Menü

Négy távozó, egy érkező játékos a KNKSE keretében

Január 6-án folytatódott a bajnoki év a kecskeméti kézilabdás lányoknak, Varga József vezetőedző a héten már szinte minden nap két edzést tart a csapatnak. A hétfői első edzésen a vezetőedző mellett részt vett Veress Zsuzsanna elnök is, aki a keretben történt változásokról és a célkitűzésekről nyilatkozott a klub hivatalos honlapján.

Zsuzsa, nem voltál könnyű helyzetben, amikor átvetted az Egyesület vezetését, hogyan alakult az őszi szezon?

Igen, sok változás történt, újabb-és újabb kihívásokkal kellett szembenéznünk. Több játékos távozott, az átadás-átvétel is szerteágazó feladatokat rótt mindenkire, az egész csapatot, a stáb valamennyi tagját érintette. Az új elveket, elképzeléseket mindenkinek meg kellett szoknia. Kiemelt feladatom volt új támogatókat keresni, amely természetesen folyamatos munka, a TAO törvény módosítása is újabb akadályokat gördített az Egyesület elé. Ebben a pillanatban már úgy látom, sikerül kialakítunk az Egyesület anyagi stabilitását, a Global Big Building Zrt. érkezésével újra van névadó szponzora a csapatnak, de más támogatók is érkeztek. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a Kecskemét városával való jó kapcsolatot.

Az őszi szezonban messze nem úgy szerepelt a csapat, ahogyan várta azt mindenki. Milyen célkitűzéssel vág neki a GBB Zrt Kecskeméti NKSE tavaszi szezonnak és milyen változásokat jelent ez a keretben?

Igen, az eredmények elmaradtak attól, amit én és a szakmai stáb is elvárt volna a csapattól. A helyzetet nyilván folyamatosan elemeztük nem csak az Egyesületben dolgozó szakemberekkel, de a játékosokkal is. Felmértük, ismerjük az okokat, változásra volt szükség, át kellett értékelnünk a korábban meghatározott célokat.

Komoly döntéseket kellett hozni, amely fájdalmasan érinthet többeket, de gazdaságilag értelmetlen egy olyan csapat finanszírozása, amely hosszabb távon nem hozza az elvárt eredményt.

A szezon elején dobogós helyet reméltünk, sajnos a mostani helyezés alapján erre kevés az esély. Éppen ezért, átértékelve a helyzetet, a támogatókkal együttműködve az Egyesület anyagi biztonságát és a biztos bentmaradást tekintjük fő céljainknak a bajnokság hátralévő részében, természetesen azért a lehető legjobb helyet szeretnénk megszerezni a tabellán.

Ennek megfelelően szűkült a keret, a távozók között van: Orell Bettina, Gulyás Vanda, Kaiser Melitta és Krenner Fanni.

Természetesen keressük az új játékosokat, van már érkezőnk is, beálló poszton Lengyel Leonetta személyében, aki a Balmazújvárostól érkezett hozzánk. Több tárgyalás folyamatban van, de az ifjúsági csapatból is csatlakoznak újak a felnőtt kerethez, Lóczi Fanni és Radva Erzsébet már a felnőtt csapattal edz.

Nagyobb szerepet kapnak az ifisták, utánpótlás játékosaink, akik számára ez kiváló lehetőség és úgy látom, hogy ezt ők is megértették, ennek megfelelően végzik a munkát.

Két hét és folytatódik a Liga Kupa sorozat, február közepén pedig a bajnokság. Mit üzensz a szurkolóknak?

Köszönjük a kitartásukat, azt, hogy a nehezebb időkben, a rosszabb eredmények ellenére is mellettünk álltak, örülök, hogy folyamatosan érdeklődnek az Egyesület élete iránt. Továbbra is szeretettel várjuk őket mérkőzéseinken!

(kecskemetinkse.net)


KTE-Piroska Szörp: Visszatért Németországból az egykori csapatkapitány, már a mai meccsen bevethető lesz!


A Hajdúnánással csap össze a Magyar Kupában a GBB ZRT Kecskeméti NKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Meccsgazdag hétvégén vannak túl a KESI kézilabdázói


Bácsvíz-KVSC éremeső a XII. Arena-Hód Faktor úszóversenyen


Befejeződtek a 2020. évi Bács-Kiskun Megyei asztalitenisz utánpótlás ranglista versenyek – eredményekkel


Radics Milán újabb érmet szerzett, remek nyári szezont zárt a KES Cycling Team – interjúkkal


Élő közvetítés: Ma a Magyar Kupában is legyőzné a Békést a KTE-Piroska Szörp


Galéria: A KTE HUFBAU – FC Dabas mérkőzés képekben


A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC