kesport.hu

BKMLSZ átigazolási hírek 2009

Új átigazolási rovatot indított a kesport.hu. A bács megyei bajnokságok játékosmozgásait követjük nyomon napról-napra az átigazolási időszak alatt, amely július 1-jén kezdődik és július 31-ig tart. Portálunk munkáját a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség segíti.

Bács-Kiskun megyei átigazolási hírek

Augusztus 19.:

 • Megóvta az Orgovány a Dusnok elleni 2-2-es végeredményt hozó bajnoki mérkőzést, mert szerintük jogosulatlanul lépett pályára egy játékos, akit ráadásul ki is állítottak. Bővebben itt.
 • 17 éves győri labdarúgót igazolt a megyei első osztályban szereplő Kalocsa együttese. Bővebben itt.

Augusztus 17.:

 • Teljes sorcserét hajtott végre két Megye II-es csapat: a KLC-ben 11, míg a Harkakötönyben 21 új igazolás gurítja a bőrt ebben az idényben. Részletek és nevek cikkünkben.

Augusztus 8.:

 • Már a 2008/2009-es szezon végén bejelentette a szakmári csapat kulcsembere, a játékosedző András Gábor, hogy annak ellenére sem tudja vállalni a megye II-ben harmadik helyen végzett csapat edzői teendőit, hogy a gárda a harmadik helyezést csípte meg a bajnokságban. A felkészülést az új idényre új edzővel, a hartai utánpótlást 16 évig irányító Kövesdi Sándorral kezdték meg a szakmáriak. Az edzővel új játékosok is érkeztek a hét távozó mellett: itt folytatja a labdarúgást Csehi Csaba, Kövesdi Gábor, ők mindketten Vecsésről igazoltak át, valamint Bús Tibor és Szigeti Alex is. (Forrás: kalohirek.hu)

Augusztus 7.:

 • Elkészültek a Megyei I., Megyei II. Dél és Észak 2009-2010-es sorsolásai. A végleges műsor az egyeztető (LIGA) értekezleteken került kialakításra. A dokumentumok letölthetőek a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség oldaláról. Klikk ide.

Augusztus 6.:

Augusztus 5.:

 • Elfogadták a megyei bajnokságok besorolásait. Bővebben itt.

Augusztus 4.:

 • Ma délután tartják a Megyei I., Megyei II. Dél és Észak összevont LIGA értekezletét. Az ülésen a sorsolás véglegesítése történik, illetve a csapatok módosíthatják pályaválasztó jogukat az egyes fordulókra nézve. A végleges sorsolást holnap teszik közzé.
 • Július 31-én véget ért az amatőrök átigazolási időszaka, ám a szabályzat értelmében, aki az elmúlt 1 évben nem lépett pályára egyik csapat színeiben sem, bármikor leigazolhatják. A megyei csapatok között is vannak olyanok, akik kötnek játékosaikkal amatőr szerződést, így augusztus 31-ig tudják igazolni, vagy kölcsönadni e futballistákat (hasonlóan az NB1-hez, ahol profi munkaszerződéseket kötnek a játékosokkal).
 • Az eddig befutott átigazolási kérelmeken a BKMLSZ munkatársai folyamatos dolgoznak, de elmondásuk szerint még nagyon sok van hátra, valószínűleg jövő héten végeznek velük. Eztán számunkra is elérhetővé teszik a teljes listát, melyet természetesen közzéteszünk az oldalon.

Július 31.:

 • Ma ér véget az átigazolási időszak, így töménytelen mennyiségű átigazolási kérelem és hiánypótlás érkezett ma a BKMLSZ irodába. Az NB3-ból kieső Izsáki Sárfehér SE több KTE játékost is igazolt: Kovács Dániel, Kovács Dávid, Vellai Áron és Borsos Csaba is a megye I-es csapatban folytatja. Az Orgoványra szerződtetett Barna Csabát pedig kölcsönbe adták az izsákiaknak.

Július 30.:

 • Rengeteg átigazolási kérelem érkezett ma a BKMLSZ irodájába. Kiemelendő a megye I-es Tompa csapata, mely négy szerb játékossal is erősített, továbbá a jövőben Felsőszentiván gólfelelősét, Rezsneki Csabát is magukénak tudhatják.
 • Hivatalosan is Városföldre igazolt Ronkó Zsolt, aki korábban az Orgoványt erősítette, illetve tagja az NB I-es kecskeméti futsal csapatnak.

Július 29.:

 • Beindult az átigazolási dömping a megyei csapatoknál. A Kerekegyháza és a Kalocsa volt a legaktívabb a mai nap: Kerekegyházára igazol a ’91-es születésű fiatal kapus, Carlos a KTE-ből, és vele együtt Dunai Norbert is. A ‘kerekiek nagy fogása továbbá Bakos Tamás, aki tavaly a kecskeméti NB I-es futsal csapat tagja, illetve az NB III-as Izsák igazolt focistája volt. Kárpi Rudolf pedig Kalocsára szerződött a KTE-ből.
 • Nem hivatalos források szerint Tasnádi József Hajósról az Orgoványba tart.

Július 28.:

 • Nem hivatalos információk szerint Izsákra igazolt Meggyes Mihály és Nagy Ferenc az Akasztó együtteséből, míg Judák Zoltán – szintén Akasztóról – Kiskőrösre tart. Akasztóra a távozók helyett Kirchner Ferenc (Soltvadkert), Ocskai Róbert (Vadkert FC), Juhász János, valamint Ruppert Gábor (Solt) érkezik.
 • A KTE-ből erősített a Kunbaracs, az 1990-es születésű Kiss Szabolcs a továbbiakban a megye III. Északi csoportjában induló együttesnél folytatja. Szintén Kunbaracsra igazolt a 38 éves Váczi Zoltán, ő Kunszállásról érkezett.
 • A megye I-ben induló Kiskunfélegyházi HTK három játékost, Nagy Gábort, Busa Imrét és Szelepcsényi Zoltánt is a soraiban tudhatja a jövőben. Mindhárman a Kiskunfélegyházi Vasutastól érkeztek.
 • Alakul a bajai csapat, nyolc játékost is igazoltak. Bővebben itt.

Július 27.:

 • A BKMLSZ munkatársai arról tájékoztatták portálunkat, hogy a korábban KTE-ben is szereplő Kása Tibor a megye I-es Kunszállásra igazolt. A csapatba igazolt még továbbá Cseke Róbert a Kiskunfélegyházából, illetve Házi Imre, az izsákiak volt hálóőre.
 • Ábel Zsolt, a KTE-Ereco NB III-ban szereplő második együttesének korábbi csapatkapitánya Orgoványra igazolt.

Július 25.:

 • A kesport.hu információi szerint Lukács Zoltán Tabdiból a Kecskeméti LC-hoz igazol, Ronkó Zsolt Orgoványról Városföldre tart, míg Szalai Boldizsár szintén az Orgoványt készül elhagyni, mert hívják a harkakötönyiek.

Július 24.:

 • A BKMLSZ Versenybizottsága július 23-i, csütörtöki ülésén a beérkezett nevezési anyagok alapján elkészítette a Bács-Kiskun megyei bajnokságok csoportbeosztását, amely ide kattintva tekinthető meg.
 • Elkészítették a megye II-es és III-as bajnokságokba nevezett csapatok beosztásait, amelyet pénteken délután nyilvánosságra is hoznak. Augusztus 5-én még egy testület ezt véleményezi, de vélhetően már nem változtatnak rajta. Érdemes lesz tehát később is felkeresni átigazolási rovatunkat, hisz nemsokára kiderül, hogy a bács megyei csapatokat hogyan osztották csoportokba.
 • A Ballószögi vállalkozók csapata egy év kihagyás után idén ismét benevezett a megyei harmadosztályú labdarúgó küzdelmekbe, így újból lesz házi rangadó a településen, hiszen a másik helyi csapat az előző idényben nem tudta megőrizni tagságát, és kiesett a megye II-ből.

Július 23.:

 • Csütörtökön délután fél ötkor döntenek a megyei szövetségnél a másod-, illetve harmadvonalbeli bajnokságok csoportbeosztásairól, a hivatalos információkkal pénteken jelentkezünk.
 • Négy együttes is jelezte a szövetség felé, hogy igazolni szeretne. Az Érsekcsanád, a Ladánybene, az Izsák és a Császártöltés már a szükséges papírokat is leadta, a játékosok nevei azonban még nem nyilvánosak.

Július 21.:

 • A Tataháza több éves, míg a Hetényegyháza csapata egy éves szünet után tér vissza a megyei labdarúgás vérkeringésébe. Mindketten a megye III-ba neveztek.

Július 20.:

 • Az átigazolások terén továbbra sincs nagy mozgás, azonban a megyei első osztályú bajnokság 16-os mezőnye kialakult, a Harta és a Halas nevezése is megérkezett. A hét folyamán döntenek a többi osztály nevezéseiről, várhatóan péntekre kialakítják a különböző régiók besorolásait. Az átigazolási dömpinget a jövő hét vége felé várják a BKMLSZ munkatársai.

Július 17.:

 • Eddig 14 csapat nevezett a megyei első osztályú bajnokságba. Ma, az utolsó napon a Kiskőrös, az NB III-tól búcsúzó Izsák és a Solt adta be nevezését. Várják még a hartaiakat és a kiskunhalasiakat, ők vélhetően postai úton juttatják el a dokumentumokat a szövetséghez. Az alsóbb bajnokságok csoportbeosztása egy hét múlva alakul ki.
 • Valkovics Krisztián átigazolási papírjait már leadták a szövetséghez, Kiskunfélegyházáról igazol majd Kunszállásra.

Július 16.:

 • Az igazolásokkal még mindig várnak a csapatok, de a nevezéseiket folyamatosan intézik, hiszen holnap lejár a határidő. Szerdán öt csapat: Kalocsa, Bácsalmás, Kerekegyháza, Dusnok és Tompa jelezte, hogy továbbra is a megyei első osztályú bajnokságban kívánnak szerepelni.

Július 15.:

 • A mai napon két csapat, az NB III-tól búcsúzó Kiskunfélegyháza és az Akasztó nevezett be a megyei első osztályú bajnokságba.

Július 14.:

 • A mai napon egy említésre méltó esemény történt: a Soltvadkerti TE is benevezett a megyei első osztályú bajnokságba. Új játékosaik igazolásait később intézik.

Július 13.:

 • Csökkentek a nevezési díjak tavalyhoz képest, de egyelőre nagyon kevés csapat nevezett. Bővebben itt.
 • Sebők Vilmos távozik, Nagy Zsolt és Kenesi Zoltán viszont marad Ladánybenén. A megyei első osztályú csapat ma benevezett a bajnokságba, és erősít is. Nem hivatalos még, de már biztos, hogy a KTE NB III-es együtteséből Rausch Péter, Hartáról pedig Czigler Gyula és Duzmat József csatlakozik a csapathoz. Bővebben itt.

Július 9.:

 • Nem voltak túl aktívak a megyei labdarúgó csapatok vezetői az utóbbi napokban: sem 8-án, sem pedig 9-én nem érkeztek átigazolási hírek a szövetségtől, és nevezésekről sem tudott beszámolni a BKMLSZ munkatársa.

Július 7.:

 • Ahogy a Megye I-et nyert Kunszállás nem lép feljebb az NB III-ba, úgy a Megye II-t nyert Császártöltés sem lép följebb a megye I-be. Verba József, a ‘töltésieket bajnoki címig vezető keceli edző pedig elfoglaltságai miatt lemondott posztjáról, utódja Herczeg Róbert játékosedző.
 • A császártöltési bajnokcsapat kapusa, Ámann Márk Izsákra igazol, helyette a kalocsai Szabadi Márton lesz a hálóőr. A kiskunhalasi Árvai Roland felhagy a futballal, őt a nádudvari Barta Józseffel pótolják, az ifiből pedig felkerül Szőke Lajos, Györgye Gábor, Óvári Kornél és Bergmann László. A kisváros labdarúgócsapata a Déli csoportba adta a nevezését, de szívesen folytatnák az Északiban is.

Július 6.:

 • Sem előző hét pénteken, sem ma, azaz hétfőn nem jelezték a megyei klubok, hogy játékosok várnak átigazolásra náluk: “inkább a nevezési okmányokat hozzák sokan” – tájékoztatta portálunkat a BKMLSZ munkatársa.

Július 3.:

 • Portálunk ma sajnos nem tudott meg átigazolási híreket a szövetségtől, így hivatalos infókkal legközelebb hétfőn jelentkezünk. Amennyiben viszont tudomásunkra jutnak hírek a zuhanyhíradóból, azt azonnal megírjuk. Sőt, ha Te tudsz valamit, küld el nekünk a kesport@gmail.com-ra címre!

Július 2.:

 • Információnk szerint az Orgovány csapata további négy játékos leigazolását tervezi, az ő szerződtetésük is napokon belül hivatalos lesz.
 • Mint ahogyan írtuk is, az Orgovány belehúzott az átigazolási időszak elején: egy nap alatt nyolc játékost igazoltak. Kiskunfélegyházáról Katona Balázs, Szabó Attila és Péntek József, Izsákról Pap Szabolcs, Valkai Tamás és Kovács Zsolt érkezett. Tiszakécskéről Faragó János, Ladánybenéről pedig Barna Csaba igazolt a bajnoki aranyérmes együtteshez. Bővebben itt.

Július 1.:

 • Hiába van július elseje, még nincs átigazolási időszak, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számítógépes rendszere még nem tudja fogadni az átigazolásokat. A szövetségnél az ígérik, csütörtök reggelre helyreáll a rend.

Június 31.: