Menü

Hazai pályán lépett újra a győzelem útjára a KRC

Vasárnap a MAFC gárdája volt a HÉP-Kecskeméti RC vendége az Extraligában. Az összecsapást magabiztosan nyerte a KRC, ezzel továbbra is tartja hazai veretlenségét, valamint megszakította négy meccsen át tartó rossz sorozatát.  

A kecskemétiek szerezték az első pontokat, köszönhetően egy elrontott vendégütésnek, illetve Amarildo ászának, ezt követően a fővárosiak is feltették első pontjaikat a táblára. 4:2-es hazai vezetéskor beindult Nagy Péter társasága, és zsinórban szerzett öt egységgel 4:7-re lépett el. Pestinek sikerült megtörni a vendégek rohamát, ám ezután a KRC már a negyedik rontott nyitását mutatta be a meccs folyamán. A MAFC 8:12-re is vezetett, amikor kezdett magához térni a Kecskemét; Vaiopoulos és Qepa ütéseivel 12:13-ra zárkóztak a kék-fehérek, de az egyenlítés csak 17:17-nél jött össze. 18:19-nél pályára lépett a KRC új játékosa, az Észak-Macedón élvonalból igazolt Subotic Igor. A húsz pontot először a vendégek érték el, 19:21-nél időt is kértek a hazaiak, ami után Pesti ütéseivel egalizáltak. Gacs és Pesti kettősblokkjával hosszú idő után 24:23-nál újra a hírös városiak vezettek, és hatalmas csatában 26:24-re megnyerték a szettet. (1:0)

Vendég ásszal indult a második felvonás, majd a következő nyitását a norvég feladó, Henrik hosszúra méretezte. Pesti szenzációs helyzetfelismerését kihasználva 3:2-nél már a KRC volt előnyben. Látszott Dávid Zoltán legénységén az elszántság, minden pontnak nagyon örültek, ennek ellenére 6:6 után egy rontott hazai blokk után a MAFC vezetett, és pár perccel később már hárompontos fórnak örülhettek, 10:13. Ekkor azonban feljebb kapcsolt a hazai gépezet, és öt pontot hozott, 15:13. A vendégek 17:15-nél időt kértek, s 18:18-nál utolérték ellenfelüket. Dávid Zoltán időkérését követően Krupánszki lépett a sereg élére, remek ütéseivel 23:21-re vezettek a kecskemétiek, majd Pesti és Gacs pontjaival a második játszmát is behúzták, 25:22. (2:0)

A fővárosiaknak ezentúl győzelmi kényszerben kellett röplabdázniuk, ehhez mérten ők indítottak jobban a harmadik szettben, 1:3. Ám nem tartott sokáig, hogy egyenlítsen a KRC, sőt, 5:4-nél már a hazaiak vezettek. A kecskemétieken látszott, hogy le akarják rendezni a meccset három játszma alatt, minden labdáért elmentek, nagy mentéseket mutattak be, és 8:5-nél Nagy Pétert időkérésre kényszerítették. A vendég játékmegszakítás ellenére folytatta menetelését a győzelem felé a Kecskemét, 13:9-nél ismét jött a MAFC részéről a timeout. A megnyugtató 16:12-es hazai fór hirtelen egy pontra olvadt, de Dávid Zoltán időkérése újra felpezsdítette játékosait. A végjátékba 20:17-es KRC-előnnyel léptek be a csapatok, majd Pesti pontjaira már végképp nem volt válasza a vendégeknek, akik 25:18-ra bukták el az utolsó szettet. (3:0)

Hasonló arányú győzelemre lenne szüksége a kecskemétieknek a következő meccsükön is, ugyanis január 30-án, csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágójára kerül sor a Kaposvár ellen, és az odavágót a Fino nyerte szettveszteség nélkül.

Dávid Zoltán vezetőedző (HÉP-Kecskeméti RC): Nagyon nehéz meccs volt attól függetlenül, hogy 3:0 lett a végeredmény. Rettentően örülök a három pontnak, hiszen a MAFC elég jó csapat. Most nekünk jött ki jobban a lépés. Megnézve a statisztikát, ez volt az első meccsünk a szezonban, amikor minden ütőjátékosunk 50% felett teljesített. Erre várok augusztus óta.  

Nagy Péter vezetőedző (MAFC-BME): – Csalódott vagyok. Ez egy csapatmunka volt a szó negatív értelmében. Én sem és az egész csapat sem tudott reagálni a ma mutatott görcsös játékunkra. A Kecskemét azt játszotta, amit vártam és amire készültünk. A végjátékokban sokkal pontosabban játszott a KRC. Az első szettet végig vezettük, végül 26:24-re kikaptunk, és úgy gondolom, ez rányomta az egész mérkőzésre a bélyegét.

HÉP-Kecskeméti RC – MAFC-BME 3 : 0 (24, –22, -18)

férfi röplabda Extra Liga Alapszakasz II.
2020. január 26. vasárnap, 17:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
V: Szabó P., Tillmann

A KRC pontszerzői: Pesti 18, Krupánszki 13, Qepa 12, Vaiopoulos 4, Amarildo 4, Gacs 3.

A meccs alakulása:

1. játszma: 4:5, 7:10, 13:15, 19:20, 26:24.

2. játszma: 5:3, 9:10, 15:13, 20:19, 25:22.

3. játszma: 5:4, 10:8, 15:12, 20:17, 25:18

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba – kesport.hu)


A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC


SG Kecskemét Futsal: Parázs meccs Dunaújvárosban, tovább él a veretlenségi sorozat


Újra felállítaná a kétéves veretlenségi sorozatát az SC Hírös-Ép, ezúttal Tiszaalpárra látogatnak


Kesport TV: Rangadóra készül a KTE HUFBAU, a veretlen Dabas jön a Széktóiba


Élő közvetítés: Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskemét Futsal Club | 19:00


A két pontért utazik, de iszonyatosan nehéz meccsre számít a KTE-Piroska Szörp


Motiváltan várja a bajnokságot a Röpke SE


A tervek szerint már az új év elején birtokba vehetik a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnokát a fiatalok – képekkel


Kesport TV: Vasárnap Debrecenben kezdi a szezont a Kecskeméti RC


Pénteken rendhagyó formában rendezik meg az Éjszakai Forgatagot!