Menü

KTE-Duna Aszfalt: Pécsen térne vissza a győzelem útjára a Forray-legénység

A nemrégiben edzőváltáson átesett PVSK otthonába utaznak szombaton a kecskeméti férfi kosárlabdázók az alapszakasz 15. fordulójában. 

Pécsen térne vissza a győzelmek útjára a KTE-Duna Aszfalt. Forray Gábor tanítványai ugyanis az elmúlt három összecsapásukat elveszítették, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az oroszlányi és a szolnoki túra, valamint a Paks elleni hazai mérkőzés sem a legkönnyebb feladatok közé tartozott. Így a hetedik helyről várja a játéknapot a Kecskemét, úgy, hogy hét győzelmet és hét vereséget számlál. 

A KTE következő ellefele is ugyanilyen mérleggel áll, de a pécsieknél egészen más a helyzet. A PVSK a 6. forduló után 100%-os mérleggel a tabella élén állt, és úgy tűnt, a tavalyi bronzérem után idén a Falco egyik, hanem a legnagyobb kihívója lehet a bajnoki címért folytatott harcban. Ám nagyot fordult a világ november közepén, amikor a baranyaiak nem várt vereséget szenvedtek el hazai pályán a Kaposvártól. Ezt követően hétszer kaptak ki zsinórban – ha a képbe az európai kupasorozatot is belevesszük, akkor tízszer. Rossz szériájuknak köszönhetően Pongó Mátéék le is maradtak a legjobb nyolcról, azaz a Magyar Kupa kvalifikációról. 

Nem véletlen, hogy közbeavatkozott a pécsi vezetőség; Csirke Ferenc vezetőedzőtől megváltak, a helyét Dragan Alekszics vette át. Az új tréner otthon érzi magát Pécsen, hiszen 2005 és 2009 között ott játszott, és bajnoki ezüstöt, illetve kupaaranyat szerzett. Később edzőként is meghatározó személyisége lett a magyar kosárlabdának, Szolnokon háromszor bajnokságot, és négyszer Magyar Kupát nyert. Vele meg is szerezte hosszú idő után első győzelmét a PVSK, amely az előző fordulóban Szegeden diadalmaskodott.

A Pécs és a KTE nemrég vívott emlékezetes összecsapást egymással. December 18-án a Messzi István Sportcsarnokban játszottak, és három másodperccel a vége előtt még a PVSK vezetett. Ekkor jött Wittmann Krisztián – aki három évet kosarazott Pécsen – és bődületes hárompontosával megnyerte a találkozót a Kecskemétnek. Egyébként a két együttes találkozásakor nem gyakori, hogy idegenbeli győzelem szülessen: az elmúlt húsz meccsük során csupán négyszer volt ilyenre példa. A hírös városiak Baranya megyében kétszer nyertek az előző öt évben (legutóbb szinte napra pontosan két éve 93-84-re). 

Most viszont az eddigiekhez képest is nagyobb tett lenne a győzelem a lila-fehérektől, ugyanis a héten betegséghullám nehezítette a Forray Gáborék felkészülését. Több játékos is kidőlt a sorból, és csak a meccs napján derül ki, kik tudják vállalni a játékot. Az biztos, hogy Bozo Djurasovic nem léphet pályára, mivel eltiltását tölti a Paks elleni kiállítása miatt. 

A kesport.hu stábjának tippje: Öt ponttal győz a PVSK

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Van eltiltottunk és vannak betegeink. Hasmenést, hányást okozó vírusos fertőzés sújtotta a csapatot a héten. Van, aki családi okok miatt nem tud a rendelkezésemre állni, szóval eléggé zaklatott hetünk volt. Igazából nem is tudtunk normálisan edzeni. Sokszor kellett átvariálnunk a taktikánkat, mert épp akire az adott szerkezetben támaszkodtunk volna, az lebetegedett. Keretet sem tudok mondani, a meccs napján derül ki, hogy ki tud elutazni Pécsre, és ki tudja vállalni a játékot. Az biztos, hogy aki átöltözik, az mindent meg fog tenni azért, hogy nyerjünk. Mindig a győzelemért lépünk pályára, ez most is így lesz. Komoly feladat előtt állunk, de a játékosaim kemény sportemberek, és mindent el fogunk követni a siker érdekében. 

PVSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt

férfi kosárlabda NB I. A, 15. forduló
2020. január 11. szombat, 18.00
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur, Frányó, Balogh Gy. 

MKOSZ ellenőr: Dr. Gincsai


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC


SG Kecskemét Futsal: Parázs meccs Dunaújvárosban, tovább él a veretlenségi sorozat


Újra felállítaná a kétéves veretlenségi sorozatát az SC Hírös-Ép, ezúttal Tiszaalpárra látogatnak


Kesport TV: Rangadóra készül a KTE HUFBAU, a veretlen Dabas jön a Széktóiba


Élő közvetítés: Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskemét Futsal Club | 19:00


A két pontért utazik, de iszonyatosan nehéz meccsre számít a KTE-Piroska Szörp


Motiváltan várja a bajnokságot a Röpke SE


A tervek szerint már az új év elején birtokba vehetik a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnokát a fiatalok – képekkel


Kesport TV: Vasárnap Debrecenben kezdi a szezont a Kecskeméti RC


Pénteken rendhagyó formában rendezik meg az Éjszakai Forgatagot!


KTE LA: Újpest, Honvéd, Dunamenti Liga, íme a heti program!