Menü

Már az első félidőben elvesztette a meccset a Kecskeméti KC

A női amatőr NB I. Piros csoportjának tizenhatodik fordulójában az Ajka csapatát fogadták a hírös városi kosárlabdás lányok. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, 81-50-re nyert az Ajka.

Az első etapot borzasztóan kezdték a hazaiak, már az ötödik percben 2-17 állt az eredményjelzőn. A negyed végére egy kicsit kozmetikázni tudott a KKC, de így is tizennégy pont volt az Ajka előnye, 11-25.

A második negyedre sem változott a játék képe, pár perc alatt huszonöt egységgel elhúztak a vendégek, 15-40. A játékrész végére biztossá vált, hogy az Ajka nyeri a mérkőzést, 22-46-nál mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A második félidőre már csak a különbség nagysága volt kérdés, a KKC feladta a küzdelmet, és az Ajka is engedett a gyeplőn. A végén már nem sok kosárlabdára emlékeztető jelenet volt a pályán, távolról is bátrabban próbálkoztak a csapatok, ami azt eredményezte, hogy rengeteg homályt dobtak. Az Ajka végül nyolcvanegy pontnál állt meg, 50-81.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Sajnos már az elején eldőlt a mérkőzés. Nem küzdöttünk, gyáván kosárlabdáztunk, valamint a bírók sem feltétlenül nekünk fújtak, de ez nem osztott-nem szorzott. Megérdemelten nyert az Ajka. Gratulálok nekik!

KKC – Ajka 50 – 81 (11-25, 11-21, 12-14, 16-21)

A Kecskemét pontszerzői: Serbán 9, Kiss V. 2, Urbán 6/6, Burján L. 15/3, Schlégl 3/3, Burján B. 7, Tasi 6/6, Kálló 2.

(Szarvas Zsombor) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)