kesport.hu

A szerb bajnoktól érkezett két próbajátékos az SG Kecskemét együtteséhez – interjúkkal

Kihasználva, hogy a héten nincs bajnoki forduló, felkészülési mérkőzést vívott az SG Kecskemét Futsal. A hírös városi futsalosokhoz két szerb próbajátékos is csatlakozott a hétfői, Kistarcsa elleni barátságos ütközetre, de csak két hét múlva fog kiderülni, hogy Kecskeméten folytatják-e pályafutásukat.

A két játékos, Sasa Digic és Aleksandar Gavrilovic jelenleg a 18-szoros szerb bajnokcsapat, az Ekonomac Kragujevac kötelékébe tartoznak. December 1-én, vasárnap érkeztek Kecskemétre, megismerkedtek a csapattal, hétfőn körbenéztek a belvárosban, szemügyre vették a ScoreGoal hazai bajnokijainak helyszínét, a Messzi István Sportcsarnokot, majd este a Kistarcsa elleni edzőmeccsen már pályára is léptek. 

A klub elöljárói és a két játékos között egyelőre nem született megállapodás. A lehetséges átigazolásról két hét múlva döntenek az érintettek. Addig csak egyeztetésekre kerül sor, de azt megtudtuk, hogy a vezetőségre jó benyomást tett a két játékos teljesítménye. 

Ám nem csak a vezetőség gazdagodott jó tapasztalatokkal, hanem a Sasa Digic és Aleksandar Gavrilovic is jól érezte magát Kecskeméten, és elmondásuk alapján szívesen játszanának a hírös városban.

“Nem tudok még sokat a kecskeméti futsal csapatról, de azt láttam, hogy nagyon sok fiatal játékos játszik itt, akikből kiváló, profi futsalosok lehetnek. – kezdte Sasa Digic. Mindannyian jól viszonyultak hozzánk, nagyszerű emberekből áll a keret, kiváló edzője és vezetői vannak a csapatnak. Ha a tárgyalások után úgy alakul, hogy Kecskeméten folytatom a karrierem, akkor mindent megteszek azért, hogy hozzásegítsem a csapatot a fejlődéshez, hiszen ebben a gárdában nagyon sok lakozik. Őszintén szólva nem ismerem annyira a magyar bajnokságot, de van szerb ismerősöm a Haladás együttesében, akitől megtudtam, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, és sok munkával még többet tud előre lépni a magyar futsal. Ami a hétfői edzőmeccset illeti, kicsit hideg volt a csarnokban, de a viccet félretéve, jó érzés volt új emberekkel együtt játszani. Próbáltuk megvalósítani a pályán azt, amit az edző mondott, és boldog lennék, ha itt játszhatnék.”

“Az SG Kecskemét sok fiatal játékosból áll, akik tele vannak ambíciókkal, és a jövőben, egy-két év tapasztalattal a hátuk mögött még jobbak lehetnek. – számolt be élményeiről Aleksandar Gavrilovic. Egy meccs után megállapítható, hogy a legnagyobb különbség a szerb és a magyar futsal között a mentalitásban ütközik ki. Úgy gondolom, a szerbek több szenvedéllyel űzik a sportágat. Sok magyar a futsal mellett a nagypályás fociban is érdekelt, ha ezek a fiatalok úgy döntenek, hogy csak a futsalra összpontosítanak, akkor még jobbak lehetnek, és a ScoreGoal is még erősebb klubbá válhat. Nagyszerű két napot töltöttünk el Kecskeméten, az emberek nagyon kedvesek, a város gyönyörű. Sajnos az időjárás nem volt kedvező, de nagyon jól éreztem magamat. Szeretnék Magyarországon játszani, tetszett, amit a kecskeméti klubnál láttam, de a döntés előtt még beszélnem kell a családommal és pár emberrel.”

Az átigazolásról tehát két hét múlva lesz végleges döntés, melyről természetesen a kesport.hu azonnal beszámol.

Az SG Kecskemét Futsal következő bajnoki találkozóját december 9-én rendezik, amikor Koós Károly tanítványai a hatodik helyen álló Aramis SE gárdájához utaznak. 

(Vizi Zalán)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés