Menü

Papírforma győzelmet aratott a BKG Prima a KKC ellen

A tabella első helyezettjéhez látogattak a hírös városiak. Egy darabig úgy tűnt sikerül megszorongatniuk ellenfelüket, de végül simán nyert a Szigetszentmiklós, 85-67-re.

Rendkívül rosszul kezdte a KKC az első negyedet, hat perc alatt mindössze két pontot dobtak a hírös városiak, 14-2. A játékrész végére sikerült némileg kozmetikáznia az eredményen a Kecskemétnek Serbán és Schlégl pontjainak köszönhetően, de a Szigetszentmiklós így is megnyugtató tizenkét pontos előnnyel vághatott neki a második etapnak, 22-10. 

A második játékrészben megkezdte a felzárkózást a KKC, és Burján B. triplájával a hetedik percben már csak nyolc egység választotta el a két csapatot egymástól, 34-26. Ezután a folyamatos pontváltások miatt nem tudtak nyolcnál közelebb kerülni ellenfelükhöz a hírös városiak, 38-30-nál szólalt meg a duda.

A harmadik etapot ismét nagyon rosszul kezdte a hírös városi alakulat. A játékrész felénél már tizenhat egység volt a BKG előnye, 46-30. A negyed hajrájának tizenhétpontos hátrányból vághatott neki a KKC, de Burján B., Serbán, valamint Tasi kosarainak köszönhetően sikerült öt egységet lefaragnia hátrányából, 58-46.

Nagyszerűen kezdte az utolsó etapot a Kecskemét, zsinórban dobott hatot. Serbán és Schlégl egy-egy ziccert, Horváth A. egy középtávolit tett be a közösbe, 60-52. Azonban nem sokáig kellett várni a vendégek válaszára, Czirják előbb egy hármast, majd pár másodperccel később egy ziccert is értékesített, 65-52. Ezt követően Schlégl volt eredményes távolról, majd folyamatos pontváltások következtek, így egy darabig állandósult a tízpontos különbség. Egészen a kilencedik percig tíz egység volt a BKG előnye, majd Davis és Kenyeres egy perc leforgása alatt dobott nyolcat, 80-62.  A tizennyolcpontos különbséget tartani tudták a meccs végéig a hazaiak, 85-67.

Kónya Levente vezetőedző (KKC) : – Sajnos érvényesült a papírforma. Többen sérülten és betegen vállalták a játékot. Az elején rosszul kezdtünk, utána feljavultunk, viszont a végén már nem bírtuk erővel, így simán nyert a BKG. Gratulálok nekik, és további sok sikert kívánok a bajnokság hátralevő részére!

BKG Prima Akadémia – Kecskeméti KC 85 – 67 (22-10, 16-20, 20-16, 27-21)

A Kecskemét pontszerzői: Schlégl 16/6, Horváth A. 3, Kálló 12, Kiss V. 2, Tasi 3, Burján B. 11/6, Serbán 20/3

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu – archív)