Menü

Megosztozott a pontokon a KNKSE a Kispesttel

Első hazai bajnoki meccsét játszotta a GBB ZRT Kecskeméti NKSE tavasszal, az ellenfél a harmadik helyen álló Kispest gárdája volt. A második félidőben szinte végig a vendégek vezettek, ám Varga József tanítványai nem adták fel, és kiharcolták a döntetlent. 

Megfogyatkozott kecskeméti csapattal találták szemben magukat a kispestiek, ugyanis a hazai kispadra mindössze négy ifista tudott leülni – többek között Németh Kitti sérülés miatt nem öltözött át. Varga Józsefék szerencséjére tudta vállalni a játékot Lengyel Leonetta, aki a héten kisebb sérülést szenvedett, de így is majdhogynem csere nélkül játszotta végig a találkozót a KNKSE. 

A beálló poszton játszó Lengyel jól is kezdett, két góllal nyitott, emellett Tóth is eredményes volt, illetve Pálinkás hétméterest hárított, így a 6. percben 3-1 állt az eredményjelzőn. A fővárosiak fásultan kezdtek, míg a hazaiak szépen elosztották maguk között a gólokat, Palotás találatával a 11. percre minden kezdőjátékos betalált, így Karacs, Maláti és Hanusz is, 8-5-nél a vendég mester kért időt. A félidő felénél Maláti nagyszerű, lábak között elsuhanó góljával 11-7-re vezettek a hírös városiak, de ezután teljesen megváltozott a játék képe. A kecskemétiek 13 percig nem találtak a kapuba, támadásban rengeteg technikai hibát vétettek. Ezt kihasználva átvette a vezetést és el is lépett ellenfelétől a Kispest, 11-14. A hazai gólképtelenségnek Karacs vetett véget a 28. percben, majd a félidő utolsó másodpercében Palotás lőtt lélektanilag fontos gólt, a szünetre így 13-15-tel vonultak a csapatok. 

A második játékrészt emberhátrányban indították az alföldiek, de így is heteshez jutottak, ami kimaradt. Ezzel szemben a kispestiek belőtték a hétméteresüket, így egy helyett három lett a különbség, azonban Palotás és Lengyel találataival gyorsan zárkózott a KNKSE, 17-18. Az ex-kecskeméti, Szabó Edina remek napot fogott ki, 37 perc alatt már hét gólnál járt, vezérletével 18-22-re lépett el a Kispest, Varga József ekkor időt kért, ami után Palotás és Hanusz talált be. Innentől kezdve sokáig egymást követték a hazai és vendég gólok, az utolsó nyolc percbe egygólos kispesti előnnyel léptek be a felek, 25-26. A meccs 54. percében Orell Bettina volt eredményes volt csapata ellen, de hiába vezetett ekkor kettővel a fővárosi gárda, a kecskemétiek egy pillanatra sem adták fel és Lengyel a 28. percben egyenlített, 29-29. Az utolsó minutum is egálnál kezdődött, a Kispest nem tudott gólt lőni, és a KNKSE 14 másodperccel a vége előtt megkapta a labdát, ám lövésig már nem jutott, így döntetlennel ért véget a derbi. A vége 30-30.  

Küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a GBB ZRT Kecskeméti NKSE, erősebb, dobogós helyen álló ellenfelével szemben óriásit küzdött, és a bennmaradás szempontjából fontos pontot szerzett.  

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Igazi háromesélyes mérkőzés volt, szerintem igazságos döntetlen született. Az erőviszonyok nem jellemzik kellőképpen a jelenleg elfoglalt pozíciónkat a tabellán, de ahhoz képest, hogy milyen őszön vagyunk túl, minden egyes pontnak örülnünk kell. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy komoly változásokon estünk át a téli szünetben, csak négy ifista játékos áll rendelkezésünkre a kezdőn kívül. A helyezésektől függetlenül ez a meccs rangadó volt, és nem mertem belecserélni, ezért játszotta végig szinte a teljes 60 percet ugyanaz a csapat. Úgy gondolom, hogy a találkozóink nagy részét így, ezzel a kerettel kell lehozni.  

Lengyel Leonetta játékos (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Boldog vagyok az egy pont miatt. Végre harciasan, egymásért küzdve léptünk pályára. A védekezésünk is kezd összeállni, jól biztattuk egymást végig. Ebből kell táplálkoznunk a továbbiakban is. 

Béki Nagy Bertalan vezetőedző (Kispest NKK): – Döntetlennél nehéz megmondani, kinek is jár a gratuláció. A Kecskemét sokkal jobban harcolt, mint mi, és azt gondolom, csalóka lehet abból kiindulni, hogy a KNKSE a tabellán milyen helyezést foglal el. Pontatlanság jellemezte ezt a mai meccset mindkét csapat részéről. Mi 40 percig játszottuk a saját játékunkat, azonban kétszer tíz percig rosszul teljesítettünk, ami elég volt ahhoz, hogy a hazaiak lövőerőben meglévő fölénye érvényesüljön. Az csak a szerencsén múlott, hogy az utolsó pillanatokban nem tudták megfordítani a meccset a kecskemétiek, de szerintem ők így is jobban örülnek az iksznek, mint mi. 

Mód Noémi játékos (Kispest NKK): – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Negyedóra után magunkra találtunk, elléptünk az ellenféltől, de a végére elfáradtunk, ami sok eladott labdát eredményezett a részünkről. 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Kispest NKK 30 – 30 (13 – 15)

női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 13. forduló
2020. február 16. vasárnap, 17:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Őri, Pozdena

A KNKSE gólszerzői: Lengyel 7, Palotás 7, Maláti 6, Hanusz 5 (2), Karacs 3, Tóth L. 2.  

Kiállítások: 10 perc, illetve 0 perc

Hétméteresek: 3/2, illetve 7/5

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései


ZaklajdaTeam HomeWorkout – 1. rész: hasizom edzés


Recept percek: Tamaskó Ádám kedvenc receptje – brassói


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Tóth Lilla, a GBB ZRT KNKSE játékosa


Olimpia: Ujhidy Tibor szerint nem lehetett kérdés, hogy halasztani kell


Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


13+1 kérdés Forgács Tamáshoz, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójához


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője


#maradjotthon –Szűcs Dominik kedvenc otthoni időtöltései