Kosárlabda: sorsoltak a Magyar Kupában – Forray nem örül, de nem is bosszús

Január 7-én kisorsolták a 2020-as Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa párosításait. A KTE-Duna Aszfalt az Egis Körmend gárdájával mérkőzik a negyeddöntőben. 

Az idei kosárlabda Magyar Kupa Debrecenben, a Főnix Csarnokban kerül megrendezésre április elején. A lebonyolítás az előző évekhez képest nem változott – ezúttal is azok az együttesek kvalifikálták magukat a tornára, melyek az alapszakasz első körét követően a legjobb nyolc helyen végeztek. 

A kecskemétieket azzal az Egis Körmend csapatával sorsolták össze a negyeddöntőben, amely az alapszakasz első körét a második helyen zárta. A vasi klub nagyon jó játékerőt képvisel, és a bajnoki cím egyik várományosa, azonban Forray Gábor tanítványai jól ismerik a receptet, hogyan is kell diadalmaskodni a körmendiek ellen. November elején, a két alakulat legutóbbi találkozásakor szenzációs meccsen 75-74-re a KTE győzött. Amennyiben a hírös városiak ismét nyernének, úgy az elődöntőben a Paks-Oroszlány párharc továbbjutójával találkoznának.

Azzal, hogy kvalifikáltuk magunkat a kupába, óriási tettet hajtott végre a csapat, ami miatt gratulálok a játékosoknak, illetve köszönöm nekik az eddigi hozzáállást és munkát – mondta Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője a sorsolás kapcsán. A másik hét együttes, amely bejutott a kupába, kivétel nélkül bombaerős. Ilyen alapon teljesen mindegy volt, hogy kivel sorsolnak össze bennünket. Annak azért örülünk, hogy nem a Szombathely gárdáját kaptuk, mert a Falco toronymagasan kiemelkedik. Ám a Körmend is nagyon erős, esélyes a döntőbe jutásra is, akár a kupáról, akár a bajnokságról beszélünk. Nem mondom, hogy örülök a sorsolásnak, de nem is vagyok bosszús. A Magyar Kupa sajátossága, hogy egy mérkőzésen dől el minden, bárki nyerhet bárki ellen. Minden megtörténhet, próbálunk meglepetést okozni. Megígérem, hogy tisztességesen fel fogunk készülni, minden energiánkat és tudásunkat beleadjuk. Ha nyerünk, boldogok leszünk, ha kikapunk, akkor gratulálunk az ellenfélnek, és örülünk annak, hogy részt vehettünk azon a rendezvényen, ahol a legjobbak vannak ott.    

A Magyar Kupa sorsolása: 

2020. április 2., csütörtök – negyeddöntők:

1. meccs: 13:00 Szolnoki Olajbányász – DEAC 

2. meccs: 15:30 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár

3. meccs: 18:00 Atomerőmű SE – OSE Lions

4. meccs: 20:30 KTE-DUNA ASZFALT – Egis Körmend

2020. április 3., péntek – elődöntők:

16:30 1. meccs győztese – 2. meccs győztese

19:00 3. meccs győztese – 4. meccs győztese

2020. április 4., szombat – helyosztók:

14:30 Bronzmeccs

17:00 Döntő

(Vizi Zalán)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!