Menü

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát – kikapott az SG Kecskemét Futsal

A Futsal NBI. utolsó alapszakaszbeli meccsén a Veszprém és a ScoreGoal csapott össze egymással. Egy darabig pariban voltak a csapatok, de végül elvitte a három pontot a Veszprém, 1-3.

Az első félidő elején nagy nyomás alá helyezte a ScoreGoalt a Veszprém, Tombácz bravúrjaira többször is szüksége volt a kék oroszlánoknak. Nem sokkal később aztán Boromisza lövését már nem tudta hárítani a hírös városiak hálóőre, megszerezte a vezetést a vendég együttes, 0-1. A félidő folyamán végig nagy volt az iram, ami azt eredményezte, hogy hol az egyik, hol a másik csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ezeket nem tudták gólra váltani. Két perccel a vége előtt aztán megtört a jég, Rutai passzába egy védő ért bele szerencsétlenül, így a labda végül a hálóban kötött ki, 1-1.

A második félidőben is hasonló mederben folyt tovább a játék, a kapusoknak egy perc nyugta sem volt. Az SG többször is megszerezhette volna a vezetést, de egy elpuskázott  ziccerből végül nagyon rosszul jöttek ki. A kihagyott helyzet után létszámfölényben vezethetett támadást a vendég együttes, amit kishíján ki is védekeztek a hírös városiak, de a blokkon irányt változtató labda becsapta Tombáczot, 1-2. A gól után összeesett a ScoreGoal, ami pár perccel később újabb vendégtalálatot eredményezett, Tatai passzolta át a hosszúra Santanának, aki közelről a léc alá tüzelt, 1-3. Másfél perccel a vége előtt még visszajöhetett volna az SG, de Rutai büntetőjét védte a kapus, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): – Annak ellenére, hogy megérdemelten nyert a Veszprém, elégedett vagyok a csapattal, hiszen sok elem visszaköszönt, amit gyakoroltunk. Amíg bírta erővel az a hat-hét ember a mérkőzést, addig simán pariban voltunk a Veszprémmel, de sajnos sok helyzetet kihagytunk, majd miután elkezdtünk fáradni, több rossz döntést is hoztunk, a végén kaptunk két elkerülhető gólt, ami sajnos megpecsételte a sorsunkat.

Frank Tamás vezetőedző (Futsal Veszprém): – Jól kezdtük a mérkőzést, ezáltal hamar vezetést is tudtunk szerezni. Ezt követően egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, és vártuk, hogy majd valaki eldönti. Ekkor a Kecskemét egyre agresszívabban és veszélyesebben játszott, az első félidőben megérdemelten ki is egyenlített. A második félidőben nyomtunk, próbáltuk az akaratunkat érvényesíteni, és ez hellyel-közzel sikerült is, bár gólokban nem mutatkozott meg. Amit kellett berúgtuk, véleményem szerint az ellenfél elfáradt, és ez hozta meg nekünk a győzelmet. Jövőhéten elkezdődik az alsóházi rájátszás, szeretnénk bennmaradni, ez a minimális cél. 

Spandler Mátyás játékos (Futsal Veszprém): – Számunkra ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, örülök, hogy nyerni tudtunk. Az elején sajnos nem úgy kezdtünk ahogyan terveztük, hiszen nagyon sok helyzetet hagytunk ki. A második félidőben szerencsére magunkra találtunk, és meg tudtuk nyerni ezt a mai összecsapást. Most szombaton Magyar Kupa Final Four lesz Szombathelyen, ott a Haladás ellen kell megküzdenünk az elődöntőben. Mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni, és természetesen pályára lépni vasárnap a döntő keretében.

SG Kecskemét Futsal – Futsal Veszprém 1 – 3 (1-1)

SG: Tombácz – Csamangó, Móra, Rutai, Dobosi. Cserék: Csővári – Kovács J., Molnár E., Récsei, Sallai

Gólszerzők: Rutai (18.) ill., Boromisza (3.),  Tatai (30.), Santana (33.)

Sárga lapok: Kovács J.

(Szarvas Zsombor/Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései


ZaklajdaTeam HomeWorkout – 1. rész: hasizom edzés


Recept percek: Tamaskó Ádám kedvenc receptje – brassói


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Tóth Lilla, a GBB ZRT KNKSE játékosa


Olimpia: Ujhidy Tibor szerint nem lehetett kérdés, hogy halasztani kell


Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


13+1 kérdés Forgács Tamáshoz, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójához


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője


#maradjotthon –Szűcs Dominik kedvenc otthoni időtöltései