kesport.hu

Asztalitenisz: Drabant Anita az év egyik legnehezebb versenyén menetelt

A hétvégén Győr volt a vendéglátója az ifjúsági Top 24 bajnokságnak a lányok és fiúk számára egyaránt. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosa, Drabant Anita nagy reményekkel vágott neki a kétnapos viadalnak, ahol az ország legjobb 24 játékosa indulhatott. 

Az év egyik legnehezebb versenyén Drabant számára jól kezdődött a megmérettetés. A csoportküzdelmeket három győzelemmel kezdte, de az utolsó meccsét a lehető legkisebb különbséggel, a döntő szettben 14:12-re elveszítette. Ezzel az eredménnyel a legjobb nyolcas csoportba kerülve az 1-8. helyezésekért játszhatott tovább körmérkőzést, hét ellenféllel szemben. A mérkőzések közül az elsőt kisebb meglepetésre Anita elvesztette, ami egy hosszabb lejtmenet kezdete lett. A ritmusból kiesve, saját játékát nem találva és idegeskedve a következő három mérkőzésén is kikapott. A rossz sorozat után a kecskeméti lány összeszedte magát az utolsó két mérkőzésre, ahol mindkétszer 3:0 arányú győzelmet aratott. Ez a teljesítmény a 24 fős mezőny 6. helyére volt elegendő, ami egy kicsit csalódás a kecskeméti tehetség számára. 

Szabó Krisztián edző: – Nem igazán úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettük volna. Anita évek óta tartó sikerei után azt hiszem, néha benne van a pakliban, hogy másképp alakulnak a dolgok, mint szeretnénk. Nagyon nehéz folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni a hazai és nemzetközi kihívásokon egyaránt. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben újból fényes sikereknek örülhessünk.

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés