Rangadóval kezdődik a 2020-as év a KTE-Duna Aszfalt számára

Január 3-án megkezdődik az alapszakasz második köre a férfi kosárlabda-bajnokságban. A KTE-Duna Aszfalt az Atomerőmű SE gárdáját fogadja. Kezdés 18 órakor. 

Nincs megállás a férfi kosárlabda-bajnokságban; három nappal szilvesztert követően már útjára indul a labda, többek között Kecskeméten is. Rögtön izgalmas derbire van kilátás, ugyanis a holtversenyben dobogós helyen álló Atomerőmű lesz a KTE ellenfele.  

Az alapszakasz első körét követően mindkét alakulat elégedett lehet az őszi teljesítményével, hiszen a kecskemétiek és a paksiak is a legjobb nyolcban végeztek, azaz kvalifikálták magukat az áprilisi Magyar Kupa döntőre. 

Tizenhárom meccset követően a lila-fehérek hét győzelemmel és hat vereséggel állnak a tabella hetedik helyén, hasonló mérleggel, mint az Alba, valamint a DEAC, és olyan együtteseket előznek meg, mint a tavalyi bronzérmes Pécs, a ZTE, vagy a Kaposvár. Figyelemreméltó a Forray-legénység hazai környezetben mutatott szárnyalása is: hat ellenfélből öt csapat fejet hajtott a Messzi István Sportcsarnokban, és csupán a címvédő Falconak sikerült itt győznie. 

Erre készül most az Atomerőmű is, amely csak négyszer kapott ki eddig a 2019/20-as idényben. Braniszlav Dzunics tanítványai az alapszakasz első körében rendre hozták a kötelező feladatokat, de a „nagyobbak” ellen nem ment nekik. A negyedik helyezett paksiak ugyanis az első három és az ötödik pozíciót elfoglaló csapatoktól kaptak csak ki. Az atomvárosban a célkitűzés a legjobb négybe jutás, ám Kecskeméten nagyon meg kell izzadniuk a győzelemért Lóránt Péteréknek.

A két csapat idei eredményei alapján a szurkolók jó eséllyel – ismételten – kiélezett, parázs meccset fognak látni. A paksiak idegenben már két egylabdás meccset is játszottak (Sopronban és Debrecenben nyertek így), és összességében hatszor vívtak szoros találkozót. A kecskeméti publikum szintén hozzá van szokva az izgalmas végjátékokhoz; a Körmend és a Pécs ellen a legutolsó pillanatokban nyert, Oroszlányban ekkor veszített a KTE. 

De nem csak az idei forma, hanem a múlt is szoros meccset vetít előre. Az előző szezonban kétszer játszottak Kecskeméten a felek, mindkétszer szinte ugyanaz volt a forgatókönyv. Április elején 83-80-ra (Wittmann emlékezetes meccsvégi kosarával), majd pár héttel később 83-81-re nyertek a hírös városiak. 

2019 szeptemberének végén találkozott legutóbb a két klub; akkor a Tolna megyeiek győztek 90-84-re.  

A kesport.hu stábjának tippje: Négy ponttal győz a Kecskemét

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Mint mindig, kellően felkészültünk az ellenfelünkből. A paksiak támadási variációit és a védekezésüket is kielemeztük. Sok időnk azonban nem volt, hiszen december 29-én még meccsünk volt. Nehezítette a felkészülésünket, hogy gyakorlatilag egy hete nem tudjuk igénybe venni a Messzi István Sportcsarnokot különbféle rendezvények miatt, ez nem túl szerencsés. A mérkőzés helyszínén csütörtökön volt lehetőségünk még egy utolsót edzeni. Az ASE topcsapat, a célja az, hogy a legjobb négybe kerüljön. Az összecsapás kulcsa az lesz, hogy meg tudjuk-e akadályozni a Paks villámgyors tranzíciós játékát. Megpróbáljuk őket minél több öt-öt elleni játékra kényszeríteni, hogy felállt védelem ellen támadjanak. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor lesz esélyünk nyerni, márpedig annak ellenére, hogy az Atomerőmű az esélyesebb, mindenképpen a győzelemért lépünk pályára. Remélem sok szurkolónk kilátogat a mérkőzésre, mindenkit szeretettel várunk az újév első találkozójára.    

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

férfi kosárlabda NB I ’A’ csoport, 14. forduló
2020. január 03. péntek, 18.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Papp P., Török R., Goda L.
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zs.

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!