Debrecenben folytatja az Extraligát a KRC. Pesti Marcellék vasárnap 16 órától lépnek pályára a DESOK Sportcsarnokban.

Esélyesként várja az Extraliga következő játéknapját a Kecskeméti RC. A hírös városi férfi röplabdázók a jelenleg utolsó helyen tanyázó DEAC gárdájához utaznak. Bár a papírforma és az erőviszonyok a kecskemétiek felé billentik a mérleg nyelvét, a cívis városiakat sem szabad leírni. 

A Debrecen az alapszakaszt másik csoportban vívta, mint a kék-fehérek. Ott tizenegy meccsen pozitív győzelem-vereség mutatóval zártak a hajdúságiak (hat siker, öt vereség), mellyel a harmadik pozícióban végeztek. A KRC is a harmadik helyen állt az alapszakasz végén, így a számok alapján akár rangadóra is számíthatnánk. Árnyalja azonban a képet az, hogy a két együttes a Magyar Kupában már kétszer megmérkőzött egymással az idei idényben, és akkor Debrecenben 3:1-re, míg a Messzi István Sportcsarnokban simán, 3:0-ra nyertek a hírös városiak. 

Különösen fontos a győzelem a kecskemétieknek, hiszen az előző fordulóban vereséggel indították az Extraligát – amikor Kaposváron kaptak ki – majd szintén Somogy megyében a Fino ellen a Magyar Kupában is alulmaradtak. Jelen állás szerint a debreceni győzelem létfontosságú lenne, azért is, hogy a negyedik helyen álló KRC megindulhasson felfelé a tabellán, és azért is, mert az utolsó helyezett ellen nem lenne szerencsés pontot veszíteni. 

A kesport.hu stábjának tippje: 3:0 a Kecskemétnek 

Dávid Zoltán vezetőedző (HÉP-Kecskeméti RC):Ugyanúgy készültünk erre a meccsre, mint a többire, nálunk nincs megállás. Minden egyes pont, minden egyes szett nagyon fontos, mert idén erősebb a bajnokság, mint tavaly. Nem fér bele, hogy papírforma mérkőzésen esélyesként szettet veszíts, vagy pontot hullajts el. Éppen ezért létfontosságú lesz a vasárnapi találkozó számunkra. Komolyan kell vennünk ezeket az összecsapásokat, mert rossz eredmény esetén nem lesz javításra lehetőség. Ezt most már a játékosaimnak is fel kéne fogniuk.  

DEAC SNK Kft – HÉP-Kecskeméti RC
férfi röplabda Extraliga Alapszakasz II.
2020. január 19. vasárnap 16.00
DESOK Sportcsarnok, Debrecen
Játékvezetők: Halász, Jámbor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük