Új taggal bővül a Kecskeméti Sportiskola sportközössége. A KESI meglévő 10 sportága mellett 2020-ban elindítja a birkózó szakágat is. Az új nevén Csepel- Pénzügyőr SE Kecskeméti Birkózó Szakosztály átalakulását követően kezdeti lépésként a 6-10 éves korú sportolókból álló csoport integrálódik be az önkormányzati tulajdonú sportszervezetbe.

Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője így kommentálta a megállapodást:  – Számunkra öröm és egyben kihívás a bővülés. Örülünk, hogy újabb gyerekek sportolhatnak a KESI keretei között, de egyben fontos feladatunk is a sportolási körülményeik menedzselése. A Csepel- Pénzügyőr SE szakembereivel részletekbe menően egyeztettünk, a célokban partnerekre találtunk és bízunk a hosszú távú együttműködésben.

Banó Csaba, a Csepel- Pénzügyőr SE Kecskeméti Birkózó Szakosztály technikai igazgatója közölte: részükről az egyesülés leglényegesebb eleme az önkormányzattal való kapcsolatunk mélyítése, másrészt a kicsik sportolási, versenyeztetési és egyéb lehetőségeinek szélesítése. Az új KESI Birkózó Szakosztály a Csepel- Pénzügyőr SE Kecskeméti Birkózó Szakosztály egyfajta fiókklubja lenne. Innen lépnek fel a további korosztályokba a gyerekek. Az elnök hozzátette, az általuk eddigi is aktívan végzett helyi toborzás is hatékonyabb lehet az ismert, Kecskemét sportéletébe kiválóan beágyazott KESI által. Az érintett 6-10 éves korosztályban a KESI feladata lenne az alapvető birkózó mozgásformák megismertetése, megszerettetése, a szükséges képességek fejlesztése. Ezek birtokában, amikor a gyerekek továbblépnek a Csepel- Pénzügyőrnél működő korcsoportokba, eredményes sportolókká válhatnak.

A haladók esetében nálunk ez már szépen alakul. Tavaly diákolimpiai- és magyar bajnoki címeket gyűjtöttünk be, emellett az ország harmadik legjobb szabadfogású klubja lettünk, aminek a gerincét a kecskeméti utánpótláscsoport adta. Ha valaki megnézné tevékenységünket, mi mindennap ott vagyunk a Könyves Kálmán krt. és Kiskőrösi út sarkán található Balla József Sportközpontban. Mindenkit várunk szeretettel – hangsúlyozta Banó Csaba.

Vélemény, hozzászólás?