Csak ráijeszteni tudott a sereghajtó a KTE-Duna Aszfaltra

Pénteken a sereghajtó Jászberény gárdája volt a KTE-Duna Aszfalt ellenfele. A jászságiak csak ráijeszteni tudtak az esélyesebb lila-fehérekre, de végül simának mondható kecskeméti siker született. 

Wittmann gyors kosarával indult a találkozó, a túloldalon Nelson tette fel a táblára a Jászberényt egy triplával, valamint Brbaklic szerzett könnyű kosarat, 2-5. Wittmann újabb pontjaival és Karahodzic remek egyéni akciójával egalizált a KTE, majd Karahodzic ziccerével a 4. percben újra a hírös városiak vezettek, 10-8. A negyed felénél hazai környezetben is bemutatkozott a lila-fehérek új szerzeménye, Milos Milisavljevic. Djurasovic nagyszerűen vitte át a gyűrű alatt és tette fel két pontért a labdát, ám Aleksandrov kosarával ismét a JKSE vezetett, 15-18. Két támadás alatt megfordította Derasimovic vezérletével az állást a Forray-legénység, erre a kecskeméti nevelésű Mészáros válaszolt triplával a jászberényiektől. A játékrész 22-21-nél zárult.   

Hosszú támadás végén Ruják volt eredményes a kékeknél a második felvonás elején. Három percet kellett várni, mire betalált a Kecskemét, ekkor Wittmann hármasa törte meg a Jászberény zónavédekezését, majd Djurasovic kosarára időt kért Miljan Curovic, 27-25. Öt minutummal a félidő előtt Djurasovic passzolt Thomasnak, aki remekül fejezte be a gyorsindítást, 33-27, de innen pillanatok alatt visszajött egy egységre a ’Berény, Forray időt is kért. Másfél perccel a negyed vége előtt Derasimovic értékesítette büntetőit, 36-32-nél ismét a JKSE kért időt. Több kosár azonban már nem esett, így négypontos hazai előnnyel zárult a nem túl pontgazdag első húsz perc. 

Derasimovic csontnélküli hárompontosával kezdődött a második félidő. A jászságiaknál a szerb center, Aleksandrov fejezte be szép horogdobásával akcióját, illetve Nelson talált be kintről, 39-37. A vendég egyenlítés azonban nem jött össze, a KTE Karahodzic és Djurasovic pontjaival ellépett ellenfelétől, 47-40. A 27. percben Milisavljevic megszerezte első mezőnykosarát a Messzi István Sportcsarnokban, 49-44-et mutatott ekkor az eredményjelző. A vendégek sokat zónáztak védekezésben, sok formációt váltottak hátul, ezzel tördelték a játékot, amit el is érték, mert néhol erőlködős kosárlabdát láthattak a nézők, de erre a kecskemétiek jól reagáltak, s a harmadik negyed végére tíz pontos előnyt alakítottak ki, 59-49.  

A záró tíz perc elején Wittmann és Karahodzic kosaraival még tovább nőtt a szakadék a felek között, 65-51-nél kilátástalan helyzetben időt kért a Jászberény. Thomas rámolt be hármast hét perccel a vége előtt, de ezt követően támadásban beakadt a kecskeméti gépezet, és visszajött tízen belülre a JKSE. 68-59-nél időt kért Forray a 35. percben, de ezután Ruják hármasával már csak hat volt közte.

Ekkor bizonyára a legtöbb kecskeméti drukkernek eszébe jutottak a két héttel ezelőtt történtek, amikor hasonló kaliberű csapat, a Szeged ellen adott le magabiztos vezetést a meccs végén a Kecskemét, és vesztett el egy megnyert meccset. Most azonban szerencsére nem így lett, időben ébredtek a hírös városiak. 

A 38. minutumban négy pontos vezetésnél Wittmann törte meg az öt percen át tartó kecskeméti kosárcsendet, majd a csapatkapitány újabb triplájával elcsendesítette a jászberényi reményeket, 72-65. Az utolsó másfél percben már nem dobott kosarat a Jászberény, a vége 75-65 lett. 

Egyhónapos pihenő következik a bajnokságban a válogatott szünet miatt. A KTE Duna Aszfalt következő meccsét március 7-én, a Körmend ellen rendezik. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt):Nagyon boldog vagyok és köszönöm a játékosaimnak ezt a hozzáállást. A jászberényieknek is jár a gratuláció, mert remekül játszottak. Nem gondoltam, hogy hátradőlős, sima meccs lesz, és nem is lett. Az ellenfél edzője nagyon szépen kitaktikázott pár védekezési formát, amihez alkalmazkodni tudtunk, de nem ment ez olyan flottul, mint ahogyan kellett volna. Ez azért volt, mert a héten nem voltunk mindig kompaktak, és az ilyen dolgokhoz az kell, hogy támadásban együtt tudjunk mozogni. Annak örülök, hogy a védekezésünk már három találkozó óta jól működik, ma emiatt nyertük meg a mérkőzést. A fehérvári győzelem azért ér sokat, mert ma is nyertünk! Köszönöm a szurkolóknak, hogy mindig mellettünk állnak. A szünet után is várjuk vissza őket, mert a játékosaim igazi sportemberek, akik mindig küzdenek, és megérdemlik a támogatást. 

Wittmann Krisztián csapatkapitány (KTE-Duna Aszfalt): – Szerintem ez sokkal fontosabb siker volt, mint az előző, Alba elleni. Mindenki tudja, hogy évek óta ugyanabban a szisztémában kosárlabdázunk, így kissé megzavart bennünket az, hogy a Jászberény sok védekezési formát variált. Ehhez hellyel-közzel jól, de nehezen alkalmazkodtunk. Biztos vagyok abban, hogy a JKSE ilyen játékkal a többi csapat dolgát is megnehezíti majd. Mindig vannak hullámvölgyeink a játékunkban, de örülök ennek a győzelemnek, és annak is, hogy most egy hónap pihenő jön.  

Miljan Curovic vezetőedző (Jászberényi KSE):Nemrég óta vagyok csak a Jászberény edzője, de ez idő alatt is rengeteget dolgoztunk. A mai napon sok mindent megvalósított a pályán a csapatom, amit edzőként sikernek könyvelek el. Azonban tudom, hogy ez nem elég, ennek a csapatnak győzelmek kellenek. Örülök, hogy nagy hátrányból jöttünk vissza, és drámaivá tettük a meccset. A Kecskemét rutinos játékosai a végén eldöntötték a meccset.  

Remon Migguel Nelson játékos (Jászberényi KSE):Nagyon jó ellenféllel találtuk szemben magunkat. Több tapasztalt, rutinos játékosból áll a KTE. Sokat készültünk erre a meccsre, és összességében meg tudtuk valósítani azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Azonban támadásban rengeteg tiszta dobást hagytunk ki. Tovább kell dolgoznunk és harcolnunk minden egyes sikerért. 

KTE-Duna Aszfalt – Jászberényi KSE 75 – 65 (22 – 21, 14 – 11, 23 – 17, 16 – 16)

férfi kosárlabda NB I ‘A’ csoport, 19. forduló
2020. február 07. péntek, 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
JV és MKOSZ ellenőr: Győrffy Pál Attila, Dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs
(Bognár Tibor)

KTE: Djurasovic 8, Thomas 5/3, Derasimovic 23/9, Karahodzic 16, Wittmann 18/6. Csere: Milisavljevic 5, Révész -, Lewis -. Edző: Forray Gábor  

JKSE: Miller 11/3, Brbaklic 7/3, Nelson 13/6, Pantelic 3, Aleksandrov 15/6. Csere: Búzás -, Mészáros 9/3, Ruják 5/3, Peringer 2. Edző: Miljan Curovic 

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba – kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

Csak ráijeszteni tudott a sereghajtó a KTE-Duna Aszfaltra

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.