Székesfehérvárra utazik szombaton a KTE-Duna Aszfalt az alapszakasz 18. fordulójában. Hazai pályán az Alba az esélyesebb, de a Forray-legénység az idei szezonban egyszer már megfricskázta  a kék-fehéreket. 

Nehéz heteken vannak túl a kecskeméti férfi kosárlabdázók, hiszen sérülések, betegségek és családi okok miatt nagyon rég tudott együtt edzeni a társaság. Ebből következik, hogy a KTE utolsó győzelméig jó pár hetet vissza kell ugorni az időben; legutóbb december közepén nyertek a lila-fehérek Wittmann emlékezetes hármasával a Pécs ellen. Azóta hat vereséget szenvedtek el zsinórban, így a tabellán visszacsúsztak a 11. helyre (a mutatójuk 7 győzelem és 10 vereség).  

Nem a legegyszerűbb feladat vár Forray Gáborékra a hétvégén. A hírös városiak ahhoz az Alba Fehérvárhoz utaznak, amely a negyedik helyen áll, és ellentétes mutatóval rendelkezik, mint a KTE (azaz 10 siker és 7 vereség). Köztudott, hogy Székesfehérváron a cél a legjobb négybe jutás, a keretet is ehhez mérten állították össze a Fejér megyeiek vezetői, illetve emiatt váltottak edzőt nemrégiben. Egy tapasztalt izraeli tréner, Arik Sivek ült le a kispadra, és vele együtt eddig kettőből kettőt nyert meg a Fehérvár. A kecskeméti publikum számára a legismerősebb Alba-játékos Molnár Márton lehet, aki a nyáron Kecskemétről igazolt a királyok városába.

Mindenképp nehéz összecsapásra számítok – mondta a kesport.hu-nak Molnár Márton. Ugyan a kecskemétiek zsinórban hatszor hagyták el vesztesen a pályát, rossz szériában vannak, de ettől függetlenül nagyon jó csapatról van szó. Most érkezett hozzájuk egy remek játékos, akit már jól ismerünk. Felkészültünk a KTE játékából, de a hangsúly ezúttal is a védekezésünkön lesz, hogy miként tudjuk megállítani az ellenfelet. A támadásunkkal nem szokott probléma lenni. A korábbi társakkal jó viszonyt ápolok, de ezt a meccs végéig félre tesszük és csak a mérkőzésre koncentrálunk.  

Ahogy Molnár is említette, a lila-fehérekhez a héten új ember csatlakozott Milos Milisavljevic személyében, aki Szegedről érkezett, és aki pár héttel ezelőtt Kecskeméten 18 pontot szórt, illetve a bajnokságban eddig 12.2 pontot átlagol. A szombati meccsen már ő is bevethető lesz, csak úgy, mint Marko Derasimovic, aki csütörtökön állt újra edzésbe. 

A két együttes egyébként október végén pazar meccset játszott Kecskeméten. Volt ott minden, mint a búcsúban – kiállítás, összeszólalkozások, és persze remek játék, amely hazai bravúrgyőzelmet hozott. A múltat tekintve az elmúlt tíz párharc mérlege az Alba felé mutat, hétszer a fehérváriak, háromszor a kecskemétiek győztek. Utoljára 2018 februárjában nyertek a hírös városi kosarasok Székesfehérváron, akkor 75-79-re. 

A kesport.hu stábjának tippje: öt ponttal győz az Alba

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):A találkozó egyértelmű esélyese az Alba, hiszen a legjobb négybe vágynak, és ott is találhatók jelenleg a táblázaton. Ennek ellenére edzőváltáson esett át a klub. Nagyon komoly reputációval rendelkező, tapasztalt trénert szerződtettek, akinek ez lesz a harmadik meccse, így előfordulhat, hogy még több dologban lesz változás a fehérváriak játékában. Meggyőződésem, hogy az új, izraeli szakember a gárda védekezésén akar majd leginkább változtatni, ugyanis a támadásban eddig sem volt problémájuk. Nekünk mind a támadó, mind a védő oldalon nagyon komoly feladataink lesznek. Az az igazság, hogy – hangozzék is bármilyen furán – győzni megyünk Székesfehérvárra. A másik célunk, hogy mindent kiadjunk magunkból, mindenki a maximumot nyújtsa, és ha így sem sikerül a győzelem, akkor büszkén fogunk fejet hajtani. Teljes mértékben felkészültünk az összecsapásra, tiszta lelkiismerettel várjuk a meccset. Csütörtökön egészült ki a keret, végre hosszú idő után tudtunk teljes létszámmal edzeni. Előbb-utóbb a pechszériánk véget ér, rossz idő után jó idő fog következni. Nagy szükségünk van arra, hogy teljes kerettel tudjuk készülni, ha mindenki egészséges, akkor tudunk eredményesek is lenni.  

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt

férfi kosárlabda NB I. ‘A’ csoport, 18. forduló
2020. február 01. szombat, 18:00
Alba Regia Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Csabai-Kaskötő Brigitta
(Gorka Szabolcs Zsombor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük