A IX. Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenynek adott helyszínt a Kecskeméti Fürdő a hétvégén, ahol 34 hazai és határon túli egyesület 535 versenyzője rajtolt el és csapott a célba. 

A csapatok pontversenyét és így az Aranyhomok vándorkupát a Kőbánya Sport Club csapata nyerte 563 pontot elérve, míg a második helyen a hazai BÁCSVÍZ KVSC végzett 560 ponttal, a dobogó harmadik fokára az FTC állhatott 375 ponttal.

Az egyéni versenyszámokban a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői összesen 51 dobogós helyezést – 18 arany, 16 ezüst és 17 bronzérmet – szereztek. 194 alkalommal ugrottak a medencébe és közel felében egyéni csúcsot úsztak.

Az egyéni pontversenyben, a 10 éves lányok korosztályában a legmagasabb LEN pontszámot Mohay Janka, a 11 éves lányoknál Kiss-Pauditz Aliz érte el, így ők ketten hazavihették a korosztály legjobbjainak járó kupákat.

Kiss-Pauditz Aliz és Mohay Janka

Éremszerzők:

Bali Dorottya, Bogdán Luca, Czeglédi Diána, Czeglédi Kenéz, Czeglédi Zselyke, Demjén Bátor, Dongó Gellért, Farkas Janka, Garajszki Máté, Király Léna, Kiss-Pauditz Aliz, Lajter Szabolcs, Mácsai Dóra, Márhoffer Soma, Mohay Janka, Mozsárik Levente, Osztényi Dániel, Pajor Franciska, Pintér Csaba, Szabó Nóra, Szilvási-Hazag Aliz.

További pontszerzők: 

Albert János, Hajagos Benjamin, Katona Lujza, Kosztolányi Anna, Kovács Tamás János, Szűcs Barnabás, Tarsoly Zsolt, Tóth Molli.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc.

Vélemény, hozzászólás?