Menü

Vereséggel nyitotta az Extraligát a Kecskeméti RC

Kaposváron játszotta le első Extraligás meccsét a KRC. A találkozó szoros szetteket és 3:1-es hazai sikert hozott. 

A mérkőzés egy tökéletes kaposvári blokkolással indult, majd 3:1-re ellépett a Fino, de Krupánszki ütésével és ászával egalizált, illetve átvette a vezetést a Kecskemét, 3:4. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek. Pesti extraklasszis ejtéssel operált a hármas vonal mögül, mellyel 6:7 állt a táblán. Nagy tempóban, elképesztő erőbedobással játszottak a csapatok. Hosszú labdamenetek jellemezték az első játszmát, 10:9-nél újra a házigazda állt jobban, és szerencsés ásszal két pontra növelte előnyét. A fórt rögtön visszavette a KRC, 14:15-nél időt kért Wolochin Ruben, a Kaposvár argentin trénere. Ezután rendre jött a kecskeméti pontokra a kaposvári válasz, a végjátékra 20:20-szal fordultak. Krupánszki pontjával 21:22-re ment a KRC, amikor ismét időt kért a Fino. A timeout hatékony volt; megfordította az állást és megnyerte az első játszmát a Kaposvár, 25:22. (1:0) 

Hasonló mederben folytatódott a játék a második játékrészben. Ezúttal a Kaposvár volt folyamatosan egypontos előnyben, amire rendre a hírös városiak válaszoltak. 4:4-nél egy outra ütött kaposvári labdát ítélt meg úgy a játékvezető, hogy az súrolta a kecskeméti blokkot, de Qepa rögtön bosszút állt bivalyerős ütésével. A szettben először 7:8-nál volt előnyben a KRC, de hamar visszavették a fórt a somogyiak; Nagy ászával 11:9 volt az állás. Tartották előnyüket a hazaiak, 15:12-nél időt kért Dávid Zoltán. Qepa és Szabó is rossz nyitást mutatott be a vendégeknél, de négypontos hátrányban megindította felzárkózását a Kecskemét, és egyre jött fel, 18:17. Óriásit küzdöttek az alföldiek az egyenlítésért, de 24:23-nál Vaiopoulos rontott nyitásának köszönhetően megint a Kaposvár jött ki jobban a szoros szettből, 25:23. (2:0)

A harmadik felvonásban a KRC győzelmi kényszerben játszott, ehhez mérten jól is kezdtek, 3:6. A Kecskemétről pár évvel ezelőtt Kaposvárra igazoló Horváth rossz nyitásával 5:7 állt az eredményjelzőn. A különbséget a játszma kilencedik percében tüntette el a Fino, 10:10, majd a vezetést is átvette. A nyitás-fogadással egyik oldalon sem volt probléma. A Kaposvár légiósa, Makarov ejtett okosan, 16:15, de Krupánszkiék visszavették a fórt, 16:17-nél időt kértek a hazaiak. Az előző szettekkel ellentétben a végjátékba ezúttal a Kecskemét lépett be előnnyel, 17:18-at követően öt pontot jegyzett zsinórban a KRC, és a szettgyőzelemig meg sem állt, 18:25. (2:1)

A negyedik játszmát a zöldmezesek kezdték jobban, 3:1, de Gacs óriási blokkjával és kaposvári hibákat kihasználva már Dávid Zoltán tanítványai voltak előrébb, 3:4. Pesti rontott szervájának és a hazai blokknak köszönhetően megfordította az állást, majd ellépett a somogyi gárda, 8:5. Három egységnyi fórját sokáig tartotta a Fino, 14:11-nél kért időt a KRC. Nagyon működött a kaposváriak játéka, 18:13-nál már öttel mentek. A hírös városiak azonban óriási feltámadást produkáltak, ászokkal, valamint remek közti játékokkal egyenlítettek, 18:18. Ám az előnyt nem engedte ki a kezéből a somogyi egyesület, 22:20-nál megint időt kért Dávid Zoltán, de a végjátékban ezúttal is a Fino kerekedett felül ellenfelén. Horváth ütésével fejezte be a meccset a Kaposvár, 25:21. (3:1)

A két csapat szerdán újra megmérkőzik a Kaposvár Arénában, a Magyar Kupa elődöntőjének odavágójában. 

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Látszott rajtunk, hogy december huszadikán játszottunk utoljára, mert nem sikerült edzőmeccset vívnunk. Nem csináltunk extra dolgokat, de nagy butaságokat sem. Fej-fej mellett haladt a két együttes, azonban annyival jobbak voltak a kaposváriak, hogy a kivédekezett labdáikat mind pontra tudták váltani. Ezzel szemben mi a levédett labdákból inkább arra mentünk, hogy ne hibázzunk. Ez megbosszulta önmagát. A harmadik szettet azért sikerült megnyernünk, mert húsz pont közelében volt három kivédekezett akciónk, amiből mi nyertük a labdamenetet. A továbbiakban az lesz a fontos, hogy ha jól levédjük az ellenfél támadását, akkor igenis kockáztatnunk kell. Nem szabad átmenni alibi játékba. A Kaposvár pluszban megcsinálta az alapjátékát, ami nálunk kicsit döcögött. Szerdán, a Magyar Kupa meccsen már nem leszek ilyen nyugodt, de első mérkőzésnek ez a mai teljesen jó volt. Három nap múlva szeretnénk javítani és határozottabban játszani.

FINO Kaposvár – Kecskeméti RC 3 : 1 (25:22, 25:23, 18:25, 25:21) 

férfi röplabda Extraliga Alapszakasz II.
2020. január 12. vasárnap, 16.00
Kaposvár Aréna, Arany János utca 97.
Vezeti: Horváth M., Szabó P.

A KRC pontszerzői: Krupánszki 21, Pesti 14, Qepa 10, Vaiopoulos 9, Gacs 7, Amarildo 1.

A meccs alakulása: 

1. játszma: 5:5, 10:9, 14:15, 20:20, 25:22. 2. játszma: 5:5, 10:9, 15:12, 19:17, 25:23. 3. játszma: 3:5, 8:10, 15:15, 17:20, 18:25. 4. játszma: 5:5, 10:7, 15:11, 20:19, 25:21. 

(Vizi Zalán) (fotó: Kiss Tamás/kesport.hu)


Minden Bács-Kiskun megyei utánpótlás labdarúgó számára ingyenesek a KTE meccsek


Pap Mercédesz, a GBB ZRT Kecskeméti NKSE játékosának kedvenc fotói


SG Kecskemét Futsal: Győzelem az első felkészülési meccsen


Véglegessé vált a KTE HUFBAU őszi kerete


Újabb országos elismerés – első lett a szakosztályi rangsorban a KTE Súlyemelő Szakosztálya – interjúk


Élő közvetítés: SG Kecskemét Futsal – Újpest FC felkészülési mérkőzés


Galéria: A GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Hatvani KSZSE mérkőzés képekben


Verebélyi Bence is az SG Kecskemét Futsal kötelékében


Élő közvetítés: GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Hatvani KSZSE női kézilabda mérkőzés


KTE LA: Az U13 és az U12 is legyőzte a Paksot


KES Cycling Team: Fantasztikus csapatmunka, kecskeméti kettős győzelem a legnagyobb hazai utánpótlás-viadalon – interjúk


Új kihívásokat keresve érkezett a KTE-Duna Aszfalthoz Körmendi Bence


Csordás Marcell, a KTE-Piroska Szörp játékosának kedvenc fotói


Sürgősen vérre van szüksége egy fiatal sportolónak


Perzselő Dombfutás – képekkel


KTE HUFBAU: Egygólos vereség a szezonnyitón a Népligetben


Élő közvetítés: Ferencváros II. – KTE HUFBAU | 11 órától


Kesport Kávéház: Kézilabda, Fisec, Kecskemét, KESI – nagyinterjú Vazul Zsolttal


Kesport TV: Edzőtáborral hangolódik a bajnokságra az SG Kecskemét Futsal – videó


KTE HUFBAU: „Meg fogjuk nyerni a bajnokságot!” – Gombos Zsolt a bajnoki nyitány előtt