A kecskeméti születésű Farkas Petra lett a hét legjobb játékosa az USA-ban. 

Farkas Petra a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban töltötte középiskolás éveit, mindeközben a Mercedes Akadémia, majd a Kecskeméti KC színeiben kosárlabdázott magas szinten. Sikeres érettségi vizsgáját követően az Amerikai Egyesült Államokban, Idaho államban folytatta tanulmányait, ahol jelenleg is kosárlabdázik. 

Petra a főiskolai liga nyugati konferenciájában szereplő Golden Eagle női kosárlabdacsapatának kulcsjátékosa. A magyar lány 16 pontot, 8,5 lepattanót, 3,5 gólpasszt és 1,5 labdaszerzést átlagol az idei szezonban. Teljesítményével vezeti a szerzett pontok és kiosztott gólpasszok kategóriáját az együttesében, illetve a második legtöbb lepattanót is ő szedte ez idáig. Petra vezérletével a Golden Eagle 12-5-ös győzelem-vereség mutatóval áll a divízió 1-es főiskolai bajnokságban.

„Nagyon sokat jelent számomra, hogy én lettem a hét legjobb játékosa – mondta Farkas Petra. Különösen azért megtisztelő ez a díj, mert nem csak a számok és az eredmények, hanem az edzők közös döntése alapján emeltek ki és nyertem el a díjat.”  

Petrát a jövőjéről is megkérdeztük: „A következő évben iskolát váltok, és szerencsére több érdeklődő is van, akik szívesen látnának a csapatukban. A döntésemet március-április környékén hozom meg. Abban száz százalékosan biztos vagyok, hogy még legalább két-három évet az Egyesült Államokban fogok tölteni.”

Nagyon szerencsés vagyok, ugyanis fantasztikusan érzem magam az USA-ban. Kétszer is voltam már Las Vegasban, illetve a karácsonyt Los Angelesben töltöttem. Utóbbi volt számomra a legnagyobb élmény, mert a filmekben sokat látott Hollywood feliratot, és a Walk of Fame-t (hírességek sétánya) is élőben csodálhattam meg. 

Petra egy korábbi kesport-interjúban elárulta, legnagyobb vágya az, hogy a WNBA-ben (profi amerikai női kosárlabda-bajnokság) szerepeljen, és magyar válogatott legyen. 

„Még mindig tartom magam ezekhez az álmokhoz! A kedvenc angol idézetem is ehhez kapcsolódik, ami magyarra fordítva így hangzik: Ha az emberek nem nevetnek az álmaidon, akkor azok nem elég nagyok.” – zárta gondolatait a kecskeméti kosaras lány. 

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?