre igazolt.

Ebből is látszik, nagyon hosszú a cserepadja a Falconak, de erre szüksége is lesz, hiszen, ha minden idei tétmeccset figyelembe veszünk, akkor a szombathelyieknek már tizeneggyel több összecsapás van a lábukban, mint a kecskemétieknek. Ez annak köszönhető, hogy Gasper Okorn tanítványai kiharcolták a Bajnokok-Ligája szereplést, ahol a görög PAOK és a német Bonn csapatait már le is győzték. Emellett a magyar bajnokságban hibátlanok, és ha az előző szezont is belevesszük, akkor már huszonkét meccs óta nem találnak legyőzőre… Mondani sem kell, nagyon kiemelkedik a Falco a honi mezőnyből.

Egyébként legutóbb hazai pályán 2018-ban győzött a KTE a Falco ellen, de az elmúlt tíz találkozójukból nyolc alkalommal a Szombathely nyert.

A kesport.hu stábjának tippje: Négy ponttal győz a Szombathely

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Ugyanúgy készültünk erre a találkozóra, mint a többire, nem tettünk differenciát abban, hogy ki az ellenfél. Azt azonban tudni kell, hogy a mai magyar bajnokságban 13+1 csapat van, és az a plusz egy a Falco, mert minden tekintetből kiemelkedik a mezőnyből. Természetesen a szombathelyiek a meccs esélyesei, huszonkét összecsapás óta veretlenek a magyar bajnokságban, ez abszolút tekintélyt parancsoló. Azonban egyszer minden sorozat megszakad, és azon leszünk, hogy ezt mi törjük meg. Az alapcélunk az, hogy amit a héten elvégeztünk munkát, azt vasárnap viszontlássam a pályán. Harcolunk az utolsó leheletünkig, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ha csak tisztes helytállásra, akkor is büszke leszek a játékosaimra, de, ha meglepetést tudunk okozni, akkor felettébb boldog leszek.  

KTE-Duna Aszfalt – Falco Vulcano Energia KC Szombathely

férfi kosárlabda, NB I. A, 4. fordulóból elmaradt mérkőzés
2019. december 01. vasárnap, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur, Praksch, Balogh Gy.
MKOSZ ellenőr: Fekete L. 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés