Szenzációs második félidőt produkált, bravúrgyőzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt

Székesfehérvárra utazott szombaton a KTE-Duna Aszfalt az alapszakasz 18. fordulójában. A kecskemétiek az első félidőben még vesztésre álltak, ám a másodikban 18 ponttal többet dobtak, mint az Alba, s bravúrgyőzelmet arattak idegenben (80-90). 

A találkozó Djurasovic triplájával indult, a fehérváriaknál Csorvási, illetve Markovic válaszolt kettessel, majd a nyáron Kecskemétről az Albába igazolt Molnár is beköszönt, 6-3. Markovic sikeres büntetői után újra a hárompontosvonalon túlról volt eredményes a Kecskemét, Wittmann talált be messziről, 8-6. Kilences mezszámmal pályára lépett a KTE új szerzeménye, Milisavljevic. A hazaiak légiósa, Mcduffie hármasával már kétszer annyi pontja volt a székesfehérváriaknak, 16-8, majd két perccel a negyed vége előtt 20-10-nél Forray mester kért időt. A játékmegszakítás után büntetőkből szerzett négy egységet a lila-fehér alakulat, valamint Karahodzic süllyesztett el egy bravúrtriplát, de a különbség nem változott, 27-17.

Thomasszal szemben szabálytalankodott az ellenfél triplakísérlet közben a második játékrész elején, a légiós mind a három büntetőt a helyére tette, ám rögtön hármassal válaszolt Cupkovic révén az Alba. Wittmann és Djurasovic kosaraival hatra zárkóztak a hírös városiak, 31-25, a negyed felénél időt is kért a kék-fehérek izraeli trénere. A 16. percben Wittmann dobott újabb hármast, majd Milisavljevic megszerezte első pontjait kecskeméti színekben, 35-32. A vendég egyenlítés azonban nem következett be, ellenben Guyton trojkájával 39-32 állt a táblán, ekkor Forraytól jött a timeout. A  pihenőre 44-36-tal vonultak a csapatok. 

Az első félidőben mindkét gárda 5-5 triplát dobott, ám a festéket uralták a Fejér megyeiek, öttel több kettest szereztek, ami két negyed után lényegében a különbséget jelentette. A harmadik és negyedik negyedben azonban ez jócskán megváltozott. 

Karahodzic pontjaival indult a harmadik felvonás, előbb középtávolit értékesített, utána óriásit zsákolt, 44-40. Guyton állt a hazai sereg élére, zsinórban szerzett hét pontjával és remek gólpasszaival kilencre nőtt az Alba előnye, 55-46. A 26. percben Milisavljevic a triplavonalon túlról talált a gyűrűbe, majd Thomas és Wittmann is bevert egy-egy hármast, amivel már csak kettő volt közte, 61-59. A záró tíz percre 63-61-es eredménnyel fordultak a felek, köszönhetően annak, hogy ezt a negyedet hat ponttal nyerte a KTE.

A negyedik játékrészben egyből átvette a vezetést a Kecskemét Wittmann kettő plusz egyes akciójával, a vendégtábor ekkor még félve kezdett reménykedni. A meccs képe a harmadik negyedtől teljesen megváltozott, Forray tanítványai a játék minden elemében felülmúlták a székesfehérváriakat. Öt perccel a vége előtt Forray kért videózást, hiszen szándékos faultot látott Ljubicic megmozdulásakor. A játékvezetők is így vélték, Thomas két büntetőjével már 65-70 volt az állás. A 36. percben másodjára is időt kért az Alba, semmi sem jött össze a hazaiaknak. Állandósult a kecskemétiek előnye, sőt, Thomas két kosarával – melyből a második egy bődületes zsákolás volt – már 69-78-ra ment a KTE. Egy perccel a vége előtt Ljubicic dobott homályt, ez a jelenet mindent elmondott a Fehérvár második félidei teljesítményéről. Thomas újabb zsákjával már tizenkettő volt közte, végül büntetőzések után 80-90-nél szólalt meg a duda. 

A KTE-Duna Aszfalt hat vereség után érte el ezt a bravúrgyőzelmet, visszatérve ezzel a sikerek útjára. A fordulóban egyébként nem csak a Kecskemét borította a papírformát, ugyanis a ZTE Szolnokon, a Pécs Körmenden győzött, míg az Oroszlány hazai pályán verte a címvédő Falcót. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Gratulálok a játékosaimnak és köszönöm nekik ezt a hozzáállást. Az első negyedet leszámítva gyakorlatilag végig azt játszottuk, amit megbeszéltünk, amit gyakoroltunk. Higgadtan, éretten kosárlabdáztunk. A kritikus pillanatokban rendre jól döntöttünk. Az utolsó öt percben hiába próbálkozott az Alba, mi kontrolláltuk a meccset és megérdemelten győztünk. Ami a legfontosabb, hogy ezt a győzelmet Marko Derasimovicnak ajánlom! Köszönöm neki, hogy a héten visszatért és már a puszta jelenlétével segítette a csapatot. Nagyon komoly munkát tett be a közösbe, és mindannyian szurkolunk, hogy minden rendben legyen. Ez sokkal fontosabb, mint a kosárlabda. A győzelem miatt nagyon boldogok vagyunk, köszönöm, hogy ennyi kecskeméti drukker kisért el bennünket Székesfehérvárra.   

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 80 – 90 (27 – 17, 17 – 19, 19 – 25, 17 – 29)

férfi kosárlabda NB I. ‘A’ csoport, 18. forduló
2020. február 01. szombat, 18:00
Alba Regia Sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Csabai-Kaskötő Brigitta (Gorka Szabolcs Zsombor)

Alba: Guyton 18/9, Cupkovic 6/3, Ljubicic 8/6, Markovic 17, Csorvási 6. Csere: Govens 5/3, Mcduffie 10/3, Molnár M. 10, Takács Mi. -, Takács Ma. -. Edző: Arik Sivek

KTE: Derasimovic 7, Wittmann 20/12, Karahodzic 15/3, Thomas 23/3, Djurasovic 10/6. Csere: Lewis -, Révész 10, Milisavljevic 5/3. Edző: Forray Gábor.

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

Szenzációs második félidőt produkált, bravúrgyőzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.