kesport.hu

Vanó Sándor már most büszke csapatára, de döntőt akar nyerni – interjú

A Bács-Kiskun megyei labdarúgó válogatott hatalmas küzdelemben, veretlenül zárt a füzesgyarmati regionális torna első helyén. Bács megye szombaton a Pest elleni 0-0 után 3-2-re megverte Csongrádot, majd vasárnap a Békés elleni 0-0 után, 4-0-ra verték meg Jász-Nagykun-Szolnokot. Vanó Sándor zsinórban harmadjára jutott az országos döntőbe a csapattal, és a finálét szeretné megnyerni. 

Nehéz volt? 

Miután az első napon négy pontot szereztünk, úgy számoltunk, hogy vasárnap mindkét meccsünket meg kellene nyerni. Megnéztük az ellenfeleket is. Békésnek nagyon jó csapata volt, helyenként uralták is a meccset, mi viszont az utolsó percben majdnem megnyertük a meccset, de Valkai Tomi szabadrúgását bravúrral védte a kapus. Az eredmény ezzel együtt reális volt, de a sorsunk végül a saját kezünkben maradt, tudtuk, hogy a szolnokiak legyőzésével elsők lehetünk. Feszülten kezdtünk, kicsit görcsösen, de aztán kiengedtünk és a félidő vége előtt Harnos Zoli szabadrúgásával előnybe is kerültünk. Utána már felszabadultan futballoztunk, minden ült. Olyan küzdeni tudás volt a csapatban, hogy akkor már nem volt kérdés, ki nyeri a tornát. 

Mi volt a döntő faktor, ebben a láthatóan kiegyenlített harcot hozó csoportban? 

Reálisan nézve nem a miénk volt a legjobb csapat ezen a tornán, de a legeredményesebb igen. Ez annak köszönhető, hogy a csapat minden egyes tagjának helyén volt a szíve. Ha kellett, akkor csúsztunk és másztunk, ha kellett, akkor ésszel futballoztunk. Nagy szavak, de akkor is így van, a csapategység döntő fontosságú volt. Külön jól esik az is, hogy a régi játékosok is mennyire követték azt, hogy mi van velünk. Palásti Sanyi, Rozsi Dominik, vagy éppen Káli Tibi is írt, vagy gratulált, figyelték mi van velünk. Mindig is az volt a nagy erősségünk, és ez idén sem változott, hogy egy olyan keretet sikerült összerakni, ahol mindenki haver mindenkivel. Szerencsére úgy tudtunk eredményesek lenni, hogy mindenkinek sikerült optimális játékidőt adni. 

Idén is ott lesz így Bács megye az országos négyesdöntőben, szombaton jön az elődöntő, majd vasárnap a helyosztók Lipóton. Mennyire sikerült már tájékozódnia a riválisokról? 

A sorsolás szerint Veszprém megyével csapunk össze szombaton a délutáni órákban, hiszen munkanap lesz. Főleg az Úrkútra, a Várpalotára és az Ajkára épül a keretük a megye I-ből. A rúgott góljaik számát tekintve, minden meccsen domináns futballt játszottak, néhány név ismerős a keretükből, de igazából ennyit tudunk róluk egyelőre. Fiatal együttes, de minden kérdés nyitott, szeretnénk sikerrel venni az elődöntőt természetesen. A másik ágon majd Baranya csap össze Szabolcs megyével. 

Bács megye zsinórban harmadjára jutott el az országos döntőbe, két éve a döntőig jutott a csapat. Ott van már Önben, hogy egyet bizony előre kéne lépni? 

Természetesen ott, hiszen az amatőr bajnok részt vehet az UEFA Régió Kupán is. Ez mindannyiunknak nagy álma, hogy mi képviselhessük Magyarországot nemzetközi szinten is. „Csak” két mérkőzést kell ehhez megnyerni, de most olyan kohéziót érzek a csapatban, ami sokkal többet ér adott esetben az ellenfél tudásánál is. Szeretném megköszönni az MLSZ BKMI és Losonczy László igazgató partnerségét is, minden kérésünkhöz pozitívan állnak hozzá, így az elődöntőre is egy nappal előbb elutazhatunk. 

Kényszerű okokból kellett Antman Joshua helyett elvinni Zsoldos Lászlót, illetve Hegedűs Edvin végül nem tudott pályára lépni Füzesgyarmaton. Lesz újabb változtatás a keretben? 

Sajnos Joshi megsérült egy külön edzésen, egy nappal az utazás előtt, így került be Zsoldos Laci. Edvin fel fog épülni hétvégére, már vasárnap is játékra jelentkezett volna, de végül úgy döntöttünk a stábbal, hogy nem fogunk kockáztatni. Ez a 22 játékos harcolta ki a döntőt, ezt az élményt senkitől sem szeretném elvenni, úgyhogy nem tervezek változtatni. Ne történjen ilyen, de ha mégis történne valami nem várt dolog valakivel, akkor természetesen a bő keretből fogunk behívni valakit megint, hiszen azt az elején is elmondtam, hogy csak ezekre a játékosokra számítok ilyen esetben. 

(Nyitray András)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés