Menü

Újra jelesre vizsgázott küzdeni tudásból a Röpke SE

A hírös városi röplabdás lányok a fővárosi Palota RSC csapatát fogadták. A maratoni hosszúságú mérkőzés végén a Röpke örülhetett, 3:2.

Az első etapot jól kezdték a kecskemétiek, zsinórban ütöttek hármat, 3:0, ezután azonban előbb egyenlített, majd fordított a Palota, 3:4. 12:12-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd nem sokkal később hárommal meglépett a Röpke, így a fővárosiak trénere időt kért, 15:12. Egészen a játékrész végéig vezetett a Kecskemét, de a hajrában rákapcsolt a Palota, és megnyerte a szettet 25:22-re.

A második játékrész elején is egy kis ideig vezetett a Röpke, majd fordítani tudott a Palota, 7:9. A Kecskemét mindent megtett az egyenlítésért, ami sikerült nekik, 11:11. 15:15-ig folyamatos pontváltások voltak, majd elhúzott néggyel a fővárosi alakulat 16:21. A hírös városiak a szett végére felzárkóztak két egységre, 21:23, de egyenlíteniük már nem sikerült, ismét a fővárosiak örülhettek, 22:25.

A harmadik játszmában jobban kezdett a Palota, 5:7-ig birtokolta is a vezetést. Ekkor azonban egy fokozattal feljebb kapcsoltak a hírös városiak és zsinórban ütöttek hatot, ami időkérésre kényszerítette az ellenfelük trénerét 11:7. A Röpke viszont ezután sem engedett a gyeplőn, és nagyon simán nyerte a szettet 25:15-re. 

A negyedik etapra felszívták magukat a kecskemétiek, fokozatosan egyre nagyobbra nőtt az előnyük. 14:7-nél már szinte biztossá vált, hogy ebben a játékrészben sem nyeri meg a mérkőzést a Palota. A szett hajrájában Csala Bernát becserélte a kevesebbet játszó játékosait is, de így is simán nyerte a játszmát a Kecskemét, 25:13. 

A meccsjátszmában 6:6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd meglépett kettővel a Kecskemét, 8:6. Pár perccel később viszont már újra egyenlő volt az állás, 8:8. Ezután mindkét edző elhasználta a lehetséges időkéréseket. Az idegek harcából végül a kecskemétiek kerültek ki győztesen, 15:13-ra megnyerték a mindent eldöntő szettet. 

Röpke SE – Palota RSC 3:2 (22:25, 22:25, 25:15, 25:13, 15:13)

Csala Bernát vezetőedző (Röpke SE):Egy borzasztó nehéz meccsen vagyunk túl, nagyot küzdött a Palota csapata. Jól játszottak, főleg az első két szettben. Sajnos a nyitásfogadásunk az elején elég bizonytalan volt, és ez az eredményen is látszódott. Le a kalappal a lányok előtt, hogy ilyen helyzetből fel tudtak állni. A meccs második felétől pontosabbak lettünk fogadásban, és mezőnyben elég sok labdát meg tudtunk fogni. Ennek köszönhető, hogy sikerült fordítanunk. Hatalmas gratuláció a lányoknak, fontos 2 pontot tudtunk megcsípni.

Hemmert Yvon a Röpke SE játékosa:Úgy gondolom, hogy az első két szettben nem voltunk elég összeszedettek ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A harmadik szettől nyitás fogadásban javultunk, nagyon sok blokkot hoztunk. Az utolsó szettre pedig az egész csapat együtt ment minden labdáért, összeszedtünk mindent. Sikerült nyernünk,  így nagyon pozitívan gondolok vissza erre a meccsre.

(Szarvas Zsombor/Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC


SG Kecskemét Futsal: Parázs meccs Dunaújvárosban, tovább él a veretlenségi sorozat


Újra felállítaná a kétéves veretlenségi sorozatát az SC Hírös-Ép, ezúttal Tiszaalpárra látogatnak


Kesport TV: Rangadóra készül a KTE HUFBAU, a veretlen Dabas jön a Széktóiba


Élő közvetítés: Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskemét Futsal Club | 19:00


A két pontért utazik, de iszonyatosan nehéz meccsre számít a KTE-Piroska Szörp


Motiváltan várja a bajnokságot a Röpke SE


A tervek szerint már az új év elején birtokba vehetik a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnokát a fiatalok – képekkel


Kesport TV: Vasárnap Debrecenben kezdi a szezont a Kecskeméti RC


Pénteken rendhagyó formában rendezik meg az Éjszakai Forgatagot!


KTE LA: Újpest, Honvéd, Dunamenti Liga, íme a heti program!